سردار عباسعلی فرزندی، رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، بر لزوم آسانگیری انتقال مفاهیم ارزشی و عدم تحمیل تکالیف خارج از توان به نسل امروز تأکید کرد و گفت: باید در راستای تقویت انگیزههای معنوی، دینخواهی و احساس انگیزه برای پاسخگویی به نیازهای روحی و معنوی جوانان تلاش کرد.
وی ضمن تأکید بر لزوم به کارگیری روشهای تبلیغی صحیح، جذاب و منطقی در ایجاد گرایش و انگیزههای مثبت به سوی ارزشها، افزود: شفافیت در انتقال مفاهیم، شناخت مخاطب و توانایی و ظرفیت روحی علمی آنان از جمله نکاتی است که در این باره باید به آنها توجه داشته باشیم.
انتقال ارزشهای دفاع مقدس باید بر آگاهسازی مبتنی باشد
رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه در ادامه بیان راهکارهای انتقال پیامها و ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان، اظهار کرد: انتقال پیامهای ارزشی باید مبتنی بر آگاهسازی همراه با استدلال و تحلیل به منظور اقناع و پذیرش درونی جوانان صورت گیرد.
به عقیده وی، باید زمینههای تشویق و پاداش را فراهم کرد تا جوانان به سوی ارزشهای متعالی گرایش پیدا کنند و جذب شوند. همچنین توجه به کرامت و عزت نفس شخصیت جوانان و نوجوانان و حرمتگذاری، به عنوان عامل مؤثر در تربیت نسل امروز با توجه به ارزشهای دفاع مقدس محسوب میشود.
وی تصریح کرد: ارزشهایی که در حماسه دفاع مقدس متبلور شد، از عوامل مهم پیروزی بر دشمن بود و ریشه در فرهنگ ناب اسلامی و باورهای دینی رزمندگان اسلام داشت. رزمندگان بر اساس آموزههای قرآنی با خداوند ارتباط برقرار میکردند و با گرفتن روحیه از این طریق از منبع لایزال الهی، به دستورات دین و وظایف خود عمل میکردند.
اشاره به عنصر توکل در سخنان صیادشیرازی
سردار فرزندی به سخنی از شهید علی صیادشیرازی اشاره کرد و گفت: وی عنوان میکرد که «هر جا که کم میآوردیم و میبایست میجنگیدیم، اکسیر توکل بالا میرفت و باعث میشد که به مرور زمان ضعف انگیزه که در قبل از انقلاب در ارتشیها وجود داشت، از بین برود و در همین دانشگاه جنگ بود که روحیهها تقویت و انگیزههای ما قوی شد.»
رئیس دانشکده علوم سیاسی و ارتباطات کل سپاه عنوان کرد: اظهار عشق و محبت و عاطفهورزی و از سوی دیگر، امیدبخشی، مثبتگرایی و اعتمادسازی، از دیگر راهکارهایی است که میتواند در این حوزه موثر واقع شود. بر این اساس، باید در این راستا به ایجاد امید و نشاط پرداخت و گوشزد کرد که تمام آنچه که در دوران دفاع مقدس روی میدادند، با نشاط همراه بود و نباید این عنصر را نادیده گرفت.
وی همچنین القای توان و اعتماد را زمینهساز ایجاد نگرش مثبت به آیندهای روشن دانست و گفت: این موضوع سبب تحرک و پویایی میشود و زمینه افزایش اعتماد به نفس را در جوانان با توجه به ارزشهای دفاع مقدس پدید میآورد.
به عقیده سردار فرزندی، میتوان با افزایش روحیه استقامت در جوانان به منظور دستیابی به هدف، کار را گسترش داد و زمینههای مناسب پذیرش مفاهیم ارزشی را فراهم آورد. نباید از خاطر برد که حسن ظن و اعتماد به جوانان، باعث دلگرمی و برقراری ارتباط صمیمی با آنان میشود.