کد خبر: 1470702
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۷
حجت‌الاسلام غفاری تبیین کرد:

ریشه قرآنی و روایی نذر/ رفع نیاز فقرا و توسعه تعاون در جامعه

گروه جامعه: یک دکترای تخصصی حوزه به تبیین آثار و برکات غذای نذری برای افرادی که به تهیه غذا می‌پردازند و یا آن را مصرف می‌کنند پرداخت و گفت: نذر ریشه روایی و قرآنی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل غفاری، دکترای تخصصی حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به سابقه نذر کردن و نذری دادن اشاره و عنوان کرد: سابقه این امر به پیش از اسلام نیز باز می‌گردد به نحوی که مادر حضرت مریم(س) ایشان را نذر می‌کنند و یا در دوران اسلامی نیز هنگامی که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بیمار می‌شدند حضرت زهرا(س) به پیشنهاد پیامبر(ص) نذر می‌کردند که سه روز روزه بگیرند.

وی با تأکید بر اینکه نذر ریشه قرآنی و روایی دارد، اظهار کرد: نذر وسیله‌ای برای تقرب به سوی خداوند است و از طرف خداوند نیز رحمت را برای بندگان به دنبال دارد.

حجت‌الاسلام غفاری با اشاره به اینکه از انواع نذر کردن، پخش غذای نذری در بین مردم شایع است که به ویژه در ایام رحلت ائمه اطهار(ع) و ایام محرم رنگ و بوی بیشتری به خود می‌گیرد، گفت: غذای نذری از آثار و برکات متعددی در میان افراد مصرف کننده غذا، افراد تهیه کننده غذا و جامعه برخوردار است.

تهیه غذای نذری و توسعه تعاون و همکاری

وی غذای نذری را وسیله‌ای برای ایجاد ارتباط سالم بین مؤمنان دانست و ادامه داد: ایجاد غذای نذری سبب ایجاد انس و الفت میان مردم می‌شود. همچنین به تعاون و همکاری میان افراد جامعه و یا خانواده می‌انجامد.

حجت‌الاسلام غفاری پخش غذای نذری را سبب برآورده شدن حاجات دانست و گفت: به واسطه برآورده شدن حاجات، بندگان به شکر الهی روی می‌آوردند و نذری دادن مکملی برای شکر الهی می‌شود.

این کارشناس اخلاق نذر کردن و یا تهیه غذای نذری را سبب رفع بلاها و مصیبت‌ها برشمرد و گفت: تهیه و خوردن غذای نذری در میان افراد یک جامعه به صورت دسته جمعی سبب ایجاد همبستگی و اتحاد و عزت اجتماعی می‌شود.

غذای نذری و رفع نیاز مستمندان

وی غذای نذری را وسیله‌ای برای برطرف کردن نیاز مستمندان و فقرا دانست و گفت: نذر غذا تا حدی سبب تعدیل ثروت در جامعه می‌شود به نحوی که بسیاری از ثروتمندان و افرادی که تمکن مالی دارند اطعام سایر افراد جامعه و در برخی موارد فقرا را بر عهده می‌گیرند.

حجت‌الاسلام غفاری تهیه غذای نذری را عاملی برای سالم سازی جامعه خواند و گفت: نذری دادن سبب جمع شدن افراد به دور یکدیگر و انجام اعمال عبادی همچون قرائت ادعیه و برپایی نماز می‌شود.

وی با بیان اینکه توزیع غذای نذری سبب تشویق سایرین به انجام این عمل خیر می‌شود، گفت: خیرات و نذورات سبب تشویق مردم به خدمت رسانی به سایرین می‌شود. همچنین توسعه خیرات در جامعه را به دنبال دارد.

وی نذری دادن را سبب توسعه توجه به خدا در جامعه دانست و گفت: پخش غذای نذری سبب ایجاد روحیه‌ای معنوی در سطح جامعه می‌شود به نحوی که تمام حواس‌ها متوجه خداوند و نعمات فراوان عالم هستی می‌شود. 

روشنگری
|
-
|
۱۳۹۳/۰۸/۱۸ - ۰۸:۱۱
0
0
سلام لطفا بگید که نذری خوردن و نذری دادن چه برکاتی برای انسانها دارد
منتظریم
captcha