کد خبر: 1461836
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۴
حجت الاسلام فاطمی:

مباهله؛ سند افتخاری برای مسلمانان و بویژه شیعیان

گروه اجتماعی: رئیس حوزه علمیه امامیه شهرکرد روز مباهله را روز حقانیت اسلام و سند افتخاری برای مسلمانان و به ویژه شیعیان دانست.

حجت‌الاسلام سید ابوالحسن فاطمی، رئیس حوزه علمیه امامیه شهرکرد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، روز مباهله را روز حقانیت اسلام دانست و گفت: مباهله به معنى نفرین کردن دو نفر به همدیگر است.

وی تفکر در آیه 61 سوره آل عمران که به آیه مباهله معروف است و می‌فرماید: «از آن پس که به آگاهی رسیده‌ای، هر کس که در باره او با تو مجادله کند، بگو : بیایید تا حاضر آوریم ، ما فرزندان خود را و شما فرزندان خود را، ما زنان خود را و شما زنان خود را، ما خود و شما خود آنگاه دعا و تضرع کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان بفرستیم» را زمینه‌ای برای رساندن انسان به امامت و جانشینی بلافصل امیرمؤمنان(ع) پس از رسول‌الله(ص) است.

امام جمعه موقت شهرکرد مباهله را داستان مقابله نور با ظلمت، غلبه سپیدی بر تاریکی و رویارویی عده‌ای سیاه نشین با ستارگان خلقت دانست و از این واقعه عظیم به عنوان سند افتخاری برای مسلمانان و به ویژه شیعیان یاد کرد.

فاطمی با بیان اینکه در روز مباهله توحید بر تثلیث ظهور یافت، تصریح کرد: چیرگی معنویت نبوی بر وسوسه‌های خنّاسان و اوهام شکّاکّان، شکسته شدن هیبت منکران و خضوع باطل در برابر جلوه جمال حق و حقیقت در روز مباهله ظهور یافت.

به گفته وی، در این روز جمال، جلال و اسمای حسنی الهی در چهره‌های این بزرگواران و اهل بیت مکرم ایشان مشخص بود و از این‌رو مسیحیان حاضر به مباهله با اهل‌بیت(ع) نشدند چرا که می‎دانستند پیامبر(ص) و خاندان ایشان بر حق هستند.

وی با بیان اینکه پیامبر خدا(ص)بر اساس پیام راستین وحی عمل می‎کند، تصریح کرد: پیامبر(ص) هیچ گاه غیر از آنچه بر اساس پیام راستین وحی باشد اقدامی نمی‎کند بر همین اساس در ماجرای مباهله نیز بر اساس دستور پیام الهی عمل کردند.

امام جمعه موقت شهرکرد افزود: مسیحیان نجران با برنامه ریزی دقیق و قوی به محضر پیامبر(ص) آمده بودند و تصور داشتند که پیروز هستند و شکست قطعی از آن رقیب است اما پیامبر(ص)با روش خود کاری کرد که تمام این افراد شکست خورد را باور کردند و حتی از اصل قرارداد نیز منصرف شدند.

فاطمی پاسخ به شبهات را اولین روش پیامبر(ص) برای متقاعد کردن مسیحیان نجران عنوان کرد و گفت: پیامبر(ص) در آغاز به پاسخ گویی به شبهات و آوردن استدلال برای آنان پرداخت و به سولات پاسخی متین، محکم و مستدل دادند.

وی با بیان اینکه پاسخ های مستدل و منطقی پیامبر(ص) به شبهات، اذهان و دل های مرده مسیحیان نجران را بیدار نکرد، اظهارکرد: با اینکه پیامبر(ص)استدلال‌هایی همه فهم و ساده برای آنان بیان کردند اما مسیحیان همچنان در موضع لجاجت و سرسختی خود ایستاده بودند.

رئیس حوزه امامیه شهرکرد افزود: وقتی مسیحیان گمراه دلایل منطقی و محکم و در عین حال قابل فهم را بی‎دلیل و از روی عناد رد کردند پیامبر با توجه به وحی الهی دعوت به مباهله کردند.

به گفته وی، پیامبر(ص) در آن روز به مسحیان فرمودند: بیاید پسرانمان و پسرانتان، زنانمان و زنانتان و خویشان و نزدیکان ما و خویشان و نزدیکان شما فراخوانیم سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار بدهیم و آنها قبول کردند که با پیامبر مباهله کنند.

فاطمی افزود: سران هیئت نمایندگی نجران فکر می‎کردند پیامبر فردای آن روز با لشگر سپاهیان خود وارد میدان می‎شود اما رسول خدا آن روز با اهل بیت خود به مباهله آمدند.

وی اثبات فضیلتى‏ عظیم براى حضرت على‏(ع)، حضرت زهرا(س) و حسنین(ع)، ظهور حقانیت اسلام در برابر مسیحیت و دلالت آیه مباهله بر امامت حضرت على(ع) را سه پیام مهم ماجرای مباهله پیامبر(ص) برای تمام مسلمانان و غیر مسلمانان برشمرد.
 

captcha