کد خبر: 2526475
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷

جشنواره نشانه‌نوشته «محمد رسول‌الله(ص)» به جريان‌های انتخاباتی متصل نشود

گروه هنر: مجيد مجيدی خطاب به اصحاب رسانه تأكيد كرد، به هيچ عنوان جشنواره طراحی‌ نشانه‌نوشته «محمد رسول‌الله(ص)» را به جريان‌های انتخاباتی متصل نشود؛ چرا كه شهرداری به عنوان يك نهاد فرهنگی حمايت از اين جشنواره را بر عهده گرفته تا اين جريان فرهنگی آغاز شود.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، نشست رسانه‌ای نخستين جشنواره بين‌المللی طراحی نشانه‌نوشته (لوگوتايپ) «محمد رسول‌الله(ص)» به همت سازمان زيباسازی شهرداری تهران و با حمايت سازندگان فيلم سينمايی «محمد(ص)»، ظهر امروز، سه‌شنبه 10 ارديبهشت‌ماه، در سالن‌ همايش‌های برج ميلاد برگزار شد.
در اين نشست سيد محمدجواد شوشتری مديرعامل سازمان زيباسازی شهر تهران، مجيد مجيدی، كارگردان و فيلمساز و ابراهيم حقيقی، هنرمند گرافيست حضور داشتند.
مجيد مجيدی به عنوان رئيس اين جشنواره در ابتدای سخنان خود ضمن تبريك ميلاد حضرت زهرا (س) و روز زن درباره اهداف برگزاری اين جشنواره گفت: بهانه برگزاری جشنواره طراحی نشانه‌نوشته «محمد رسول‌الله(ص)» كه البته قرار است در سال‌های آتی هم ادامه پيدا كند، فيلم پيامبر(ص) بود كه توفيق ساخت آن نصيب ما شد.
وی افزود: فيلمبرداری فيلم به پايان رسيده و فقط صحنه‌های مربوط به سپاه ابرهه يا اصحاب فيل باقی مانده كه قرار بود در هندوستان تصاوير آن گرفته شود اما با دولت اين كشور وارد مشكلاتی شديم؛ به همين دليل هم‌اكنون برای ادامه كار عازم آفريقا هستيم كه طی يك هفته فيلمبرداری به پايان می‌رسد.
مجيدی ادامه داد: هم اكنون فيلم برای تدوين آماده شده و كارهای مربوط به جلوه‌های ويژه، صداگذاری، موسيقی و .. در حال انجام است و اميدواريم تا پايان سال 92 فيلم آماده نمايش عمومی شود. از آنجا كه قرار است نام فيلم ساخته شده به نام مقدس حضرت رسول(ص) باشد از اين رو تصميم گرفتيم از همه ظرفيت‌های جهان اسلام و هنرمندان حوزه خط در غرب و شرق دنيا استفاده كنيم تا هم از نام مقدس حضرت رسول(ص) كه در طول اين سال‌ها مورد بی‌مهری اسلام‌ستيزها قرار گرفته در جهت يك حركت مبارك فرهنگی بهره ببريم و هم از نتايج اين مسابقه برای تيتراژ و عنوان فيلم استفاده كنيم.
وی در ادامه ابراهيم حقيقی را به عنوان دبير هنری جشنواره معرفی كرد و گفت: اميدوارم همه ما اين افتخار را داشته باشيم تا اين پرچم را به دست بگيريم و اين جريان فرهنگی و حركت مقدس را به عنوان اولين دوره جشنواره آغاز كنيم و در سال‌های بعد اين حركت ادامه داشته باشد.
وی افزود: با توجه به نام مقدس پيامبراكرم (ص) بسياری از ارگان‌ها آمادگی اين را داشتند كه در اين حوزه با ما همكاری كنند، در اين راستا با هدف اينكه نام حضرت رسول در زيباسازی شهر تهران كاربرد داشته باشد از چند ماه پيش توافق شد كه اين حركت با حمايت شهرداری تهران كار خود را آغاز كند.
