به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از خبرگزاری شين هوا، اين نسخه 867 صفحهای قرآن دو جلدی كه بدون ترجمه و به زبان عربی نگاشته شده است در مسجد ژيزی در استان كينگای، واقع در شمال غربی چين نگهداری میشود.
قديمیترين قرآن چين، 700 سال پيش، هنگامی كه گروهی از سالارهای (نام گروهی نژادی) ساكن سمرقند، در ازبكستان كنونی به سمت چين مهاجرت كردند به اين كشور برده شده است.
كارشناسان موزه نانجينگ كه كار ترميم اين قرآن را برعهده داشتند، معتقدند كه اين نسخه خطی بين قرن هشتم تا سيزدهم ميلادی نگاشته شده است.
ما ويمين، معاون موسسه ميراث فرهنگی استان كينگای درباره اين نسخه ارزشمند گفت: «اين قديمیترين نسخه خطی قرآن به زبان عربی در چين است. قرآنهای قديمی ديگری نيز در چين وجود دارند اما همه آنها به زبان چينی نگاشته شدهاند.»
كار ترميم اين كتاب قديمی با بررسی علمی نوع كاغذ و دوات و با بهرهگيری از پيشرفتهترين تكنيكها صورت گرفته است و پس از مرمت در جعبهای ويژه كه دما و رطوبت در آن تغيير نمیكند و گازها و اشعه مضر به آن راه ندارد، نگهداری خواهد شد.