به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها کار خود را از روز شنبه 17 آبان ماه در مصلای امام خمینی(ره) آغاز کرد.
نوزده دوره قبل این نمایشگاه با حضور صدها خبرنگار و عکاس برپا شده، بسیاری از آنها در این دوره حضور دارند و برخی دیگر هم متأسفانه از دنیا رفتهاند و گروهی دیگر در بستر بیماریاند.
این دوره از نمایشگاه در کنار قوتهایش، از ضعفهایی نیز برخوردار بود؛ خلأیی که قلب پیشکسوتان را به درد میآورد.
بیتوجهی به پدرعلم ارتباطات در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها
کاظم معتمدنژاد، پدر علم ارتباطات کشور، همان روزنامهنگاری که همه زندگی خود را وقف این علم کرد و تجربات خود را در قالب کتاب به نگارش درآورد تا نسل امروز این کتابها را بخوانند و در کارشان استفاده کنند. در این دوره کاملا فراموش شده بود.
همچنین جای خالی خبرنگاران شهید هواپیمای C130 در این دوره مشهود بود و باز هم انتظار میرفت که حداقل معاونت مطبوعاتی بخشی از نمایشگاه را حتی در قالب یک غرفه به آنها اختصاص میداد تا شاید یادبودی برای شهدای این عرصه باشد. البته هنوز دوستان این شهدا در غرفههایشان به تعبیری یادی کردهاند اما انتظاری بیش از اینها از سوی معاونت مطبوعات میرفت.
کسی از حسین قندی خبر دارد؟
«شاه رفت» عنوان بهترین تیتر 40 سال اخیر است اما آیا کسی خبر از خالق این تیتر دارد؟ اما او امروز بر بستر بیماری است و یا بهتر بگوییم آقای قندی؛ دچار بیماری آلزایمر است و انگار متولیان بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری هم دچار آلزایمر شدهاند و یادی از این استاد نکردهاند.
در این دوره از نمایشگاه شاهد تجلیل از برگزیدگان عرصه مطبوعات بودیم اما در این میان باز هم جای بسیاری از پیشکسوتان در این تجلیلها خالی بود.
کافه مطبوعات یا چایخانه!
«کافه مطبوعات» از دیگر بخشهایی است که در دورههای پیشین استقبال بسیاری از سوی بازدیدکنندگان داشت و با برنامهریزی منسجم، فرهنگ مطالعه روزنامه را افزایش داده بود اما در این دوره کافه مطبوعات بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری تبدیل به پاتقی شده است که تنها چای و آب سرو میکند.
امید است در دورههای آتی چنین مشکلاتی حل شود و معاونت مطبوعات بیشترین توجه را به پیشکسوتان عرصه مطبوعات کند.