مجيدی خطاب به خبرنگاران تأكيد كرد: بر اين موضوع تاكيد دارم به هيچ عنوان اين برنامه را به جريان‌های انتخاباتی متصل نكنند؛ شهرداری به عنوان يك نهاد فرهنگی حمايت از اين جشنواره را بر عهده گرفته است تا اين جريان فرهنگی آغاز شود و بنده همين جا عنوان می‌كنم كه هيچ نسبتی با جريان‌های انتخاباتی ندارم و نخواهم داشت.
وی تاكيد كرد: حركت در لوای اين نام مقدس برای هر كسی افتخار است و جای سعادت برای هر تشكيلاتی است كه با چنين جريانی همراه شود. به نظر من اين حركت اعتقادی و ملی است و ما پذيرای دست ياری همه نهاد‌های فرهنگی هستيم و اين حركت وابستگی به جريان‌های انتخاباتی پيش رو ندارد.
در ادامه ابراهيم حقيقی به عنوان دبير جشنواره اظهار كرد: تصويربرداری يكی ديگر از فيلم‌های شاخص ايرانی به پايان رسيده و مراحل پايانی خود را می‌گذراند. در تمام توليدات بزرگ جهان معمولا بر روی نام‌نوشته يا نشانه‌نوشته‌ كار می‌شود. حتی بسياری فيلم‌ها بعد از طراحی نشانه‌نوشته يك فونت جديد به فونت‌های قبلی اضافه می‌شود. يعنی بسياری از فونت‌های لاتين در رايانه‌ها ممكن است برای يك فيلم طراحی شده باشد. اين است كه تصميم مجيد مجيدی برای اين كار يك تصميم حرفه‌ای است. يك نام‌نوشته در يك فيلم درخور بايد طوری اتفاق بيفتد كه خود دارای جريانی باشد.
وی اضافه كرد: سازمان زيباسازی شهرداری تهران طی سه سال گذشته با مديريت شوشتری روند خوبی را پشت سر گذاشته و در مناسبت‌هايی چون عيد فطر، عيد غدير و بسياری مناسبت‌های فرهنگی بر ظاهر شهر تاثير گذاشته است. اميدواريم مسابقه نشانه‌ نوشته نام حضرت محمد (ص) در سال‌های بعد هم ادامه پيدا كند و در حوزه‌های نقاشی‌خط، گرافيك و ... آن را ادامه دهيم.
حقيقی گفت: فراخوان نخستين جشنواره بين‌المللی طراحی نشانه‌نوشته محمد (ص) به زودی از طريق سايتی كه در دست طراحی است اعلام می‌شود. اين فراخوان به چهار زبان فارسی، عربی، انگليسی و فرانسه روی سايت قرار خواهد گرفت و طراحان ملزم هستند نام‌نوشته «محمد» (ص) را هم به زبان فارسی ‌ـ ‌عربی و هم به زبان لاتين به ما ارائه دهند.
وی در معرفی داوران بين‌‌المللی اين جشنواره اظهار كرد: ‌صادق قره‌مصطفی طراح تركيه‌ای و رسام شوكت طراح عراقی ساكن امارات از داوران بين‌المللی اين جشنواره هستند كه در كنار طراحان داخلی شامل صداقت جباری، جليل رسولی، حبيب‌الله صادقی و مسعود نجابتی آثار اين جشنواره را داوری خواهند كرد. مصطفی گودرزی مشاوره علمی ـ هنری و حجت ناصری دبيری اجرايی اين جشنواره هستند و شورای سياست‌گذاری نيز شامل آقايان مجيدی، اختياری، حيدری، شوشتری و ضرغامی است.
دبير اين جشنواره جوايز برگزيدگان را نيز به اين شرح اعلام كرد: به برگزيدگان اول تا سوم به ترتيب ۵ هزار دلار، ۴ هزار دلار و ۳ هزار دلار اهدا خواهد شد و به پنج برگزيده ديگر به انتخاب هيئت داوران نيز مبلغ هزار دلار هديه می‌شود.
