کد خبر: 2541506
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۹

جشنواره «نماز، اوج نماز» در نراق برگزار شد

همزمان با ايام خجسته رجب‌المرجب، صبح روز گذشته، 10 خردادماه جشنواره فرهنگی، هنری «نماز، اوج نماز» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن خيری، رئيس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق طی سخنانی گفت: كارگزار نظام اسلامی هيچ وظيفه‌ای جز اقامه نماز و امر اهل بيت(ع) ندارد.
وی با سپاس از دست‌اندركاران برگزاری اين جشنواره فرهنگی هنری با اشاره به مفاهيمی كه از كلمه «ذكر» در آيات متعدد قرآن كريم برداشت می‌شود، افزود: قرآن كريم سرچشمه عظيمی از كلمات زيباست كه فهم معانی آن به ورزيدگی و انديشه عميق نياز دارد تا امكان سد احتمالات ميسر شود، بنابراين شناخت وجوه و احتمالات، يك ضرورت تفسيری به شمار می‌رود.
خيری عنوان كرد: اصولاً وجوه درباره محتملات معانی به كار می‌رود. بدين صورت اگر در لفظ يا عبارتی چند معنا احتمال رود اين معانی را وجوه گويند. در اين ميان يكی از واژه‌های قرآن كه معانی مختلفی دارد كلمه ذكر است كه در چند معنی استعمال می‌شود. ذكر، ياد كردن و يادآوری است خواه با زبان باشد يا با قلب. به عبارت ديگر ذكر را حفظ شی‌ء نيز گفته‌اند. در مقابل نسيان به معنی فراموشی، تذكر نيز يادآوری است همچنين ذكر را می‌توان به جوارح، دل، لسان، جلی، خفی و قلبی تقسيم كرد.
حجت‌الاسلام حميد سعادتی، رئيس دفتر فرهنگ اسلامی اين دانشگاه نيز طی سخنانی با اشاره به عملكرد ستاد اقامه نماز دانشگاه آزاد اسلامی نراق، گفت: به زودی جشنواره بزرگ علمی فرهنگی، هنری نماز اوج نياز را در سطوح مختلف استادان، كاركنان و دانشجويان و خانواده ايشان برگزار خواهيم كرد.
جواد دهقانی‌ آرانی، رئيس ستاد اقامه نماز دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق نيز در اين مراسم، گفت: با اتكال به ايزد منان و عنايات خاصه امام عصر(عج)، ستاد اقامه نماز دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق همزمان با ايام خجسته رجب‌المرجب و ميلاد سراسر سعادت حضرت امام جواد(ع) و حضرت علی‌اصغر(ع) و ميلاد مبارك مولود كعبه حضرت اميرالمؤمنين علی(ع) و در ايام‌البيض اين ماه الهی و در ايام شهادت عقيلة‌العرب حضرت زينب كبری(س) و باب‌الحوائج حضرت امام موسی‌بن‌‌جعفر(ع) به منظور ترويج و گسترش فرهنگ نماز برای خانواده، فرزندان استادان و كاركنان (كودكان و نوجوانان)، مجموعه مسابقات با موضوع نماز را برگزار كرد.
وی افزود: اين مسابقات در پنج بخش برگزار شد. در بخش نقاشی با عنوان «وقت نماز شد» كه كودكان و نوجوانان علاقه‌مند به شركت در اين مسابقه نقاشی‌های خود با موضوع نماز را تحويل دادند كه حقيقتاً تأمل در اين بيش از 50 اثر از آثاری كه از كودك دو ساله در آن شركت كرده بود ما را به دل‌های پاك و حقيقت جوی ايشان رهنمون می‌كند. به تمامی اين شركت‌كنندگان لوح تقدير و هدايايی تقديم شد.
دهقانی آرانی ادامه داد: در بخش بهترين خاطره از نماز با موضوعات «وقتی نماز می‌خوانم ...، وقتی با نوای اذان مؤذن وضو می‌گيرم ... و اولين نمازی كه خواندم دقيقاً در ذهنم هست ...» الهام كريمی‌فر، عارفه عباسيان، محمدمهدی رمضانی حائز عناوين برتر شدند. در بخش مقاله‌نويسی با موضوعات «آيات و روايات پيرامون نماز، اسرار نماز، اهميت نماز جمعه، نماز در سيره ائمه معصومين(ع) و ساير موضوعات مرتبط نيز از ديگر بخش‌های اين مسابقه بود كه زهرا سلطانی‌فر، محمدعلی ايزدی، صاحب عناوين برتر شدند. در بخش مسابقه خوشنويسی با موضوع «يكی از آيات قرآن مجيد مرتبط با نماز با ترجمه فارسی» نيز عباس ابراهيمی حائز مقام برتر شد و لوح تقدی و هدايايی را از آن خود كرد.
رئيس ستاد اقامه نماز دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در پايان يادآور شد: برگزيدگان اين جشنواره بزرگ فرهنگی، هنری با حضور حجج‌الاسلام حسن خيری، رئيس دانشگاه آزاد اسلامی نراق، حميد سعادتی، رئيس دفتر فرهنگ اسلامی، مهدی ايمانی، امام‌ جمعه، شهردار نراق و ساير مسئولان محلی و دانشگاه و كاركنان، اساتيد و كاركنان تجليل شدند.
يادآور می‌شود، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق به همت و مساعدت عباس معصومی، يكی از افراد خیّر و فرهنگ‌دوست نراق و با كمك و پيگيری عده‌ای از اهالی و مسئولان شهر و استان و موافقت جاسبی در روز 17 فروردين‌ماه سال 67 تأسيس شد.
اين واحد مجهز به سه باب خوابگاه بانوان و دو باب خوابگاه پسران است. 15 رشته ورزشی فعال در زمينه آقايان و 9 رشته در زمينه بانوان فعاليت می‌كنند. تعداد كاركنان دانشگاه 100 نفر است كه در قسمت‌های مختلف مشغول به كار هستند.
اين واحد تاكنون رتبه‌های ورزشی و فرهنگی متعددی در سطح منطقه 5 دانشگاه آزاد اسلامی كسب كرده است به طوری كه در نخستين، دومين و سومين جشنواره نشريات دانشجويی منطقه 5 دانشجويان واحد 22 رتبه منطقه‌ای به دست آورده است. كسب بيش از 10رتبه منطقه‌ای در جشنواره آثار هنری نماز و مقام قهرمانی واليبال دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامی از آن جمله است.
captcha