کد خبر: 1470805
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲
عضو شورای نظارت بر صدا و سیما:

کیفیت تولیدات رسانه ملی در مقابله با جنگ نرم در دوره جدید ارتقا یابد

گروه سیاسی: عضو شورای نظارت بر صدا و سیما با اشاره به اولویت‌های پیش روی صدا و سیما گفت: با توجه به افزایش رقبا در حوزه رسانه و تهاجم فرهنگی غرب، لازم است کیفیت آثار افزایش یابد.

بیژن نوباوه، عضو شورای نظارت بر صدا و سیما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به اتمام دوره 10 ساله ریاست سازمان صدا و سیما در مورد عملکرد این سازمان گفت: طی 10 سال گذشته یکی از پر فراز و نشیب‌ترین دوران انقلاب پس از جنگ را سپری کرد؛ از یک سو توطئه‌های زیادی در حوزه اجتماعی و سیاسی داشتیم و از سوی دیگر مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 صورت می‌گرفت.
وی افزود: این دوره مواجه بود با افزایش تعداد رسانه‌های مهاجم به‌طوری که بیش از 140 رسانه فارسی‌زبان علیه جمهوری اسلامی با هدف ایجاد تغییرات اساسی در بنیان‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به پخش برنامه اقدام می‌کرد که با بررسی وضعیت و موقعیت رسانه ملی هم‌سو با نحوه تهاجم، لازم است میزان موفقیت این رسانه در پاسخگویی به نیازهای مخاطبان طی این سال‌ها ارزیابی شود.
این نماینده مجلس نهم با بیان اینکه سازمان صدا و سیما در این دوره پر فراز و نشیب کارنامه خوب و موفقی نسبت به مقابله با تهاجمات داشته است، گفت: رسانه ملی توانسته پاسخگوی نیاز مخاطبان و آگاهی‌رسانی به آنها باشد و این بزرگ‌ترین موفقیت برای سازمان صدا و سیما بوده است؛ از این جهت باید کارنامه قابل قبولی به صدا و سیما داد.
وی خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت رسانه در هر کشوری به مثابه نیاز جامعه در حال تغییر است؛ با توجه به تغییرات بسیار شدید در فضای گوناگون رسانه‌ای به ویژه در فضای مجازی و حضور رقبای جدید در عرصه رسانه و افزایش نیاز مخاطبان، نمی‌توان گفت رسانه پاسخگوی همه نیازهای ما در شرایط مختلف بوده و هست.
نوباوه ادامه داد: باید اینگونه نگاه کرد که رسانه‌ای در تراز انقلاب اسلامی برای رسیدن به اهداف بلند انقلاب اسلامی می‌خواهیم که راه پر فراز و نشیب و سختی در پیش رو دارد و قطعاً باید در این زمینه فعالیت‌های زیادی داشته باشد؛ به خصوص اینکه طی سال‌های گذشته به لحاظ کمّی رسانه ملی توانسته عملکرد خوبی داشته باشد اما با توجه به نیازهای مخاطبان و همچنین تهاجم فرهنگی دشمن لازم است این شبکه‌ها به لحاظ کیفی افزایش پیدا کند تا عملکرد بهتری را از خود به جا بگذارد.
عضو شورای نظارت بر صدا و سیما با اشاره به جریان هنری و فرهنگی فعلی کشور گفت: این جریان در کشور ما دچار ضعف‌های زیادی است که به حوزه‌های مختلف مربوط می‌شود که لازم است از سوی سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی مختلف تقویت شود تا شاهد آثار و تولیدات قوی باشیم؛ اگر این اتفاق بیفتد رسانه با کم‌ترین دغدغه به سمت تولید و ارائه بهترین تولیدات خواهد رفت و از لحاظ کیفی نیز شاهد رشد قابل توجهی خواهیم بود.
نوباوه با تأکید بر ضرورت اختصاصی‌تر کردن نیازها گفت: تغییرات جهانی و تبلیغات رسانه‌های غربی بر جریان رسانه‌ای کشور اثرگذار بوده است؛ به طوری که به عنوان مثال در یکی از جشنواره‌های فیلم فجر حدود 14 فیلم تحت تأثیر شبکه‌های غربی به موضوع خیانت همسران اختصاص داشت؛ این در حالی است که نباید جریان رسانه‌ای تحت تأثیر رسانه‌های بیگانه قرار گیرد و از آنها الگوگیری کند.
عضو شورای نظارت بر صدا و سیما ادامه داد: باید خودمان الگوسازی کنیم و تراز فکری خود را بررسی کنیم که رسیدن به این نقطه کار سختی است؛ جریان هنری و فکری در کشور یک شبه ایجاد نمی‌شود و حتماٌ نیاز به حمایت‌های طولانی دارد تا رسانه‌ها تقویت شوند.

captcha