کد خبر: 1473024
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۳
دبیر علمی همایش المیزان تاکید کرد:

علامه طباطبایی جلوتر از زمان خود می‌اندیشید/ نظریه‎پردازی علامه برای امروز

گروه حوزه‎های علمیه: دبیر علمی همایش دیدگاه‎های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان گفت: علامه نظریه‎پردازی‎هایی دارد که برای امروز هم مفید است و نشان می‎دهد که وی جلوتر از زمان خود می‌اندیشیده است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) حجت‎الاسلام والمسلمین محمود رجبی، دبیر علمی همایش دیدگاه‎های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در مراسم اختتامیه این همایش که امشب  23 آبان در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: آنچه برای ما در این همایش محسوس و ملموس بود، مدیریت روح بلند علامه بود. بدون اغراق در طول این مسیر موارد فراوانی پیش آمد که در تصمیم‎گیری دچار تردید بودیم اما روح بلند وی به فریادمان رسید و گاهی تدبیر کردیم و منتظر نتایج بسیار خوب بودیم ولی به نتیجه نرسیدیم و احساس می‎کنیم در تمامی مراحل مرهون وی بوده‏ایم.
رجبی بیان کرد: انتخاب علامه و المیزان برای این همایش نیاز به توضیح ندارد. شخصیتی که به تعبیر شاگردان برجسته‎اش در همه علوم اسلامی تولید فکر و اندیشه و نظریه‎پردازی و فرهنگسازی و تربیت شاگردان شایسته و تثبیت و نهادینه سازی علوم را بر عهده داشت و جا دارد همه توان خود را در جهت معرفی وی به کار گیریم. اندیشه‎ای که به فرمایش شهید مطهری باید یک قرن بگذرد تا فرهیختگان به عمق آن پی ببرند.

علامه جلوتر از زمان خود بود

وی با بیان اینکه وی جلوتر از زمانش بود و الان که مسائل جدید  مطرح می‌شود می بینیم اندیشه‎های علامه برتری اسلام را بر همه مکاتب نشان می‎دهد افزود: تفسیری مانند المیزان از صدر اسلام تاکنون در شیعه و سنی با این عظمت نوشته نشده است و این را من نمی‎گویم و فردی مانند شهید مطهری هم گفته است.
وی تاکید کرد: در میان آثار علامه، المیزان وجه ممتازی دارد؛ هر کدام از آثار ایشان چند بعد از ابعاد فکری علامه را نشان می‎دهد اما المیزان تابلوی تمام نمای شخصیت ایشان است و در این کتاب علوم مختلف انسانی و فرهنگ دینی و علوم انسانی جدید به خوبی ایده‎پردازی شده است.
تفوق علمی علامه
دبیر علمی این همایش تصریح کرد: وی فقیه، ادیب، مفسر، فیلسوف و ... بود و مباحث ادبی وی در المیزان بر مسائل ادبی امروز تفوق دارد و این اثر در جهان اسلام ممتاز است و لذا باید اهتمام زیادی به آن داشته باشیم و این همایش گام کوچکی در این مسیر بود.
وی با قدردانی از صاحبان آثار، نهادهای همکار و مراجع و ... عنوان کرد: از ابتدای فراخوان حدود 700 محور برای نوشتن مقاله تدوین شد که غنای المیزان را نشان می‎دهد و لیستی برای محققان است تا در این عرصه به تحقیق بپردازند و برای رساله نوشتن در دکتری و سطح سه بسیار عالی است؛ از این تعداد 600 مقاله به همایش رسید که بیشترین آنها تفسیری، بعد علوم انسانی و سوم کلامی بود که نشان دهنده ارایه بن مایه‎های زیاد علمی از سوی علامه است.
رجبی بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند بروید مبانی علوم انسانی را از قرآن بگیرید و این تفسیر نشان می‎دهد که چه ظرفیت‎هایی در قرآن برای اسلامی سازی علوم انسانی وجود دارد.

14 پیش همایش

وی ادامه داد: ما 14 پیش همایش در داخل و خارج کشور برای این همایش داشتیم که 3 عدد در خارج کشور و مابقی در ایرن برگزار شد و ده میزگرد و 35 مقاله در این همایشات بررسی شد که بی نظیر بوده است.
رجبی بیان کرد: از 9 نفر از مراجع و آیات عظام سخنرانی داریم؛ سطح مقالات هم علمی پژوهشی بود که در4 مرحله ارزیابی شدند و 50 مقاله علمی پژوهشی معرفی شدند و تعدادی از آنها در خود همایش در 32 ساعت ارایه و نقد و بررسی شد که با استقبال بسیار زیادی مواجه شدیم.
دبیر علمی این همایش اظهار کرد:  با وجود اینکه امروز جمعه بود استقبال بسیار زیادی از سوی محققان شاهد بودیم که نشان می‎دهد این شخصیت بزرگ زنده است و نقش‎آفرینی می‎کند.

captcha