کد خبر: 2530192
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰
جای خالی نمادهای قرآنی در فضای شهر

ممانعت از نصب نمادهای بی‌هويت نيازمند نظارت شورای ناظر بر علائم و نشانه‌هاست

گروه هنر: معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار كرد: برای حل ريشه‌ای مشكلات ناشی از نمادهای بی‌هويت در سطح شهرها، بايد شورای نظارت بر علائم و نشانه‌ها نقش اصلی خود را ايفا كند.

حميد شاه‌آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) در مورد نظارت اين وزارتخانه بر نمادهای سطح شهر در راستای گسترش نمادهای قرآنی اظهار كرد: برای اين كار قانون‌گذار يازده سال پيش پيش‌بينی كرده بوده است، متاسفانه اين قانون اجرا نشده است. من از ابتدای فعاليتم در اين حوزه، شورای علائم و نشانه‌ها را دنبال كردم. برای تشكيل شورا نمايندگان دستگاه‌ها بايد معرفی شوند و تا آنها پای كار نيايند شورا قانونی نيست؛ اين گردهمايی زمان بسياری از ما گرفت به اندازه‌ای كه بسياری تغييرات استانی انجام شد.
وی ادامه داد: آخرين دستگاهی كه عضويت خود را در شورا مشخص و نماينده خود را معرفی كرد شهرداری تهران بود. چند ماه پيش جلسه اين شورا تشكيل شده تا شورای علائم و نشانه‌ها ساز و كار اين كار را تعيين ‌كند.
شاه‌آبادی عنوان كرد: در اين جلسه دو كميته مشخص شد، يك كميته به محوريت فرهنگستان هنر و ماموريتی معين و يك كميته به محوريت سازمان زيباسازی شهرداری تهران با محوريت شهری. كميته فرهنگستان هنر كار اوليه خود را انجام داده و نتيجه آن برای جلسات بعدی آماده می‌شود، كميته سازمان زيباسازی كه نماينده آن موسوی است، هنوز كار خود را آماده ارائه در جلسه نكرده است و اميدواريم كه آن انجام شود.
وی گفت: برای حل اين مشكل به صورت ريشه‌ای، بايد شورای نظارت بر علائم و نشانه‌ها نقش اصلی خود را ايفا كند. زمانی كه اين قانون تصويب شده با زمانی كه آن اجرا می‌شود تفاوت دارد؛ امكان اينكه تك تك مدل‌ها در يك شورا بررسی شود وجود ندارد؛ لذا قرار شد كميته‌ای به رياست نماينده شهرداری تشكيل شود و نحوه تفويض اختيار را مشخص كند، اين كميته هنوز جواب خود را ارائه نكرده است.
معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در ادامه سخنان خود مطرح كرد: با توجه به تعدد نمادهای شهری در تمام شهرها و اينكه قانون می‌گويد همه بايد از يك محل واحد مجوز بگيرند؛ در پی تشكيل اين شورا، ما مشخص می‌كنيم كه چگونه بايد مجوز بدهيم؛ اين بخش سلبی آن است يعنی اين كميته می‌تواند به كسی مجوز بدهد يا ندهد.
وی متذكر شد: اما در مورد سرمايه‌گذاری در حوزه ايجاد نمادهای قرآنی شهری، دستگاه‌هايی كه هم‌اكنون بودجه می‌گذارند و نماد توليد می‌كنند بايد اين دغدغه را داشته باشند كه از كميته‌های قرآنی دعوت كنند تا نمادهای قرآنی طراحی شود.
شاه‌آبادی با استقبال از حضور نمادهای مذهبی در فضای شهر عنوان كرد: چه اشكالی دارد كه ما برای موضوعی مثل نماز در هر سيصد شهر كشورمان يك ميدان با عنوان نماز داشته باشيم و نمادی كه يادآور ترويج نماز باشد در آن نصب شده باشد؟ اين وظيفه شهرداری‌ها و شوراهای شهر است؛ ما تنها می‌توانيم با شكل‌گيری اين قانون و ساماندهی اين حوزه اين حركت را تسريع ببخشيم.
وی اضافه كرد: ما يك قانون معطل 12 ساله را احيا كرديم و تا پايان دوره دهم دولت آن را دنبال می‌كنيم؛ ولی برای حوزه ايجابی آن را بايد به سراغ نهادها و شوراها برويد، با توجه به قانون شوراها موضوع در اختيار شوراهای شهر است و بايد آنها چنين دغدغه‌ای را پيدا كنند. روشن است اگر يك شهردار و مسئولی دغدغه خاصی داشته باشد و كارگروه خاصی در آن حوزه شكل دهد می‌تواند موضوع را در آنجا تقويت كند.
شاه‌آبادی در پايان خاطرنشان كرد: ما مرجعی هستيم كه می‌توانيم از نمادهايی كه شاخص‌های غيردينی دارد جلوگيری كنيم و مكانيزمی بگذاريم كه توازن در حوزه معيارها برقرار باشد. انشالله شورای علائم و نشانه‌ها شكل جدی‌تری بخود بگيرد و با شكل‌گيری بهتر بتواند سرعت عمل بيشتری پيدا كند.
captcha