وی همچنين از احتمال انتخاب نشدن اثر برگزيده به عنوان نام‌نوشته فيلم سينمايی محمد (ص) خبر داد و گفت:‌ ممكن است هيچ يك از آثار برگزيده برای نام‌نوشته فيلم انتخاب نشود و انتخاب گروه فيلمسازی با برگزيدگان داوری متفاوت باشد.
حقيقی در بخش ديگری از سخنان خود گفت: ثبت نام برای شركت در اين جشنواره نيمه ارديبهشت‌ماه از طريق سايت جشنواره آغاز می‌شود و هنرمندان تا ۱۵ شهريورماه فرصت دارند تا آثارشان را برای ما ارسال كنند. آثار راه‌يافته به نمايشگاه، پس از نمايش در تهران در استان‌های مختلف كشور و ديگر كشورها نيز به نمايش درخواهد آمد.
بنابر اين گزارش در ادامه اين نشست سيد محمد جواد شوشتری، مديرعامل سازمان زيباسازی شهرداری تهران از حضور مجيدی و حقيقی و همه كسانی كه مشاركت شهرداری تهران در اين پروژه را پذيرفتند تشكر كرد و گفت: ما اين را برای خود افتخار می‌دانيم و اين جشنواره يكی از بزرگترين فعاليت‌های خود در اين دوران قلمداد می‌كنيم.
وی افزود: به واقع نام حضرت رسول و توجه به آن در دنيا بسيار مهم است. با توجه به هجمه‌های وارده به اسلام و پيامبر(ص)، دشمنان به هر نحوی سعی دارند ما را از دين اسلام جدا كنند، نگاه تندی به دين اسلام دارند و هر اتفاق خشنی كه می‌افتد به نحوی آن را به مسلمانان نسبت می‌دهند و بر اساس آن عمليات سنگينی بر عليه مسلمانان مظلوم دنيا انجام می‌دهند. ساخت فيلم توسط مجيد مجيدی بهانه‌ای شد كه بواسطه آن فاز اول اين جشنواره برگزار شود و بنا داريم كه فازهای بعدی اين جشنواره به صورت بين‌المللی برگزار شود.
وی در مورد دليل حضور سازمان زيباسازی شهرداری به عنوان حامی اين جشنواره در همكاری با گروه فيلم‌سازی «محمد(ص)» گفت: اين جشنواره فعاليتی زيبايی‌شناسانه است و انتخاب اثر قطعا نگاه هنری و زيبايی می‌طلبد و بهترين مكان برای اينكه آثار منتخب برای مردم عرضه شود و نظر آنان را بسنجد، فضای شهر تهران است تا آثار نمونه و برتر با استفاده از ساير مواد و متريال در قالب آثار ماندگار در فضای شهری، ايستكاه‌های مترو، اتوبان‌ها و .. به نمايش درآوريم. از اين جهت سازمان زيباسازی به اين قضيه وارد شده و دوستان نيز همكاری خوبی داشته‌اند. اين همكاری آغاز شده است تا هم بخش حرفه‌ای آن و هم بخش مردمی آن در اين فعاليت ديده شود. ما در برگزاری نمايشگاه آثار برگزيده كمك خواهيم كرد و اميدواريم به واسطه اطلاع‌رسانی مطلوب اصحاب رسانه اين حركت جای خود را باز كند و به يك جشنواره دائمی و فاخر در دنيا تبديل شود.
شايان ذكر است آثار هنری ارسالی به اين جشنواره می‌تواند به صورت كاليگرافيك يا خوشنويسانه، آيكونيك يا تصويری‌(شمايلی)، تايپوگرافيك يا حروفچينانه و هند راينينگ يا دست‌نويسانه باشد.
شركت برای عموم هنرمندان در اين جشنواره آزاد است و فراخوان نخستين جشنواره بين‌المللی پيامبر اكرم (ص) با موضوع طراحی نشانه‌نوشته «محمد رسول‌الله(ص)» به زودی اعلام خواهد شد.
captcha