کد خبر: 2542396
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۸

مهندسی آيات قرآن صورت گيرد/ سهم قرآن را بدهيم

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام قرائتی در مراسم بزرگداشت آيت‌الله جلالی خمينی كه امروز در تالار شمس برگزار شد، بر انجام حركتی برای خارج كردن قرآن از مهجوريت تصريح كرد و گفت: بايد مهندسی آيات قرآن صورت گيرد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) حجت‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتی، امروز يك‌شنبه 12 خرداد ماه در مراسم بزرگداشت آيت‌الله جلالی خمينی از شاگردان امام راحل، با اشاره به جايگاه قرآنی برگزاری چنين مراسم‌هايی به آيه 16 سوره مريم كه می‌فرمايد: «وَاذْكُرْ فِی الْكِتَابِ مَرْیَمَ إِذِ انتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِیًّا؛ و در اين كتاب از مريم ياد كن آنگاه كه از كسان خود در مكانى شرقى به كنارى شتافت» و آيه 41 سوره مريم كه می‌فرمايد: «وَاذْكُرْ فِی الْكِتَابِ إِبْرَاهِيمَ؛ و در اين كتاب به ياد ابراهيم پرداز»، گفت: خداوند معتقد است اگر كسی كار خوبی كرد بايد تجليل شود و اين بسيار بد بود كه بعد از فوت افراد از آنها تجليل می‌شد.
وی با اشاره به آشنايی 45 ساله خود با آيت‌الله جلالی گفت: اينكه انسان 50 سال در يكجا بماند و مورد توجه باشد بسيار سخت است. مردم مدام ما را زير نظر دارند. برگزاری جلسه با تمام روحانيان شرق تهران، رابطه با تمامی پيش‌نمازان شرق تهران، انسجام روحانيان اين منطقه، تربيت فرزندان و نوه‌هايی كه همه طلبه هستند، نمايندگی داشتن از سوی امام و رهبری و ... همه گوشه‌هايی از امتيازات جلالی است.
حجت‌الاسلام قرائتی پيشنهاد كرد كه در مساجد شرق استان تهران به عنوان اولين منطقه در كشور در تمامی مساجد برنامه تفسير قرآن برگزار شود و گفت: قرآن بايد از مهجوريت خارج شود. نمی‌دانم در قرآن چند ميليون رساله دكتری است اما می‌دانم كه از آيه «وَالتِّينِ وَالزَّیْتُونِ» و ارتباط اين دو ميوه با هم چندين رساله دكتری می‌توان استخراج كرد.
وی ادامه داد: در قرآن نيامده است كه آب سرد بخوريد اما آمده است كه آب سرد بر بدن خود بريزيد، در اسلام آب كر نجاست را پاك می‌كند اما اگر يك مثال آب كمتر باشد، خود آب آلوده می‌شود(ارتباط وزن آب با پاكی) و ... همه اين‌ها بايد بررسی شود.
حجت‌الاسلام قرائتی تصريح كرد: بايد به جايی برسيم كه وقتی به يك طلبه گفته می‌شود چه می‌خوانی بگويد قرآن و ادبيات، قرآن و فقه، قرآن و ... . وضع قرآن خوب نيست، پيامبر(ص) فرمودند قرآن و اهل بيت(ع) نبايد از هم جدا شوند اما در تهران بيش از شش هزار جلسه عزاداری برگزار می‌شود، اما چند جلسه تفسير قرآن برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اينكه در ايام محرم سال‌های قبل مراسم عزاداری، سينه‌زنی و ... در ماه محرم برگزار می‌شد، در حالی كه نماز ظهر عاشورا برگزار نمی‌شد، گفت: خوشبختانه اين عيب رفع شد. سر حضرت امام حسين(ع) بر روی نيزه قرآن می‌خواند و اين نشان می‌دهد كه سر از بدن امام حسين(ع) جدا می‌شود، اما قرآن از سر ايشان خير.
قرائتی بر انجام حركتی برای خارج كردن قرآن از مهجوريت تصريح كرد و گفت: بايد مهندسی آيات قرآن صورت گيرد. در جوشن كبير هزار نام برای خدا ذكر شده كه همه موسيقی دارد، خود نماز موسيقی، ريتم و آهنگ دارد، دعا بايد با خوف و رجا خوانده شود و ... بر روی اين مسائل بسيار كم كار شده است اما سرازيری قرآن ماه رمضان است.
وی ادامه داد: ماه رمضان ماه قرآن است، نه ماه روضه و در اين ماه بايد بر قرآن بسيار تأكيد شود.
قرائتی با اشاره به برگزاری كلاس‌های تفسير قرآن خود در دانشگاه تهران، گفت: قبل از آغاز اين كلاس‌ها به من گفته شد كه مطالب علمی در اين كلاس‌ها بگويم چرا كه افراد تحصيل‌كرده و فرهيخته در اين كلاس‌ها حضور دارند اما من گفتم ساده‌ترين مطالب قرآن را در اين كلاس‌ها می‌گويم و اول از اين آيه شروع كردم «و بالوالدين احسانا» و از اين آيه 20 مطلب استخراج كرده و گفتم. استادان حاضر در اين كلاس همگی گفتند كه هيچ‌ كدام از اين مطالب را نمی‌دانستند. ساده‌ترين مطالب قرآن برای باسواد‌ترين افراد كشور مطالب علمی و آموزنده دارد.
وی با اشاره به مطرح شدن 25 مورد واژه «وَلَا تُطِعْ ؛ اطاعت مكن» در قرآن كريم، گفت: اين‌ها ملاك‌های يك رهبر را عنوان می‌كند از جمله ايمان، علم، تقوا، حجرت، سابقه، اخلاص، قدرت و ... همه چيز در قرآن است.
قرائتی مردم تهران را دعوت كرد تا بسيج شوند برای احيای تفسير قرآن و گفت: هر كس می‌خواهد به منبر برود، يك ربع تفسير قرآن مطرح كند بعد به ساير مسائل بپردازد.
وی با انتقاد شديد از مطرح كردن خواب‌ها در منبرها، گفت: خواب چيست كه در منبرها تعريف می‌كنيد آدم عاقل 100 درصد قرآن وحی منزل را كنار می‌گذارد و خواب تعريف می‌كند، بايد دروغ‌ها و خواب‌ها از منبرهای حذف شود. سهم قرآن را بايد بدهيم، قرآن مهجور است.
قرائتی افزود: پيامبر(ص) از مهجوريت اهل بيت(ع) نمی‌گويد در حالی كه از مهجوريت قرآن حرف می‌زند و من اميدوارم غفلت‌های ما در خصوص قرآن جبران شود.
در اين مراسم گراميداشت حجت‌الاسلام والمسلمين رئيسی، معاون اول قوه قضائيه نيز حضور داشت؛ كه حجت‌الاسلام قرائتی خطاب به وی گفت: هزار روحانی در قوه قضائيه مشغول كار هستند كه 700 تا 800 نفر آنها امام جماعت نيز هستند، اين روحانيان در مساجد خود تفسير قرآن بگويند.
captcha