کد خبر: 1475352
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
با پیام مراجع و سخنرانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری؛

همایش تجلیل از آیت‌الله آصفی در قم برگزار شد

گروه حوزه‌های علمیه: همایش تجلیل از آیت‌الله آصفی با پیام دو تن از مراجع تقلید و سخنرانی جمعی از شخصیت‌های حوزوی از جمله رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همایش بزرگداشت آیت‌الله آصفی، صبح امروز، 29 آبان‌ماه با حضور حجج‌اسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دتفر مقام معظم رهبری، واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، ربانی، رئیس مرکز خدمات حوزه و اعرافی، رئیس جامعة المصطفی العالمیه(ص) همچنین قرائت پیام آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی برگزار شد.

پیام آیت‌الله مکارم شیرازی

در بخشی از پیام آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی آمده است: از ویژگی‌های ایشان به شهادت تألیفات ایشان که هم فقهی و تفسیری است، هم ولایی و اخلاقی است، جامعیت علمی است. در مسائل سیاسی بحمدالله صاحب‌نظر و در مسائل اجتماعی و خدمت به محرومان دارای فعالیت‌های چشمگیر و از نظر اخلاقی دارای تواضع و دنبال نام و نشان نبودن و زندگی ساده است.

سیمای روشن حکومت اسلامی در نگاه آیت‌الله آصفی

همچنین آیت‌الله العظمی سبحانی در پیام خود آورده است: آیت‌الله آصفی در قلمرو فقه و فقاهت بالاخص مسائل مربوط به حکومت اسلامی و یا حقوق زنان توانسته است طرح‌های خوبی را ارائه کند و به یک رشته از پرسش‌ها پاسخ محکم دهد و در عین اینکه آراء و نظرات او ضامن مدیریت جامعه امروز است؛ ولی از حدود کتاب و سنت و اجماع فقیهان بیرون نمی‌رود و سیمای روشنی که چکیده فقه پویاست از حکومت اسلامی و حقوق زن ارائه می‌نماید و دو اثر گرانبهای او به نام‌های «ملکیه العقل فی الفقه الاسلامی» و «العلاقه الجنسیه» شاهد گفتار ماست.

آیت‌الله آصفی از برکات حوزه هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی نیز در این مراسم گفت: بسیاری از علمای بزرگ و طلاب علوم دینی آن‌چنان که باید ایشان را نشناخته‌اند و یکی از برکات این همایش شناخت سرمایه‌ها و برکات حوزه است؛ اینها کسانی هستند که می‌توانند در هر شرایط الگو باشند زیرا بیش از 200 نوشته مکتوب دارند که در مجموعه 31 جلدی تنظیم شده و رونمایی می‌شود.

محمدی گلپایگانی تصریح کرد: گل آثار ایشان تفسیرعمیق «فی رحاب القرآن» است که در 14 جلد نوشته شده است.

وی ادامه داد: تدریس مداوم فقه و اصول از دیگر ویژگی‌های ایشان است؛ ایشان علاوه بر اینکه مدارج حوزوی و علمی را طی کرده‌اند در حد اجتهاد از علوم جدید هم بهره‌مند هستند.

گلپایگانی اظهار کرد: راز و رمز پوشاندن این مسایل، شخص خود ایشان است به قدری ایشان گریزان از مطرح شدن هستند که برگزاری این همایش نیز برای ما سخت بود زیرا ایشان  قبول نمی‌کردند این همایش برگزار شود.

فروتنی آیت‌الله آصفی

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سخنانی عنوان کرد: سعی داریم با احیای آثار ایشان و مطرح کردن شخصیت وی، فضلای جوان و طلاب حوزه‎های علمیه را به این مطلب مهم دعوت کنیم که می‎شود شخصی در صحنه سیاست، علم و تحقیق و نگارش باشد و مستضعفین و فقرای امت را فراموش نکند و می‌توان در عین مراتب علم و تقوا، فروتن و متواضع نیز بود.

نگاه استنطاقی در تفسیر آیت‌الله آصفی

دیگر سخنران این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رئیس جامعة المصطفی(ص) بود که در سخنانی بیان کرد: از میان نکات مهم در شخصیت ایشان، رویکرد قرآنی است؛ منظومه قرآنی ایشان بیان‌کننده نگاه جامع وی به ویژه به تفسیر موضوعی با نگاه عرضه به قرآن و استنطاق معارف از آن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در حوزه سیاسی نیز ایشان دفاع جانانه از اسلام و ارزش‌های اسلامی دارند؛ دفاع عقلانی از مبانی و معارف اهل بیت و تببین پدیده‌هایی مثل عاشورا و انتظار؛ دفاع از تبیبن دقیق جایگاه حوزه و مرجعیت؛ رویکرد مدافعانه در حوزه ولایت فقیه و انقلاب اسلامی؛ رویکرد تبلیغی و فرامذهبی در چارچوب‌های درست؛ رویکرد انقلابی و مجاهدت مابانه ایشان در جهت مقاصد عالیه و نگاه بین‌المللی از دیگر ویژگی‌های ایشان است.

زهد و تقوا از خصایص بارز آیت‌الله آصفی است

در ادامه آیت‌الله مقتدایی‌، عضو جامعه مدرسین اظهار کرد: ایشان سال‌های سال در حوزه علمیه نجف و قم تدریس کردند و درس خارج فقه و اصول داشتند‌؛ علاوه بر تحصیل نزد آیت‌الله حکیم خویی امام و... شاگردان عالم و فاضلی تربیت کرده و در بیش از دویست و پنجاه مکتوب از خود باقی بگذارد.

