سیدابوالفضل حکیمی، معاون تحقیق و پژوهش جامعةالقرآن الکریم و اهلبیت(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)،در رابطه با معیارها و ملاکهای صدور مجوز مؤسسات قرآنی، گفت: وجود توانمندی در فرد متقاضی، داشتن صلاحیت و سابقه خوب قرآنی که از امتیازات لازم قرآنی جهت راهاندازی یک مرکز قرآنی است، ضروری است.
وی در ادامه بیان کرد: لازم است افرادی که مدیریت یک مرکز قرآنی را برعهده میگیرند راهکارهای لازم جهت اداره هرچه بهتر آن مرکز قرآنی را طی سلسله مراتبی آموزش ببینند، مدیران چند دسته هستند یک دسته کسانی که دارای سابقه مدیریتی خوبی هستند و یک دسته نیز فاقد این سابقه هستند که نیاز است این گروه در دورههای متعدد و متنوع مقدماتی و پس از مدتی در دورههای دورههای تکمیلی که ویژه مدیران قرآنی است، حضور پیدا کنند.
حکیمی تصریح کرد: برخی از روشهای سنتی که از گذشته وجود داشته و منجر به تربیت قاریان و استاد مطرح کشوری شده محترم است و باید از تجربیات روشهای موجود استفاده کرد و در کنار این روشهای سنتی اساتید و مربیان به روشهای روز مسلط شوند تا با استفاده از هر دو روش و شیوه فراگیران را رهبری کنند.
حکیمی: |
در آموزههای اسلامی و روایات آمده است که کارها باید محکم انجام شود در نتیجه مؤسسه قرآنی هم باید دارای برنامه متقن و مستحکم باشد که این امر خود میتواند از ریزش کلاس جلوگیری کند |
معاون تحقیق و پژوهش جامعةالقرآن الکریم و اهلبیت(ع) اظهار کرد: با توجه به اینکه بحث تعلیم و تزکیه فرد باید در کنار یکدیگر انجام شود، موضوع مربیان، موضوع بسیار تأثیرگذاری است؛ یعنی براساس آموزههای قرآنی یک معلم در عین حال که قرآن را آموزش میدهد خود نیز باید متخلق به اخلاق حسنه باشد.
وی در ادامه با اشاره به دلایل گریز قرآنآموزان از ادامه آموزش بیشتر، اظهار کرد: عملکرد مؤسسه، مدیران، برخی از اساتید در این حوزه بسیار مهم است و باید در رابطه با فعالیت مؤسسهای که دارای طرحهای جذاب و نوین و برنامههای متقنی است دقت بیشتری داشته باشند.
حکیمی تصریح کرد: در آموزههای اسلامی و روایات آمده است که کارها باید محکم انجام شود در نتیجه مؤسسه قرآنی هم باید دارای برنامه متقن و مستحکم باشد که این امر خود میتواند از ریزش کلاس جلوگیری کند، زیرا در صورت عدم وجود برنامه متقن و اصولی شاهد ریزش کلاس خواهیم بود.
وی در ادامه بیان کرد: هر قدر مسؤلان قرآنی متخلق به اخلاق قرآنی و دارای تخصص قرآنی باشند، به موفقیت بیشتری در حوزه جذب مخاطب دست خواهند یافت و لیکن اگر دارای تخصص لازم نباشند ممکن است فراگیران دچار دافعه شده و مؤسسه را رها کنند.
حکیمی: |
تشویقهای متنوع و پیدرپی در قالب برگزاری همایش، جشنواره، مسابقه و ... در ادامه فرایند آموزش توسط مخاطب بسیار مؤثر است |
معاون تحقیق و پژوهش جامعةالقرآن الکریم و اهلبیت(ع) اظهار کرد: اساسا قرآن کتاب تعلیم و تربیت و تشویق است و در برخی از آیات آمده است که بعثت پیامبران براساس تشویق و هدایتگری آنها بوده است، لذا مؤسسات با توجه از امکانات خود بحث تشویق را افزایش دهند.
وی در ادامه افزود: تشویقهای متنوع و پیدرپی در قالب برگزاری همایش، جشنواره، مسابقه و ... در ادامه فرایند آموزش توسط مخاطب بسیار مؤثر است.
حکیمی تصریح کرد: سلیقهای عمل کردن در برخی از مواقع به گونهای است که فردی که این کار را انجام میدهد، فاقد تخصص و معیار لازم در مبانی اصول مدیریت قرآن و یا تدریس قرآنی است که این امر به دافعه و گریز منجر میشود، اما یک زمانی اختلاف سلیقه در نوع تدریس و تفهیم مطلب است که همه اینها برمبانی محکمی استوار است، لذا اختلاف نظر و سلیقه در جهت تنوع رشتههای قرآنی آسیب چندانی در حوزه آموزش بهوجود نخواهد آورد.