کد خبر: 2525563
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۹

طنين آيات قرآن اضطراب افراد غيرعرب‌زبان را هم كاهش می‌دهد

گروه بين‌الملل: پژوهش‌های جديد در آمريكا نشان داده است كه گوش فرادادن به طنين آيات قرآن به تغييراتی فيزيولوژيك و غير ارادی در سيستم عصبی انسان منجر شده و به كاهش حالت‌های اضطراب شديد روحی حتی در افراد غير عرب‌زبان كمك می‌كند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «الفجر»، برای جهانيان روشن است كه قرآن به عنوان كتاب خدا كه به زبان عربی نازل شده است، هر زمان كه معجزات جديد آن كشف می‌شود، محافل علمی و علما را شگفت‌زده می‌كند.
معجزات قرآن كريم امروز دانشمندان غرب را تحت تأثير قرار داده و سبب شده است كه آنان برای كشف اين معجزات، تحليل آن و كمك‌گرفتن از اعجاز كلام وحی برای انجام پژوهش و دستيابی به علوم و قوانين هستی تلاش كنند.
پژوهش‌های جديد بر روی گروهی از افراد داوطلب در آمريكا نشان داده است كه شنيدن قرائت قرآن به تغييراتی فيزيولوژيك و غير ارادی در سيستم عصبی انسان منجر شده و به كاهش حالت‌های اضطراب شديد روحی كمك می‌كند.
پژوهشگران همچنين دريافته‌اند كه قرائت قرآن تأثيری آرامش‌بخش بر بيش از 97 درصد از حالت‌های انسان داشته و به شكل قابل ملاحظه‌ای تنش‌های روانی گروه تحت آزمايش را كه به نوای قرآن گوش دادند، كاهش داده، اين در حالی است كه تعداد زيادی از آنان اصلاً با زبان عربی آشنا نبوده‌اند.
نوارهای مغزی گرفته‌شده از افراد تحت آزمايش نيز نشان می‌دهد كه در حين گوش‌دادن به قرآن، امواج مغزی آنان از 12 و 13 موج در ثانيه به 8 و 10 موج در ثانيه رسيده كه نشان‌دهنده آرامش عميق روانی است.
محققان آمريكايی اعلام‌كردند كه غيرعرب‌زبان‌ها و كسانی كه با اين زبان آشنا نيستند، نيز در حين شنيدن آيات كلام وحی با وجود عدم درك معانی آن، احساس آرامش می‌كنند كه اين مسئله از رازهای اعجاز قرآن كريم است كه نبی مكرم اسلام(ص) بيش از 1400 سال پيش از آن پرده برداشته و فرمودند: «ما اجتمع قومٌ فی بيتٍ من بيوت الله تعالى يتلون كتاب الله ويتدارسونه بينهم إلا نزلت عليهم السكينة وغشيتهم الرحمة وحفتهم الملائكة وذكرهم الله فيمن عنده: هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏‌اى از خانه‏‌هاى خدا برقرار نشد، مگر اين كه آرامش بر آنان نازل شد و رحمت در برشان گرفت و فرشتگان در اطراف آنان حلقه زدند و خداوند در ميان كسانى كه در نزدش هستند، از آنان ياد كرد»؛ حديثی كه در كتاب صحيح مسلم(از كتب معتبر حديث اهل تسنن) روايت شده است.
بر اساس اين گزارش، گروهی از پژوهشگران آمريكايی هم‌اكنون در صددند كه رازهای موسيقی حروف قرآن را با پژوهشی درباره امواج «آلفا» و «دلتا»(از امواج اصلی مغز) و تأثير هر يك از اين امواج در مغز، ايجاد تنش روانی، فشار عصبی و ديگر بيماری‌ها بررسی كنند.
و چه زيباست آن‌گاه كه خداوند متعال در آيه 28 سوره رعد می‌فرمايد: الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ألا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ: همان كسانى كه ايمان آورده‌‏اند و دلهايشان به ياد خدا آرام می‌گيرد آگاه باش كه با ياد خدا دلها آرامش مى‏‌يابد».
گفتنی است، آلفا يكی از چهار موج اصلی مغز (دلتا، تتا، آلفا و بتا) است كه در دستگاه ثبت امواج مغز به چشم می‌خورد. در حالتی كه امواج مغزی آلفا فعال هستند، احساسات طبيعی راحتی، صلح، صفا و آرامش سراسر وجود ما را فرا می‌گيرد. در عميق‌ترين حالت خواب، فركانس امواج مغزی 4 سيكل در ثانيه و پايين‌تر است كه آن را «دلتا» می‌گويند.
captcha