به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، اتحادیه جهانی علمای مقاومت شامگاه سهشنبه در بیروت، پایتخت لبنان موجودیت خود را بهطور رسمی اعلام کرد و شیخ ماهر حمود، روحانی برجسته اهل سنت لبنان و امام جماعت مسجد قدس در شهر «صیدا» در جنوب این کشور به عنوان نخستین دبیرکل آن تعیین شد.
همچنین آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی؛ آیتالله محمدعلی تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب به عنوان معاونان، جعفر عبدالسلام از مصر به عنوان سخنگو، شیخ حسان عبدالله از لبنان به عنوان رئیس شورای اداری و محمد حسن تبرائیان به عنوان رئیس دبیرخانه این اتحادیه تعیین شدند.
متن کامل بیانیه هیئت تأسیسی اتحادیه علمای مقاومت که محمد حسن تبرائیان، معاون امور بینالملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آن را در اختتامیه نشست قرائت کرد، بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین والصلاة والسلام علی سیدنا محمد وآله الطاهرین وصحبه المیامین ومن تبعهم باحسان الی یوم الدین.
در راستای تصمیمات اتخاذ شده در نشست مقدماتی کنفرانس علمای مقاومت که در تاریخ ۹ و ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۴ در تهران منعقد شد، اولین جلسه هیئت مؤسس اتحادیه علمای مقاومت، بهمنظور تصویب اساسنامه و انتخاب دبیرکل و هیئت رئیسه اتحادیه و تعیین برنامههای آینده در راستای احداث جهان اسلام و عرصه بینالملل و ایجاد راهحلهای مسالمتآمیز برای بحرانهای کنونی، در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۴ در بیروت تشکیل شد.
پس از استماع سخنان و بحثها، تصمیمات ذیل در جلسه اتخاذ شد:
اول: از دیدگاه اسلام، مقاومت امری اصیل است، چراکه انبیای الهی برای ترویج عبودیت خدا و مبارزه با همه مظاهر طاغوت و طغیان مبعوث شدهاند، خداوند متعال میفرماید: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ: و در حقیقت در میان هر امتى فرستادهاى برانگیختیم [تا بگوید] خدا را بپرستید و از طاغوت بپرهیزید» آیه 36 سوره نحل.
از آنجا که علما وارثان انبیا هستند، لازم است در پی ایفای نقش هدایتگرانه و بسیج تودههای مردم بر ضد تعدی و تجاوز به حقوق و فرهنگ این امت و نقش تمدنساز امت باشند.
دوم: مسئله فلسطین خصوصا قدس شریف، مسئله اول ملتهای منطقه و همه ملتهای مسلمان و آزاده است، لذا باید آن را در مرتبه نخست اولویتها قرار داد و اتحادیه علمای مقاومت بدین منظور تأسیس شده است.
سوم: انقلاب و مقاومت تا ریشهکن ساختن اشغالگری صهیونیستی و آزادسازی فلسطین از بحر تا نهر(دریای مدیترانه تا رود اردن) استمرار دارد.
چهارم: اتحادیه علمای مقاومت، همه علمای امت و اندیشمندان و رهبران سیاسی و اجتماعی آن را به ایستادگی در مقابل اشغالگری صهیونیستی و آمریکایی و استکبار جهانی فرا میخواند و در جهت عملیساختن استقلال کامل ملتها و آزادساختن ملتهای ستمدیده از اسارت استکبار و صهیونیسم جهانی تلاش میکند.
پنجم: اتحادیه علمای مقاومت همگان را به بسیج نیروها و امکانات در جهت آبادانی غزه برای ادامهدادن مسیر قویتر از گذشته و تا آزادسازی کامل فلسطین فرا میخواند.
ششم: اتحادیه آمادگی کامل خود را برای حمایت از مسئله فلسطین و حمایت از همه اشکال مقاومت در مقابله با استکبار جهانی و در همه نقاط عالم اعلام میدارد.
هفتم: اتحادیه نخستین مرحله حمایت مالی خود را در جهت آبادانی غزه اعلام میدارد و در این مسیر توان خود را برای بسیج نیروهای امت به کار خواهد گرفت.
هشتم: اتحادیه بر ضرورت آگاهیبخشی امت در برابر توطئههای تفرقهانگیز و فتنهساز تأکید میورزد و عنوان میدارد که هرگونه تلاش برای منحرفساختن سمت و سوی پیکان مواجهه از دشمن اسرائیلی به داخل محیط اسلامی، عملی مجرمانه است که از طرف صهیونیسم واستکبار جهانی و مزدورانش حمایت میشود.
نهم: شرکتکنندگان در این اجتماع، مراتب تشکر خود را از دستاندرکاران این نشست که زمینه برپایی آن را در فضایی مناسب فراهم ساختند، اعلام میدارد.
یادآور میشود، نشست هیئت تأسیسی اتحادیه جهانی علمای مقاومت به ریاست آیتالله شیخ محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دیروز در بیروت برگزار شد.