کد خبر: 1466815
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۳
حمید بهمنی:

سینما، ۱۳ آبان را بایگانی کرده است

گروه هنر: یک کارگردان سینمای دفاع مقدس گفت: سینمای کشورمان موضوعاتی چون ۱۳ آبان را به فراموشی سپرده است، چون مدیران آن دغدغه چنین کارهایی را ندارند.

حمید بهمنی،  کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که سینمای ایران موضوعاتی چون 13 آبان را بایگانی کرده است، اظهار کرد: کم کاری سینما در بحث وقایع نگاری انقلاب و رخدادهای مهمی چون 13 آبان تنها به وقایع‎نگاری سینما بر نمی‌گردد، بلکه به حقیقت نگاری سینما نیز مربوط می‌شود. این اتفاق نیز به یک یا چند سال اخیر خلاصه نمی‌شود، بلکه سالهاست در سینما چنین کم‎کاری‎هایی را شاهد هستیم. دلیل این کم کاری نیز مدیریت کلان سینماست، زیرا مدیران سینمایی تا زمانی که مدیر نیستند، خوب قول می‌دهند، اما زمانی‌که به یک پست می‌رسند آن وعده‌ها را فراموش می‌کنند.

وی افزود: این کم کاری در شرایطی است که ماموریت انقلاب این است که حرکت‌های انقلابی را با ابزارهای مختلفی که در اختیار دارد در معرض دید همگان قرار دهد. این اتفاق نیز تنها در سینما نباید رخ دهد، بلکه تمامی بخش‌های هنر از نقاشی گرفته تا موسیقی و تئاتر هم باید در این حوزه فعال باشند. به هر حال به نظرم تا زمانی که این دغدغه در بین مدیران به وجود نیاید همین درد باقی خواهد ماند.

این فیلمساز ادامه داد: تاسف اصلی من از این جهت است که سینمای کشور ما تنها به خاطر کم کاری در حوزه وقایع نگاری انقلاب، خود  ضرر نمی‌کند، بلکه با این منفعل بودن این اجازه را به معاندان و بدخواهان ایران اسلامی می‌دهد تا حقایق را به صورت وارونه و دروغ به مردم جهان معرفی کنند. نمونه بارز آن 13 آبان است که هالیوود بر مبنای آن فیلم (آرگو) را ساخت و به آن جایزه اسکار هم داد. در این کار آنچه که روی داده به نحوی نشان داده می‌شود که انگار مردم ایران حامی تروریست هستند و آنها در این واقعه مظلوم واقعه شده‌اند!

کارگردان فیلم «گلوگاه شیطان» به توضیح فوق اضافه کرد: وقتی من در این حوزه مدیران را مقصر می‌دانم به این دلیل نیست که از خود یا از سینماگران دفاع کنم، چون می‌دانم هستند سینماگران انقلابی و دغدغه‎مند که دوست دارند در این حوزه کار کنند و فیلمنامه‌های خوبی هم در این زمینه دارند، اما موقعیت برای ساخت در اختیارشان قرار نمی‌گیرد. برای مثال فیلمنامه «ستاد مشترک» نوشته عطا سلمانیان که نگاهی کاملا مستند گونه به آنچه در 13 آبان روی داده و به اقداماتی که آمریکا بعد از پیروزی انقلاب در ایران انجام می‌داد، دارد، اما متاسفانه این طرح هنوز نتوانسته اجرایی شود و هر بار با یک بهانه ساخت آن را عقب می‌اندازند.

بهمنی اضافه کرد: در این فیلمنامه آورده شده که به دستور امام هواپیمایی در اختیار مستشاران آمریکایی قرار می‌گیرد تا از کشور خارج شوند. این رویداد که کاملا سندیت تاریخی دارد می‌تواند بهترین پاسخ به کارهایی چون «آرگو» باشد، اما متاسفانه مدیران حتی گوشه نگاهی هم به این سناریو ندارند. این کم توجهی هم تنها در یک نهاد به خصوص روی نمی‌دهد، بلکه کلیه مراکزی که در حوزه فرهنگ می‌تواند فعالیت کنند در این حوزه کم کار هستند، البته مدیرانی که در حوزه فرهنگ هستند به شخصه آدم‌های خوب و متشرعی هستند، اما تنها موقع عمل است که تمام گفته‌ها و شعارها به فراموشی سپرده می‌شود.

این فیلمساز درباره راهکار پیشنهادی خود گفت: حوزه فرهنگ نیازمند یک شخم اساسی است تا در آینده ما تا این اندازه دست مان خالی نباشد. مطلب دیگر این‌که به زودی فیلمی در جهان اکران می‌شود با نام «گلاب» که در آن نگاهی منفی به ایران اسلامی شده، اما باز هم ما حرفی برای پاسخ دادن نداریم. تنها مجبوریم که اعتراضات خود را به صورت محکوم کردن‌های کلامی خلاصه کنیم!

بهمنی در پایان خاطرنشان کرد: من به شدت از مسئولان فرهنگی گله‌مند هستم، چون شرایطی را پیش آورده‌اند که اگر حضرت حجت (عج) هم اکنون ظهور کند و از من بپرسد در برای انقلاب و اسلام چه کاری انجام داده‌ام، خجل هستم، اما چه می‌توانم بکنم، وقتی فیلمم «گام‌های شیدایی» که به نوعی مرتبط به جریان داعش است هنوز بعد از تولید فرصت نمایش پیدا نکرده است، هرچند من دست از تلاش بر نخواهم داشت و باز هم از برای فیلمسازی در حوزه انقلاب سعی خواهم کرد، ولی می‌دانم تا امکانات فراهم نباشد هنرمند قادر به انجام کاری نیست.

captcha