به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری نمایش «وقتی ما برگردیم تنها دو پای آویزان مانده است» پیش از ظهر امروز، دوشنبه 19 آبان، با حضور ابراهیم پشتکوهی، نویسنده و کارگردان این نمایش و سایر عوامل و بازیگران در سالن انتظار تالار وحدت برگزار شد.
ابراهیم پشتکوهی، نویسنده و کارگردان نمایش «وقتی ما برگردیم...» در ابتدای این نشست گفت: برای نخستینبار این نمایش در هجدهمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» اجرا شد که مقام برگزیده کارگردانی را نیز از آن خود کرد و امروز پس از گذشت 15 سال توفیق یافتیم که این نمایش را اجرای عمومی کنیم.
15 سال پیش همه نسبت به برگزیده شدن یک جوان شهرستانی به عنوان کارگردان برتر معترض بودند
وی گفت: 15 سال پیش من یک جوان بیست و یکی دو ساله بودم و هیئت داورانی از بهترینهای تئاتر همچون عزتالله انتظامی، علی رفیعی و مهدی هاشمی این کار را به عنوان کار برگزیده جشنواره معرفی کردند اما بعدها مسئولان جشنواره گفتند که خیلیها نسبت به این قضاوت معترضند و برگزیده شدن یک جوان شهرستانی به عنوان کارگردان برتر جشنواره فجر برای آنها گران تمام شده بود.
پشتکوهی ادامه داد: نمایش نسبت به اجرای 15 سال پیش هم در بعد ساختاری و هم محتوایی تغییرات زیادی کرده است اما سعی کردیم تا کلیت آن را حفظ کنیم اما با این وجود کسانیکه 15 سال پیش نمایش را دیدهاند با دیدن مجدد آن دچار شگفتی خواهند شد و با اثری متفاوت روبرو میشوند.
کارگردان نمایش «مثل آب برای شکلات» تصریح کرد: از بزرگان تئاتر طی این سالها یاد گرفتم که تئاتر تنها برای شنیدن و دیدن نیست بلکه مخاطب باید با همه حواسش با یک اثر نمایشی مواجه شود لذا در اجرای این نمایش سعی کردیم تا همه حواس پنجگانه مخاطبان را درگیر کنیم چرا که نقل معروفی است که میگوید هر آنچه که میبینیم ما را از دیدن چیزهای دیگر محروم میکند پس باید با درگیر کردن تمامی حواس سعی کرد چیزی از حوزه حسی مخاطب خارج نشود.
اخلاقیات و تعهد کاری در تئاتر در حال کمرنگ شدن است
پشتکوهی در ادامه گفت: حضور پژمان جمشیدی به عنوان بازیگر در شرایطی که او مشغله کاری فراوانی داشت موجب مباهات گروه نمایشی ماست، در شرایطی که اخلاقیات در تئاتر در حال کمرنگ شدن و رو به فراموشی است و بسیاری از بازیگران تئاتر تعهد کاری ندارند و با پیشنهادهای تصویری که از نظر اقتصادی به نفع آنهاست، گروههای نمایشی را به بهانههای واهی رها میکنند، این بازیگر که حساسیتها روی او زیاد است و همه میگویند او با رابطه به تئاتر، تلویزیون و سینما وارد شده است، بدون ادعا در حال تجربهاندوزی است و از عهده کارهای محوله هم به خوبی برمیآید، در این نمایش هم هر چند حضور چند دقیقهای دارد اما کار خود را به نحو شایستهای به انجام رسانده است.
وی افزود: در عرصه کارگردانی تئاتر هیچگاه پرداخت سمبلیک نداشته و ندارم و به دنبال نشانه و کدگذاری روی شخصیتهای نمایش نبودهام هر چند که در این نمایش، شخصیت اصلی نامش «آثم» است به معنای گناهکار اما بیشتر به دلیل تشابه این نام با واژه آدم آن را برگزیدهام؛ داستان این نمایش نیز برداشتی از هبوط آدم براساس کتب الهی و از همه مهمتر قرآن است که البته در این مسیر تفسیر طبری و امثال آن را نیز مطالعه کردم.
پشتکوهی در مورد داستان این نمایش گفت: عروس و دامادی اتومبیل آثم را برای رفتن از شهر به روستا کرایه میکنند، در راه آثم عروس را میدزد و عروس خودش را از اتومبیل به بیرون پرت میکند و میمیرد؛ داماد پس از چندی قلاده سگش را میگیرد و رو به غروب میرود و دیگر بر نمیگردد، از آن طرف آثم به روستا برمیگردد و خانه داماد را اجاره میکند.
نمایش «وقتی ما برگردیم...» تلنگری است به ریشهها و هویت انسان معاصر
این کارگردان تئاتر با تأکید بر اینکه این نمایش درباره چیستی و جست و جو برای یافتن بزرگترین گناه است ادامه داد: آثم هر روز به خود نامه مینویسد و در پی تزکیه نفس خویش است؛ در حقیقت نمایش تلنگری است به ریشههای انسان و جست و جوی یافتن هویت و اصالت انسان معاصر.
در پایان این نشست عوامل و بازیگران نمایش «وقتی ما برگردیم تنها دو پای آویزان مانده است» به توضیح در مورد بازی خود در نمایش و ویژگیهای این نمایش پرداختند.
یادآور میشود، نمایش «وقتی ما برگردیم تنها دو پای آویزان مانده است» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشتکوهی از فردا سهشنبه 20 آبان در تالار حافظ ساعت 18 به روی صحنه خواهد رفت و 28 اجرا خواهد داشت.