کد خبر: 1461496
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۶
سردار فرزندی:

فهم صحیح و بدون افراط و تفریط از فرهنگ ایثار و شهادت ارائه شود

گروه جهاد و حماسه: رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه با بیان اینکه حفظ و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس نیازمند فهم صحیح و جامع و به‌دور از افراط و تفریط مفاهیم ارزشی است، گفت: در این باره باید از تأثیرگذاری رویه‌های نادرست بر فرهنگ ایثار و شهادت پیشگیری کنیم.

سردار عباسعلی فرزندی، رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برپایی نمایشگاه و موزه‌های مختلف در حوزه دفاع مقدس در شهرهای گوناگون را راهی برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به جوانان عنوان کرد و آن را آموزنده و نتیجه‌بخش دانست.
وی با بیان این مطلب افزود: اعزام اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان برای بازدید از مناطق عملیاتی کشور طی دوران دفاع مقدس و در قالب کاروان‌های راهیان نور، همچنین دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، راهکار مطلوبی برای انتقال تجارب و تحکیم پیوند جوانان با ارزش‌های دفاع مقدس به شمار می‌رود.
لزوم تحکیم پیوند بنیاد حفظ آثار با رسانه ملی و دانشگاه‌ها
به عقیده رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه، تحکیم پیوندهای دوسویه میان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با دانشگاه‌ها و سازمان صدا و سیما نیز بسیار اثرگذار است. همچنین ایجاد یک مجموعه تبلیغاتی کارآمد با رویکرد دفاع مقدس و با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از نیروهای فکری، هنری و علمی متعهد در این زمینه می‌تواند به انتقال ارزش‌های دفاع مقدس کمک کند.
سردار فرزندی ادامه داد: استفاده از نیروهای متعهد و مسئولیت‌پذیری که درک صحیحی از زمان و شرایط داشته و قادر باشند و به صورت واقع‌بینانه با بسترسازی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به مقابله با جنگ نرم دشمن بپردازند، راهکار مناسب دیگر در این باره به شمار می‌آید.
پیشگیری از تأثیرگذاری رویه‌های نادرست بر فرهنگ ایثار و شهادت
وی افزود: البته در این باره بهتر آن است که این نیروها از ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های شهدا باشند. همچنین در این باره باید مواظبت کرد تا سنت‌ها و رویه‌های نادرست بر فرهنگ ایثار و شهادت تأثیر نگذارند.
رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه با تأکید بر اینکه باید به اولویت‌بندی‌ها براساس شناسایی نیازها در راستای اشاعه این فرهنگ در جامعه توجه شود، گفت: به این منظور باید تهدیدها و آسیب‌هایی که فرهنگ ایثار و شهادت‌طلبی را با خطر مواجه می‌کند، شناسایی و معرفی شوند.
لزوم مشارکت عمومی برای حفظ و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس
سردار فرزندی با بیان اینکه بدیهی است که انجام این راهکارها و پیشنهادها به تنهایی از عهده یک بنیاد و مرکز خاص برنمی‌آید، اظهار کرد: در این حوزه  باید از تمام نیروهای مردمی و مشارکت عمومی بهره گرفت؛ زیرا حفظ و اشاعه آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت، مانند حماسه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با مشارکت همگانی میسر است.
وی در ادامه یادآور شد: بر این اساس متولیان فرهنگی باید در راستای حفظ و اشاعه این فرهنگ و بسترسازی برای آن، فهم صحیح و جامعی از مفاهیم ارزشی به دور از افراط و تفریط و معرفی آن مفاهیم به نسل جوان داشته باشند و در این راستا گفتار و رفتار مسئولان با یکدیگر هم‌نوا و سازگار باشد.
آسان‌گیری در انتقال مفاهیم ارزشی
سردار فرزندی همچنین افزود: آسان‌گیری انتقال مفاهیم ارزشی و عدم تحمیل تکالیف خارج از توان، تقویت انگیزه‌های معنوی، دین‌خواهی و احساس انگیزه برای پاسخ‌گویی به نیازهای روحی و معنوی و به کارگیری روش‌های تبلیغی صحیح، جذاب و منطقی در ایجاد گرایش و انگیزه‌های مثبت به سوی ارزش‌ها، شفافیت در انتقال مفاهیم، شناخت مخاطب، توانایی و ظرفیت روحی علمی آنان از جمله نکاتی است که در این باره باید به آنها توجه داشت.

captcha