کد خبر: 1472363
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۳
بهرامی عنوان کرد:

اختلاف نظر از چادر و مانتو تا مد ایرانی اسلامی/ فرهنگ درست پوشیدن را هم معرفی نکرده‌ایم

گروه جامعه: مسئول کمیته علمی پژوهشی بنیاد ملی مد و لباس با اشاره به دوگانگی بین مدلینگ و پوشش اسلامی ایرانی و اختلاف نظرهای گسترده در خصوص تعریف حجاب، گفت: نمی‌توانیم به یک قانون مشترک برسیم اما می‌توانیم به گفت‌وگو برسیم.

فاطمه بهرامی، مسئول کمیته علمی پژوهشی بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا تعریف ثابت یا استانداری به عنوان مد اسلامی در ایران وجود دارد؟ گفت: در جهان تعریف و استانداردی برای مد وجود دارد اما اشکال کار این است که ما استانداردهای مدل جهانی را مطرح می کنیم، یا در نظر داشته و تلاش می کنیم به آن برسیم.
وی ادامه داد: مد ما باید بر مبنای معیارها، فرهنگ، اخلاق، باورها و ویژگی‌های خود ما باشد اما بخش مدلینگ معیارهای خارجی دارد که گروهی که مسلمان نیستند انتخاب کرده و به عنوان قانون تعیین کرده‌اند.
مشکل: دوگانگی بین مدلینگ با معیار خارجی و پوشش با معیار اسلامی ایرانی
این هنرمند طراح کشورمان در تشریح مشکلات مربوط به جایگزین کردن معیارهای اسلامی به عنوان مدلینگ گفت: مشکل دوگانگی است که بین مدلینگ با معیار خارجی و پوشش با معیار اسلامی ایرانی وجود دارد. 
اول باید اختلاف سلیقه‌های بین خودمان را حل کنیم
وی در خصوص نحوه دستیابی به پوشش و معیار مبتنی بر باورهای اسلامی گفت: اول باید اختلاف سلیقه‌های بین خودمان را حل کنیم. قطعاً تعریف حجاب برای من با سنی که از جوانی گذشته است با تعریف و معیار یک جوان، یک آقا، یک خانم محجبه که فرهنگ حجاب را قوی تر رعایت می‌کند و ... فرق کرده و افراد مختلف فاکتورها و ارزش های مختلفی را برای این مسئله قائل هستند.
بهرامی ادامه داد: اگر بتوانیم این اختلاف را به یک نتیجه یک دست برسانیم می‌توانیم برای حجاب نیز تعریف ثابتی داشته باشیم اما برای رسیدن به این وحدت نظر زمان لازم است.
مدیر گروه دانشکده هنر جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سؤال که برای رسیدن به این تفاهم، تعامل چه نهادهایی لازم است، گفت: مشکل این است که در تعامل، باز هم مسئله اختلاف سلیقه‌ها پیش می‌آید. بین نهادهای مختلف در کشور ما نیز اختلاف سلیقه‌های زیادی در این خصوص وجود دارد. برخی نهادهای تصمیم گیرنده سهیم در برنامه حجاب، معیارها و خط قرمزهایی را تعریف و در مورد برخی موارد اعلام خطر می کنند، در حالی که نهاد دیگر اصلاً همان مسئله را خطر تعریف نمی کند و آن را به عنوان خط قرمز نمی‌شناسد.
با شرایط موجود، چگونه می توان از روند جهانی مد اسلامی عقب نماند؟
مسئول کمیته علمی پژوهشی بنیاد ملی مد و لباس با آرزوی اینکه همه از خود بپرسند با شرایط موجود، چگونه می توان از روند جهانی مد اسلامی که یک قدرت اقتصادی برای بسیاری از کشورها محسوب می شود، جا نمانیم؟ گفت: کشور ما به دلیل تعداد و جنسیت جمعیتی یک کشور پر مصرف در حوزه مد و لباس است و این فرصت فوق العاده ای است که در کشورهای اطراف وجود ندارد.
حتی در بحث حجاب بین مانتو و چادر نیز اتفاق نظر نداریم
وی ادامه داد: اکنون بهترین فرصت است که مسئولان با هم همراه شوند تا اتفاقی عالی در حوزه مد و لباس بیفتد. ما حتی در بحث حجاب بین مانتو و چادر نیز اتفاق نظر نداریم و نیاز است که باتفاق نظر بهتری در این خصوص برسیم.
وی تصریح کرد: در این میان مسئله ای که به صورت کمرنگ به آن توجه شده بحث فرهنگ و نگرش ذهنی ما و باور ما نسبت به حجاب است. نمی توان انکار کرد که افرادی مانند ما که باورهایمان هنگام انقلاب و جنگ شکل گرفته است ذهنیت متفاوتی به حجاب دارند. جوانان نسل ما در ازای مصائبی که در طول انقلاب و جنگ بر کل کشور وارد شده بود وظیفه خود می دانست خود، حجاب، ارزش‌ها و اخلاقیاتش را حفظ کند، نسل جوان امروز این مسئله را وظیفه خود نمی داند؛ برخی باور دارند برخی اعتقاد ندارند.
بهرامی در پایان تصریح کرد: به زور نمی توان چنین اعتقادی در جوانان ایجاد کرد بلکه این فرهنگ باید برای آنها جا بیفتد. ما حتی فرهنگ درست پوشیدن را نیز به جوانان معرفی نکرده ایم که اکنون انتظار داریم درست بپوشند.

captcha