کد خبر: 1472792
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴

نشانه ایمان را در حفظ آبروی مؤمن جست‌وجو کنیم

گروه اجتماعی: مدیرحوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نشانه ایمان را باید در حفظ آبروی مؤمن جست‌وجو کرد، گفت: آبروی مؤمن تمام سرمایه و اعتباری است که در طول زندگی با سختی آن را به دست آورده است.


حجت‌الاسلام مهدی اسدالهی، مدیرحوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، حیثیت، آبرو و شخصیت را سرمایه بزرگ انسان در زندگى دانست و گفت: حق مؤمن بر مؤمن این است که آبروی او را حفظ کند.



وی با بیان اینکه اگر می‌خواهید در این عالم نجات پیدا کنید عیب دیگران را بپوشانید چراکه ستر مؤمن نشانه ایمان است، اظهار کرد: آبروی مؤمن تمام سرمایه و اعتباری است که در طول زندگی با سختی آن را به دست آورده است.



مدیرحوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی اظهار کرد: توجه به آموزه‌های دینی و عواملی که باعث ریختن آبروی مؤمن می‌شود بسیار ضروری به نظر می‌رسد چراکه دقت در آیات و روایات نشان می‌دهد که خداوند توجه بسیاری به آن داشته تا جایی که هر چیزی که زمینه ریختن آبروی مؤمن می‌شود صراحتاً به آن اشاره و از آن نهی شده است.



مؤمنان مراقب حفظ آبروی یکدیگر باشند

اسدالهی متذکر شد: در قرآن 10 گناه مربوط به آبرو بردن از دیگران است که غیبت و تهمت از جمله آنها است مؤمنان مراقب باشند که گاهی به‌عنوان تحلیل سیاسی پشت سر شخصیت‌های دینی بی‌پروا صحبت نکنند و بیهوده آبروی کسی را نبرند.



وی با اشاره به اینکه ائمه اطهار(ع) اسرار بندگان خداوند را حفظ می‌کردند، گفت: گناه ریختن آبروی مسلمان گناه بسیار بزرگ و نابخشودنی محسوب می‌شود و در بسیاری روایات آمده که توبه این شخص به سختی پذیرفته می‌شود.



مدیرحوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی اتهام، حسادت، افراط در شوخی و خنده، استهزاء، تجسس، عیب‌گویی، غیبت را از عوامل آبروریزی ذکر کرد و افزود: امام صادق(ع) می‌فرمایند: کسی که به منظور عیب‌جویی و ریختن آبروی مؤمن و اینکه او را از نظر مردم بیندازد سخنی را نقل کند، خداوند او را از ولایتش بیرون کرده، به سوی ولایت شیطان می‌فرستد ولی شیطان هم او را نمی‌پذیرد.



بالاترین سرمایه هر انسان اعتبار و آبروی او در جامعه است

اسدالهی با اشاره به وظایف مؤمن در حفظ آبروی برادر دینی خود گفت: اولین وظیفه ما در حفظ آبروی دیگران دفاع کردن است اگر چنین قدرت و توانایی را نداشتیم باید آن مجلس را ترک کنیم زیرا نشستن در آن مجلسی که آبروی دیگران را می‌برند حرام و گناه است.



وی تجاوز به آبروی دیگران را بزرگترین گناه برشمرد و یادآور شد: از جمله نشانه‌های ایمان توجه به نیازهای مادی برادران دینی خود است بر اساس دستورات اسلام مؤمنان موظف هستند که مشکلات مادی یکدیگر را برطرف کنند.



مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی افزود: همه ما می‌دانیم که بالاترین سرمایه هر انسان اعتبار و آبروی او در جامعه است و کسی حق ندارد اعتبار و آبروی خود یا دیگران را در جامعه از بین ببرد زیرا آبرو سرمایه‌ای است که آسان به دست نیامده که به آسانی از بین برود.

captcha