به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی حجتالاسلام محمدجواد روحانینژاد، محقق و پژوهشگر حوزه خانواده پنجشنبه، هشتم آبان در همایش «ماهواره و خانواده» در سالن مهدیه ارومیه که با حضور علاقهمندان و مردم ولایتمدار این شهرستان برگزار شد، با اشاره به آسیبهای طلاق عاطفی در خانوادهها افزود: در حال حاظر بیشتر جداییها و طلاقهای عاطفی در خانوادههای ایرانی ناشی از نفوذ الگوهای نامناسب غربی از طریق رسانههای غربی بر اذهان عمومی است.
وی ادامه داد: ما در دنیایی زندگی میکنیم که رسانهها نقش و حضور پررنگی را در زندگی روزمره ما ایفا میکنند و به نوعی ما را وابسته خود کردهاند و آثار مخربی را بر زندگی فردی و اجتماعی اقشار مختلف مردم وارد کردهاند.
حجتالاسلام روحانینژاد، به سهولت دسترسی ساده جوانان به رسانههای غربی و وابستگی زیاد خانوادهها نسبت به این رسانهها اشاره کرد و گفت: در برخی کشورها برای حل معضل اعتیاد به ایتترنت و رسانه خانوادهها فرزندان خویش را برای درمان به کمپهایی که جهت همین منظور مهیا شدهاند، بستری میکنند.
این فعال رسانهای، به برنامهریزیهای هدفمند استکبار جهانی برای متزلزل کردن بنیان خانواده در راستای رسیدن به اهداف پلید خود اشاره کرد و گفت: این شبکههای خارجی با تولید و ارائه فیلم و سریالهای دنبالهدار با مضمونهای به ظاهر خانوادگی در صدد عادی جلوهدادن گناه و روابط نامشروع هستند و این کار را از طریق پخش مداوم برنامهها از طریق رسانه و تبلیغ و ترویج الگوهای نامناسب ارائه میکنند.
حجتالاسلام روحانینژاد، اظهار کرد: فیلمها و سریالهای نامناسب غربی بیشتر خانوادههای مذهبی و جلسه قرآنی را نشانه گرفتهاند و برای نفوذ در خائوادهها به دنبال جذب خانمها به عنوان بیننده برنامههای تلویزیونی خود هستند.
وی با بیان اینکه 143 شبکه فارسی زبان به طور شبانه روزی در حال تزریق اطلاعات منفی و تغییر سبک زندگی ایرانیان هستند عنوان کرد: از این میزان 22 شبکه فیلم مستهجن 23 شبکه تجزیه طلب و سلطنت طلب و 21 شبکه فیلم و سریال هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاظر علت 15 درصد از آمار طلاق در کشور ناشی از تأثیر مخرب سریالهای خارجی بر افکار جوانان است، سریالهایی که دوستی با جنس مخالف و خیانت به همسر را عادی جلوه میدهند و عفاف و حجاب، حجب و حیا را مانعی برای آزادی انسانها معرفی میکنند.
محقق و پژوهشگر حوزه خانواده، به اهمیت و ضرورت داشتن سواد رسانهای در والدین اشاره کرد و گفت: افرادی که دارای سواد رسانهای هستند به راحتی میتوانند چگونگی برنامهریزی دشمنان را بر ضمیر ناخودآگاه انسانها تشخیص بدهند و در کنار آن برای پیشگیری و مقابله با فروپاشی و کمرنگ شدن حریم و حرمتها در محیط خانوادهها فعالیت کنند.