عضو جامعه مدرسین گفت: وی عمر و وقت خود را صرف اسلام و بقای اسلام کرده است؛ از نظر سیاسی ایشان جزء مبارزین در جبهه‌ها بوده‌اند؛ عضو کادر رهبری حزب الدعوه که در عراق خدمات بسیار بالایی داشته و ایشان در مبارزه با حزب بعث تحت تعقیب بوده است.

وی تأکید کرد: در تمام این مبارزات و فعالیت‌های علمی، زهد و تقوا که بسیار مهم است خصیصه بارز ایشان بوده است که با همه وقتی که برای تدریس و تحصیل گذاشتند همراه با تقوا و زهد زندگی زاهدانه و در حد طلبگی داشته باشند.

آیت‌الله آصفی روحانی واقعی به معنای کلمه است

حجت‌الاسلام اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه تجلیل از عالمان ودانشمندان تجلیل از مقام علم و آگاهی است، افزود: مقام علم برترین مقامی است که خداوند منان برای انسان خواسته است وعلت سجده انسان‌ها برای آدم را خداوند متعال علم قرارداده  است؛ خداوند پیامبر را برای آموزش علم به مردم مبعوث کردند و خداوند درجات علم را بر درجات دیگر افضلیت داده است.

وی اظهار کرد: از برگزاری این همایش بسیار خرسند هستم زیرا این همایش برای تجلیل از مقام علم و عالم است؛ در اینجا به چند نکته در خصوص شخصیت اجتماعی و سیاسی ایشان اشاره می کنیم.

اختری عنوان کرد: ایشان عالمی وارسته و زاهد واقعی وعارف روحانی واقعی به تمام معنای کلمه است؛ زیرا از نزدیک با ایشان آشنا هستم؛ از آن روز که ایشان در اتاق کوچکی در مدرسه کبری آخوند در نجف در طبقه دوم که زندگی می کرد تا امروز که نماینده رهبری در حوزه علمیه نجف است اگر به خانه ایشان رفته باشید شاید کسی حاضر نباشد که در چنین خانه ای در نجف زندگی کند؛ این زندگی تفاوت پیدا نکرده است.

وی بیان کرد: ایشان در شورای انقلاب اسلامی عراق بود که این شورا از سوی امام خمینی(ره) تعیین شده بود؛ امروز و گذشته ایشان با داشتن مسئولیت های مختلف همیشه به همان سادگی که در نجف  و حوزه داشتند تا به امروز تداوم داشته است؛ محبت و اردات و عشق رهبری به ایشان به قدری است که پس از سقوط صدام رهبر انقلاب ایشان را برای این امر انتخاب کردند و عشق ایشان به امام و مقام معظم رهبری باعث شد که بدون هیچگونه شرط و شروط پذیرفتند با اینکه ایشان می توانستند مثل افراد دیگر وارد عراق شوند که این ویژگی ها را داشته باشند ولی نخواستند.

اختری تأکید کرد: قیام ایشان به مسئولیت و تبلیغ از دیگر خصوصیات بارز زندگانی ایشان است؛ مسئله تبلیغ مسئولیت پیامبران و عالمان و دانشمندان است؛ ایشان از لحظه ای که به میدان تبلیغ وارد شدند در هر زمینه وکار تبلیغی که امکان داشته انجام داده است از استرالیا و کانادا و کشورهای عربی و... که حضور ایشان لازم بوده است حضور یافتند؛ با کتاب و سخنرانی و مصاحبه و درس و هر راهی که امکان داشته ایشان در این راه گام برداشتند.

روحانیت شیعه از فرصت استثنایی دوره معاصر نهایت استفاده را ببرد

آیت‌الله آصفی در پایان این مراسم یادآور شد: من خود را اسوه نمی‌دانم بلکه عبرتی برای جوانان می‌دانم که وقتی به عمر ضایع شده می‌نگرم حسرت می‌خورم که کاری نکنند که در سنین بالای عمر حسرت بخورند.

وی افزود: پس از 77 سال عمر که خداوند ارزانی داشته است خود را در نزدیکی سراشیبی قبر می‌دانم و به جز کالای امید به کرم و عفو الهی هیچ کالای دیگری ندارم ولی خدا را شکر می‌کنم و سپاسگزارم که به این کالای امید به رحمت الهی است امید دارم و می‌دانم که در این زمینه تعارفی نمی‌کنم و امیدوارم همان کالا در آن روز سخت دست ما را بگیرد.
آصفی بیان کرد: برگزاری چنین جلساتی با چشم‌پوشی از مصداق، کار بسیار حسنه‌ای است؛ افرادی که در میان جامعه بودند، تلخی‌ها، شیرینی‌ها، موفقیت‌ها و ناکامی‌ها را دیده‌اند؛ این تلخی‌ها و ناکامی‌ها و موفقیت‌ها برای نسل جوان مفید است؛ موفقیت‌ها مفید است که کار را از صفر شروع نکنند و از آنجا شروع کنند که افراد موفق به آنجا رسیده‌اند و ناکامی‌‌ها هم مفید است که دیگر آن ناکامی‌ها واشتباهات را دیگر تکرار نکنند.

در پایان این مراسم ضمن رونمایی از آثار ایشان با اهدای لوحی از مقام علمی و شخصیت ایشان تجلیل شد.

captcha