کد خبر: 1475592
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۱
احمدی:

بیشتر فدراسیون‌های ورزشی کمیته اخلاقی ندارند/ نظام‌نامه اخلاق حرفه‌ای در راه است

گروه جامعه: معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزارت ورزش و جوانان از ایجاد یک نظام‌نامه جامع اخلاق حرفه‌ای برای ورزشکاران خبر داد و گفت: بیشتر فدراسیون‌های ورزشی کمیته اخلاقی ندارند.

سید عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تدوین دستورالعمل جامع فرهنگی و ابلاغ آن به زیر مجموعه‌های این وزارتخانه اظهار کرد: در حوزه فرهنگی می‌توان توصیه‌های زیادی داشت که در این قالب نیز بحث‌های جدی در قالب توصیه و رهنمود بیان شده‌اند اما تا زمانی‌که این امور به آئین نامه و مقررات ختم نشود قابلیت اجرایی شدن ندارد.

توصیه‌ها فقط در کلام محدود شدند

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ سخنان و رهنمودهای ارزشمند و راهگشایی عنوان شده است گفت: اما در بررسی وضعیت فرهنگی، اوضاع مطلوبی دیده نمی‌شود و این عدم مطلوبیت به جدا بودن مسیر توصیه‌ها و عملیاتی بودن آنان مربوط می‌شود.

احمدی بر ضرورت تبدیل رهنمودها و توصیه‌های فرهنگی به سیاست، راهبرد و آئین نامه تأکید و تصریح کرد: بدین ترتیب همه مدیران مسئول در بخش‌های مختلف خود را در عمل با این مقررات تطبیق و برنامه ریزی‌های خود را بر این مبنا انجام دهند.

خلأ وجود آئین‌نامه فرهنگی در حوزه ورزش

وی با تأکید بر اینکه در حوزه فرهنگ دچار خلأهای آئین نامه‌ای، ضابطه‌ای و مقرراتی هستیم گفت: به اندازه نیاز موجود دستورالعمل و ضابطه وجود ندارد. در حوزه ورزش هم این موضوع صدق می‌کند.

وی ادامه داد: در مراجعه به اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی و محیط‌های حقوقی ورزش در می‌یابیم که این خلأ حس می‌شود، اگر به دنبال حاکمیت یک نظلام اخلاقی و ارزش‌های فرهنگی در ورزش هستیم باید در قالب آئین نامه و ضابطه مشخص عمل کنیم. 

احمدی وجود این خلأ را عاملی برای تدوین آئین نامه فرهنگی دانست و گفت: نهادهای فعال در بخش ورزش باید با مسئولیت و تکالیف خود در حوزه فرهنگی آشنا باشند و دستورالعمل نیز گویای همین موضوع است.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در این آئین نامه وظایف و مسئولیت‌های مشخصی برای نهادهای مسئول در حوزه ورزش مشخص شده است تا معیاری برای پیگیری و ارزیابی فعالیت‌ها باشد. این دستورالعمل‌ها مسیر حرکت سازمان‌ها را بیان می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود موضوعات اخلاقی را منفک از دستورالعمل فرهنگی دانست و گفت: اخلاقیات با بخش نامه قابلیت عملیاتی شدن ندارد و جنبه آموزشی و تربیتی دارد و باید از سنین پایه آغاز شود.

ایجاد یک نظام نامه جامع اخلاق حرفه‌ای

وی از ایجاد یک نظام نامه جامع اخلاق حرفه‌ای برای ورزشکاران خبر داد و گفت: در این بخش همه عوامل فعال در ورزش شامل مدیران، مربیان و ورزشکاران و ... باید پایبند به این جنبه‌ها باشند.

وی با تأکید بر اینکه تمام فدراسیون‌های ورزشی باید کمیته اخلاقی با شرح وظایف مشخص داشته باشند، تصریح کرد: اکثر فدراسیون‌ها در این زمینه با خلأ روبرو هستند.

محمد
|
-
|
۱۳۹۳/۰۹/۰۱ - ۰۹:۵۹
0
0
مصاحبه خوبی بود. ایکنا میتونه تو این زمینه عهده دار این حرکت مثبت بشه
captcha