کد خبر: 2533925
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۴

مدعيان افشاگری ابتدايی‌ترين صلاحيت‌ها را برای پذيرش مسئوليت در نظام ندارند

گروه سياسی: جانشين سابق نماينده ولی‌فقيه در سپاه با اشاره به برخی افراد كه به راحتی ديگران را متهم می‌كنند، گفت: اين افراد از نظر شرعی بی‎مبالات هستند و ابتدايی‌ترين صلاحيت‌ها را در پذيرش مسئوليت در نظام اسلامی ندارند.

حجت‌‌الاسلام والمسلمين مجتبی ذوالنور، جانشين سابق نماينده ولی‌فقيه در سپاه، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) در پاسخ به اين سؤال كه حكم شرعی تهديد به افشاگری از سوی برخی افراد در آستانه انتخابات چيست، گفت: اگر مسئولی تهديد می‌كند كه به طور مثال ليست چند صدنفره اطلاعاتی را در مورد برخی افراد دارد كه اگر نظرش تأمين نشود اين اطلاعات را افشا می‌كند، معتقدم اين دليلی بر فقدان يا عدم صلاحيت اين جريان يا شخص افشاكننده برای مسئوليت است.
وی عنوان كرد: چنين ليستی يا وجود خارجی ندارد، يا موجود است، اگر اين ليست واقعيتی ندارد و فرد تهديد كند و به دروغ بگويد، كه چنين ليستی وجود دارد، خلاف شرع عملی را انجام داده است و اگر ليست وجود دارد و از حوزه اختيارات و وظايف يك مسئولی است كه برملا و پيگيری كند و اين كار را انجام نمی‌دهد، چون وظيفه خود را انجام نداده، تخلف كرده است.
دبير كنگره شهدای روحانی كشور اظهار كرد: اگر اطلاعاتی وجود دارد ولی منافع و مصالح مردم و منافع ملی نظام اقتضای بيان چنين چيزی را ندارد، ما مجاز به بيان و افشا نيستيم، تهديد به افشا برخلاف مصالح ملت و جمهوری اسلامی مصداق خلاف شرع است.
جانشين سابق نماينده ولی‌فقيه در سپاه عنوان كرد: اصل موضوع كار نادرستی است و مطمئنا اگر كسانی چنين ليست‌هايی داشته باشند، افشا خواهند كرد، افرادی كه برايشان منافع و مصالح مردم اهميت نداشته باشد و سود خود را در افشا بدانند، اگر اطلاعاتی داشتند و از اين واهمه نداشتند وقتی اين موضوع بررسی شود و خلاف نظر آنها ثابت شود و آبروی آنها برود، اين را قطعا می‌گفتند.
وی با ذكر اينكه نظام اسلامی از اين تهديدات واهمه‌ای ندارد، افزود: زيرا با كسانی كه اهل خلاف هستند سَر و سِر و ارتباطی ندارد، مگر اينكه كسی تخلفی داشته و برای جلوگيری از يك ضرر بزرگ‌تر و خسارت به مصالح ملت ممكن است، تشخيص در عدم افشا باشد، يا به كسی اتهاماتی وارد شده اما در محاكم اثبات نشده است، يا اينكه مسائلی از ديد نظام و دستگاه‌های مسئول مخفی مانده است.
دبير كنگره شهدای روحانی كشور افزود: لذا جمهوری اسلامی از اينكه افرادی كه مرتكب جرم شده‌اند افشا شوند، استقبال می‌كند، چون می‌خواهد با كار، مراقبت و كسب اطلاعات از افراد خلافكار مطلع شود، لذا اگر افرادی چنين ليست‌هايی دارند، در مراجع قضايی مستندات خود را ارائه كنند، تا پيگيری شود، كسانی كه نظام را تهديد به افشاگری می‌كنند، دسترسی به مراجع قضايی نيز دارند، چه چيز موجب شده اين كار را نكنند، جز اينكه موضوع اثبات نشده‌ای را برای گروكشی و نفع شخصی و حزبی مطرح كرده‌‌اند.
