حجتالاسلام والمسلمین علیرضا قندی، رئیس ستاد اقامه نماز استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین مشکل اقامه نماز در کشور را نبود قانونی در خصوص اقامه نماز در متن قانون مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: ما باید در این خصوص قانون داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این اقدام نماز را از حالت مردمی بودن خارج نمیکند، گفت: این مسئله به قانونگذار باز میگردد که چگونه قانون را طراحی کند که نماز از حالت مردمی خارج نشود.
در ایران چند مرکز تجاری نمازخانه دارند؟
حجتالاسلام قندی به مسئله بسته شدن مراکز تجاری در زمان اقامه نماز در تعدادی از کشورهای اسلامی و نظم آنها در اقامه نماز اشاره و سؤال کرد: در ایران چند مرکز تجاری نمازخانه ندارد؟
وی ادامه داد: ما با شهرداری تعامل کرده و درخواست کردیم به مراکز تجاری در حال ساختی که نمازخانه ندارند پایان کار ارائه نشود، اما شهرداری اعلام کرد که بابت این مسئله قانونی وجود ندارد. منظور ما از تدویم قانون در خصوص اقامه نماز فراهم کردن ظرفیت نمازخواندن توسط قانون است. اما آیا این دغدغه مسئولان و قانونگذاران است؟ یا باید مانند داستان امر به معروف کسی مضروب شود تا به فکر تدوین قانونی در این خصوص بیفتیم.
ظرفیت اقامه نماز باید توسط قانون تدوین، تصویب و عملیاتی شود
رئیس ستاد اقامه نماز استان تهران تصریح کرد: ظرفیت اقامه نماز باید توسط قانون تدوین، تصویب و عملیاتی شود تا به کمک این قانون بهترین، تمیزترین و مناسبترین مکانها به نمازخانهها اختصاص داده شود. همچنان که در برخی از کشورهای اسلامی قانون همه را موظف کرده است که بهترین و تمیزترین محل را به نمازخانه اختصاص دهند.
وی با تأکید بر اینکه مشکلاتی که در خصوص اقامه نماز وجود دارد مانند تکههای پازلی هستند که با جایگزینی هر کدام به صورت درست، کل پازل شکل گرفته و ساخته میشود، گفت: پس از تدوین قانون و ایجاد ظرفیتهای اقامه نماز باید به سراغ اشغال، نحوه تبلیغ و ... برویم و سایر بخشها را اصلاح کنیم.
مهمترین مانع باز بودن دربهای مساجد؛ خادمان مساجد
حجتالاسلام قندی در پاسخ به این سؤال که بر اساس دستور مقام معظم رهبری باید مساجد کشور از قبل از نماز ظهر تا بعد از نماز مغرب و عشاء باز باشند، اما این مسئله در بسیاری از مساجد کشور اجرا نمیشود، چرا؟ گفت: مهمترین مانع اجرایی شدن این فرمان حکومتی خادمان مساجد هستند که باید برای این فکری کرد.
وی تصریح کرد: این مسئله نیازمند همفکری میان نهادهای فعال در مساجد است. متأسفانه این نیاز در مساجد ما دیده نمیشود. اگر مسجدی برنامه داشته باشد مثلاً حضور فعال نوجوانان و جوانان در کانون فرهنگی مساجد یقیناً موجب باز بودن درب مساجد خواهد بود.
مساجدی دربشان بسته است که فقط در آنها اقامه نماز صورت میگیرد
حجتالاسلام قندی ادامه داد: تنها مساجدی دربشان بسته است که فقط در آنها اقامه نماز صورت میگیرد، ما باید بدانیم که کارکرد مسجد صرفاً نماز نیست. مسجد کوفه را ببینید هر بخش آن یک کارکرد مشخص داشته یک بخش محل قضاوت امام علی(ع) بوده، یک بخش برای همایشها، یک بخش برای آموزش و ... ما همه این کارکردها را از مسجد گرفتهایم و همین موجب شده است که درب مساجد ما بسته باشد.