کد خبر: 1462135
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲
علی محمدی:

احیای فرهنگ وقف قرآنی نیازمند نقش‌آفرینی مراکز آموزشی و حوزه‌هاست

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست هم‌اندیشی وقف قرآنی که صبح امروز ۲۸ مهرماه برگزار شد، گفت: فرهنگ وقف و خصوصاً وقف قرآنی باید توسط مراکز آموزشی و حوزه‌های علمیه احیاء شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همایش وقف قرآنی، صبح امروز 28 مهرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع دیگری از مدیران قرآنی کشورمان در هتل ارم تهران برگزار شد.
در بخشی از این نشست، حجت‌الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه موقوفاتی که نیات قرآنی دارند نسبت به سایر موقوفات  از درصد بسیار پایینی برخوردار هستند، گفت: برای پر کردن این خلأ و جبران آن نیاز به یک حرکت قیام‌گونه همگانی داریم.
وی افزود: خداوند ما را برای این کار دعوت به قیام و نه یک اقدام معمولی و عادی کرده است، اگر به آیاتی که در زمینه وقف نازل شده است عمل کنیم و برای ایجاد موقوفات قرآنی بر اساس این آیات حرکت کنیم، آثار و برکات بسیار فراوانی را به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اولین لازمه برای واقف قرآنی بودن داشتن باور و اعتقاد نسبت به این کار است، به بیان برخی مصادیق وقف قرآنی پرداخت و تصریح کرد: اقامه قرآن، آشنا کردن مردم با قرآن، تلاوت و تبلیغ و ترویج قرآن، تفسیر قرآن و ... از جمله مصادیق وقف قرآنی است.  اگر بخواهیم در برابر هجوم فراوان دشمن به اعتقادات بایستیم، باید به قرآن پناه ببریم.
حجت‌الاسلام محمدی اظهار کرد: لشکرکشی عظیم فرهنگی کشورهای استعمارگربا پشتوانه عظیم مالی صورت می‌گیرد و ما نیز برای مقابله با این هجوم همه‌جانبه نیاز به منابع مالی فراوانی داریم که وقف می‌تواند یکی از این موارد باشد. شما اگر نگاه کنید متوجه خواهید شد که دنیای غرب برای توزیع انجیل چه هزینه‌های هنگفتی را انجام می‌دهد، ما نیز برای چاپ و توزیع قرآن در بین جوانان باید از ظرفیت عظیم وقف استفاده کنیم.
وی یادآور شد: وقف را باید از سطوح مختلف آغاز کنیم که در این زمینه آموزش و پرورش،  دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه می‌توانند بسیار کمک‌کننده باشند. امام(ره) اوایل اردیبهشت ماه سال 1358 قبل از اینکه نظام اسلامی تثبیت شود طی حکمی در مورد وقف فرمودند که موقوفات باید پابرجا بمانند و این در حالی بود که هنوز هیچ انتخاباتی در کشور صورت نگرفته بود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با بیان اینکه سابقه اداره حوزه‌های علمیه با موقوفات بیش از 150 سال است، گفت: یکی از پشتوانه‌های مالی حوزه‌ها وقف است که استعمار در تلاش برای گرفتن این پشتوانه عظیم مالی از حوزه‌هاست. فرهنگ وقف و خصوصاً وقف قرآنی باید تواسط مراکز آموزشی و حوزه‌های علمیه احیاء شود.
حجت‌الاسلام علی محمدی در پایان این نشست و در جمع‌بندی سخنان مهمانان این نشست با بیان اینکه باید مفهوم وقف را به معنای اعم و اخص آن برای همگان بیان کنیم، گفت: به‌روزرسانی وقف باید مناسب با نیاز امروز جامعه صورت بگیرد. علاوه بر این باید همگانی کردن وقف قرآنی را در دستور کار قرار دهیم .
وی با اشاره به اینکه در این نشست گلایه‌های زیاد و سنگینی از سازمان اوقاف به عمل آمد، به پاسخگویی به این گلایه‌ها در جمع محدودتری اشاره کرد و گفت: وقف را نمی‌شود دولتی کرد؛ چرا که ماهیت وقف با دولتی بودن آن منافات دارد چرا که وقف متولی دارد و شخص واقف متولی آن است.
حجت‌الاسلام محمدی ایجاد بستر و تعهد برای جامعه قرآنی را از دیگر اقداماتی دانست که برای عملیاتی شدن وقف قرآنی لازم است و در ادامه اظهار کرد: ما برای استان‌ها برای امر وقف سهمیه‌هایی در نظر گرفته‌ایم که بر اساس آن سهمیه‌ها امتیازدهی صورت می‌گیرد و این امتیازات برای جامعه قرآنی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: تبیین و اطلاع‌رسانی برکات و خدمات قرآن به جامعه که متأسفانه اطلاع‌رسانی نشده است یکی از مواردی است که در واقف قرآنی شدن مردم اثرگذار خواهد بود و باید به آن توجه شود. همچنین باید نیازهای واقفین قرآنی را سازماندهی کنیم. توجیه و مشورت به مردم برای وقف قرآنی باید صورت بگیرد که با برگزاری این نشست چنین حرکتی آغاز شده است.
وی تصریح کرد: ایجاد مشوقات لازم برای جامعه قرآنی جهت واقف قرآنی شدن از جمله دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود که استفاده کردن از تأثیرات صداو سیما و هنر در گسترش وقف قرآنی در این زمینه کمک خواهد بود.

captcha