کد خبر: 2542463
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۳

بهره‌مندی بيش از 4‌ هزار دانشجو از فعاليت‌های قرآنی جهاد‌دانشگاهی آذربايجان غربی

گروه فعاليت‌های قرآنی: معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربايجان غربی گفت: در سال گذشته 4480 دانشجو از فعاليت‌های قرآنی اجرا شده در واحد استان بهره‌مند شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) شعبه آذربایجان غربی، امين رستم‌زاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربايجان غربی 12 خردادماه در نشست سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اينكه تعداد بهره‌مندان از برنامه‌های حوزه فرهنگ دينی و معارف قرآنی اين واحد در سال گذشته 4480 نفر بوده است، گفت: در اين حوزه در مجموع 15 برنامه با محوريت پرداختن به مسائل شاخص فرهنگی و قرآنی و نهادينه كردن آموزه‌های قرآنی برای دانشجويان برگزار شد كه از جمله آن‌ها می‌توان به برگزاری جشنواره دانشجويی پيامبر مهربانی‌ها، ميزگرد رازهای نماز و تأثير آن در زندگی، همایش مفهوم‌شناسی انسان قرآنی در حقوق بين‌الملل انسانی، مسابقه دانشجويی آيينه معنويت در امتحانات، مسابقه پيامكی خون‌واژه عشق، مسابقه شعر دانشجويی قتيل العبرات، مسابقه وبلاگ و مقاله‌نويسی عطشان معرفت و جشنواره ملی مطالعات قرآنی اشاره كرد.
وی ضمن تشريح برنامه‌های فرهنگی اين نهاد در سال تحصيلی گذشته، گفت: طی سال گذشته 96 عنوان رويداد و برنامه فرهنگی، تخصصی، آموزشی در 8 سرفصل، فرهنگ دينی و معارف قرآنی، امام و انقلاب اسلامی، رشد و شكوفايی آفرينش‌ها و توليدات علمی ـ فرهنگی دانشجويان، معرفی و شناخت مواريث، فرهنگ ايران اسلامی، تعميق انديشه و آگاهی اجتماعی فرهنگی و سياسی دانشجويان، مطالعات و بررسی‌های فرهنگی و طرح ويژه سال در اين معاونت طراحی و در سطح ملی و استانی دانشگاه‌های استان اجرا شده است كه در مجموع بيش از 15 هزار و 568 نفر از اين برنامه‌ها بهره‌مند شده‌اند.
اين مقام مسئول اظهار كرد: طبق بررسی‌ و ارزيابی فعاليت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی كشور و بنا به اعلام سال گذسته و براساس 17 شاخص احصایی از سوی دفتر برنامه‌ريزی و توسعه فرهنگی كشور معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربايجان غربی به‌عنوان معاونت برتر معرفی و مقام معاونت فرهنگی نخست را در كشور كسب كرد كه اين معاونت با كسب امتياز 90 به همراه 6 واحد دانشگاه الزهرا(س) كه با 86 امتياز، در رتبه دوم و واحد دانشگاه علوم پزشكی تهران با 82.5 امتياز، در رتبه سوم و واحد فارس با 82 امتياز و لرستان با 81.5 امتياز و سيستان و بلوچستان با 80.5 در رتبه‌های بعدی و در گروه A جای گرفته‌اند كه براساس اين شاخصه بودجه‌های فرهنگی دفتر مركزی به استان‌ها اختصاص می‌يابد.
رستم زاده در ادامه از برگزاری بيش از 13 عنوان برنامه تخصصی فرهنگی در قالب همايش خبر داد و افزود: بيش از 3700 نفر از دانشجويان و اساتيد از اين برنامه‌ها بهره‌مند شده‌اند.
