به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محمدیریشهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) پیش از ظهر امروز، 27 مهر در مراسم تجلیل از 33 حافظ کل قرآن کریم که در تالار شیخ صدوق برگزار شد، حضور یافت.
وی با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از حافظان قرآن در روز مباهله گفت: بسیار جای خرسندی است که به برکت مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، عدهای موفق به حفظ کامل کلامالله مجید شدند که باید از تلاش مدیران آستان برای پدید آوردن چنین روز و چنین مراسمی کمال تشکر را داشت.
وی افزود: حضور حافظان کودک و نوجوان در جمع این 33 حافظ کل قرآن کریم، جای خوشحالی دارد و باید به پدران و مادران این حافظان قرآن و همچنین مردم تهران و ری به خاطر وجود حافظان کودک و نوجوان تبریک گفت. البته ما در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) و مسئولان در افزایش تعداد حفاظ به هیچ اندازه از تلاش نباید قانع باشند و باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهیم.
آیتالله ریشهری ادامه داد: برنامههای قرآنی در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) باید به گونهای باشد که هرساله شاهد جهش باشیم و بتوانیم طی سالهای آینده دختران و پسران بیشتری را با قرائت و حفظ قرآن آشنا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مطالبی درباره اهمیت ارتباط با قرآن و حفظ قرآن پرداخت و گفت: حافظان کل قرآن کریم ثروتی در اختیار دارند که بدون آن ثروت و فقر معنا ندارد. اگر به بنده به عنوان حافظ قرآن بگویند تمام ثروت دنیا برای تو، اما حافظ قرآن نباش، نمیپذیرم؛ زیراهیچ ثروتی به پای حفظ قرآن نمیرسد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) عنوان کرد: اولین برکت حفظ قرآن که در روایات نیز آمده است، جوان ماندن نیروی حافظه و عقل است؛ کسی که حافظ قرآن باشد دچار بیماریهای که ممکن است انسان در کهنسالی دچار آن شود و حافظه خود را از دست بدهد نمیشود. حفظ قرآن کار مشکلی نیست و اگر کسی حافظه متوسطی هم داشته باشد، میتواند قرآن را حفظ کند.
وی ادامه داد: مقامات معنوی در آخرت از دیگر برکات قرآن است و درجات بهشت به عدد حفظ آیات قرآن است. هرکس بیشتر قرآن بخواند مقامات معنوی بیشتری میگیرد، البته به شرطی که عمل به قرآن هم داشته باشد.
آیت الله ریشهری در ادامه افزود: یکی دیگر از برکات حفظ قرآن، برای پدر و مادرهاست. اگر کسی به فرزندش قرآن یاد بدهد خداوند روز قیامت یک گردنبندی به او میدهد که از زیبایی آن همه تعجب میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئولیتهای حافظ قرآن اشاره کرد و گفت: حفظ قرآن، مسئولیت حافظان را افزوده است که یکی از این مسئولیتها همان یادآوری است؛ حافظان قرآن باید کاری کنند که آیات را فراموش نکنند و مواظب باشند این ثروت را از دست ندهند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ادامه داد: نکته مهم دیگر که حافظان قرآن باید به آن توجه داشته باشند عمل به قرآن است. حتی ادب کسی که حافظ قرآن است باید با ادب کسی که حافظ قرآن نیست، فرق داشته باشد.
وی افزود: خشوع، تواضع، شبزندهداری، عفو دیگران، اجتناب از کینه، جلوگیری از خشم و عصبانیت و... همه آدابی هستند که حافظان قرآن باید آنها را رعایت کنند و این ادبها باید مورد توجه حافظان قرآن باشد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا در آیندهای نزدیک، تعداد حافظان قرآن به رقم 10 میلیون حافظ که مطالبه مقام معظم رهبری بوده است نزدیک شود.