مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد جایگاه اخلاق در عرصه سیاسی گفت: در مراسمی که به منظور گرامیداشت آیتالله مهدوی کنی برگزار شد و بنده به عنوان سخنران در آن جمع حاضر بودم همین بحث در آنجا مطرح شد که گفتم بسیاری از شخصیتها اخلاقشان سیاسی شده اما آیتالله مهدوی کنی سیاستشان اخلاقی بود و این نکته مهمی است که مسئولان و شخصیتها اخلاقمدارانه در عرصه سیاست حرکت کنند.
وی اظهار کرد: کتابی منتشر کردیم در مورد عمکرد حزب با عنوان «14 سال سیاست صادقانه»؛ یکی از دوستان گفت که اگر صادقانه است دیگر سیاست نیست و اگر سیاست است چگونه میشود صادقانه باشد؟! در پاسخ گفتم در روش ماکیاولی این دو در کنار یکدیگر قرار نمیگیرد اما در روش اسلامی میشود در عرصه سیاست صادقانه و شفاف پیش رفت.
کواکبیان خاطرنشان کرد: من معتقدم که اگر اخلاق در عرصه سیاست جایگاهی نداشته باشد بسیاری از گرفتاریهای مجامع غربی را خواهیم داشت و از نکات مثبتش دور میمانیم؛ اگر اخلاق را رعایت کنیم حداقل میتوانیم امیدوار باشیم که بدیهای آن به ما نمیرسد.
دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به عملکرد خبرگزاری ایکنا در حوزه اشاعه فرهنگ قرآنی در عرصههای مختلف گفت: با توجه به رسالتی که بر عهده دارید معتقدم باید در ترویج اخلاق و ارزشهای قرآنی به ویژه در عرصه سیاست بیشتر بکوشید.
کواکبیان در مورد چرایی دوری سیاست از اخلاق اظهار کرد: به میزان اینکه ما کالای سیاست را به عنوان یک طعمه و لقمه چرب و لذیذ ببینیم حتماً از اخلاق دور میمانیم.
وی خاطرنشان کرد: امام علی(ع) میفرمایند که «مسئولیت بار امانتی است که بر گردن و دوش شماست و طعمه نیست»؛ این زاویه دید نسبت به مسائل سیاسی یک تکلیف دینی و شرعی است و تفاوت بسیاری دارد نسبت به آنچه بخواهیم کرسی سیاست را با انگیزههای جاهطلبانه و قدرتطلبانه در اختیار بگیریم.
دبیرکل حزب مردمسالاری افزود: لازم است زاویه دید خود را نسبت به مسئولیتها و عرصه سیاست تغییر دهیم تا به ارزشهای اخلاقی در این عرصه نزدیکتر شویم.