جانشين سابق نماينده ولی‌فقيه در سپاه افزود: در اين صورت فقدان صلاحيت و مسئوليت در نظام اسلامی را خواهند داشت، نظام ترسی از افشای اين ليست‌ها ندارد، اينكه افرادی از يك مسئله مبهم و كلی بخواهند از نظام امتياز بگيرند، راه به جايی نخواهند برد و گذشته جمهوری اسلامی نشان داده كه با متخلفين ارتباطی ندارد و با تخلف برخورد كرده است.
وی اظهار كرد: با توجه به مباحث شرعی مبنی بر اينكه هر امری كه اثبات نشده هيچ كس حق بيان آن را ندارد و مشوش و مضطرب كردن فضای جامعه از نظر شرعی ممنوع است، كسانی كه عيبی از ديگری سراغ داشته باشند و آن عيب مسئله‌ای شخصی است و ارتباطی به منافع جامعه ندارد، از نظر شرعی مأمور به پرده‌پوشی هستيم و نبايد مسائل مومنان را افشا كرد، قرآن كريم در آيه «إِنَّ الَّذِينَ یُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِی الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ» وعده عذاب داده است.
دبير كنگره شهدای روحانی كشور با اشاره به برخی افراد كه به راحتی ديگران را متهم می‌كنند، گفت: اينكه افرادی مسائل شخصی افراد را افشا و به صورت عام موضوعی را مطرح كنند و ذهن مردم را نسبت به ائمه مسئولان بديبن و به حيثيت مسئولان ضربه وارد كنند، از نظر شرعی افراد بی مبالاتی هستند و ابتدايی‌ترين صلاحيت‌ها را در پذيرش مسئوليت در نظام اسلامی ندارند و شورای نگهبان در احراز صلاحيت‌ها حتما صلاحيت‌های مكتبی و اخلاقی را مورد توجه قرار می‌دهد.
وی در بخش ديگر اين گفت‌وگو در مورد بداخلاقی‌های سياسی در آستانه انتخابات گفت: ما بايد بپذيريم در برخی سطوح جامعه تربيت قرآنی و دينی و اخلاقی به نحو مطلوب نهادينه نشده است، اگر نگاه به قدرت نگاهی باشد كه حضرت علی(ع) به مالك اشتر توصيه می‌كنند كه اين مقام شما طعمه و لقمه چربی برايت نيست، بلكه امانتی بر گردن توست، اگر كسانی كه دنبال كسب قدرت هستند با اين ديد به مسئله نگاه كنند، نه تنها حاضر نيستند خيلی جاها جلو بيفتند، بلكه تا احساس تكليف قطعی و شرعی پيدا نكنند پا در اين عرصه نمی‌گذارند، رسيدن به خدمت و عبادت با معصيت، گناه و بداخلاقی شكل نمی‌گيرد.
دبير كنگره شهدای روحانی كشور افزود: در روايات صريحا آمده است كه خدا با معصيت عبادت نمی‌شود، اگر كسانی انگيزه خدمت دارند بايد بدانند كه كوچكترين لغزش اثرات معكوس و منفی خواهد داشت و با انگيزه مقدس سازگار نيست و در شرع ما هدف وسيله را توجيه نمی‌كند، هرچه آموزه‌های دينی و فرهنگ و معرفت دينی و تقيدات و پايبندی‌‌های دينی در جامعه‌ای كمتر شود، بروز و ظهور بداخلاقی‌های اجتماعی و سياسی بيشتر می‌شود.
جانشين سابق نماينده ولی‌فقيه در سپاه گفت: برای اينكه سلامت و شفافيت و رقابت سالم و صادقانه در جامعه افزايش پيدا كند، بايد تربيت قرآنی و دينی و اخلاقی در جامعه بيشتر ريشه‌دار شود تا شاهد مسائل ناهنجار در عرصه‌های رقابت و عرصه سياسی نباشيم.
captcha