وی ادامه داد: دو همايش تخصصی علمی، كاربردی ملی در سطح دانشگاه‌های كشور طی سال گذشته از سوی اين معاونت طراحی و تدوين و اجرا شد كه جشنواره ملی ايده‌های كارآفرينی و فرصت‌های جديد كسب و كار با محوريت تحقق منويات مقام معظم رهبری و شعار سال تحت عنوان سال توليد ملی حمايت از كار و سرمايه ايرانی و همايش ملی حقوق بين‌الملل در آيينه علوم روز با رويكرد تخصصی به مسائل حقوقی بين رشته‌ای با محور ويژه واژگان حقوق بين الملل در تلالؤ قرآن و اسلام در سطح كشور برگزار شد.
رئيس سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهی آذربايجان غربی تعداد كارگاه‌های آموزشی برگزار شده را 25 كارگاه اعلام و خاطرنشان كرد: اين كارگاه‌های آموزشی در حوزه فرهنگ دينی و معارف قرآنی، رشد و شكوفايی آفرينش ها و توليدات علمی و فرهنگی و مطالعات و بررسی‌های فرهنگی و راهبردی برگزار شده است كه كارگاه آموزشی توجه و حضور قلب در نماز، برپایی سلسله كارگاه‌های آموزش ارتقای مهارت‌های نويسندگی و خبرنگاری و كارگاه تخصصی، آموزشی آیین نگارش حقوقی و دادرسی كاربردی از جمله اين برنامه‌هاست.
رستم‌زاده همچنين تعداد بهره‌مندان از كارگاه‌های آموزشی اجرا شده را 1550 نفر و تعداد برنامه های برگزار شده در حوزه امام و انقلاب اسلامی را 6 عنوان اعلام كرد و افزود: بيش از 1560 دانشجو از برنامه‌های اين حوزه با برنامه‌های متنوعی از جمله جشنواره وبلاگ‌نويسی روح‌الله انقلاب، ميزگرد دانشجويی نور ولايت در انقلاب، ميزگرد دانشجويی نقش امام در تعالی انقلاب خود ساخته و خود يافته بهره‌مند شدند.
اين كارشناس ارشد فرهنگی همچنين با اشاره به برنامه‌های اجرايی در حوزه مطالعات و بررسی‌های اجتماعی فرهنگی و ارائه راهبردهای روزآمد تعداد برنامه‌های اين حوزه را 12 برنامه در قالب‌های نشست‌های تخصصی، مطالعات فرهنگی و كاربردی، همايش، جلسات نقد و مناظره و سخنرانی و ميزگرد با شركت بيش از 2250 مخاطب اعلام كرد.
رستم‌زاده تعداد برنامه‌های اجرا شده در حوزه رشد و شكوفايی آفرينش‌ها را 21 عنوان برنامه اعلام و تصريح كرد: 1650 دانشجو از برنامه‌های اين حوزه كه در قالب كارگاه آموزشی، مطالعات فرهنگی و راهبردی، توليد نشر و كتاب و برگزاری جشنواره بهره‌مند شدند.
مدير مسئول انتشارات جهاد دانشگاهی آذربايجان غربی با اشاره به اينكه 12 عنوان كتاب تخصصی دانشگاهی و علمی طی سال گذشته از سوی انتشارات اين معاونت به مرحله چاپ و انتشار رسيده است، افزود: كتاب صنايع تخميری، فيزيولوژی ورزشی، راهنمايی مامايی دامپزشكی، فيزيولوژی بعد از برداشت، تكنولوژی فرآوری ميوه‌های خشك و راهنمايی پيلومتريك از جمله اين كتاب‌ها است.
وی ادامه داد: نمايشگاه دايمی كتاب انتشارات جهاد دانشگاهی آذربايجان غربی در طول سال پذيرای بازديد بيش از 150 هزار نفر از دانشجويان، پژوهشگران و عموم مردم استان است كه روزانه به‌طور ميانگين 500 نفر از اين نمايشگاه بازديد می‌كنند.
رستم‌زاده خاطرنشان کرد: طی اين مدت 120 هزار جلد كتاب تخصصی آموزشی دانشگاهی به دانشگاهيان عرضه می‌شود و به نياز واقعی پژوهشگران و دانشجويان در راستای ترويج فرهنگ پژوهش و مطالعه پاسخ داده می‌شود.
captcha