کد خبر: 2560926
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵

كتاب «بررسی گسترده‌ فقهی اجرت بر واجبات» منتشر شد

گروه اقتصاد: كتاب «بررسی گسترده‌ فقهی اجرت بر واجبات» حاصل گردآوری تقريرات درس خارج فقه آيت‌الله سيدمحمدرضا مدرسی طباطبايی يزدی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بين‌الملللی قرآن(ايكنا)، كتاب «بررسی گسترده‌ فقهی اجرت بر واجبات» حاصل گردآوری تقريرات درس خارج فقه آية الله سيدمحمدرضا مدرسی طباطبايی يزدی، منتشر شد.
بر اساس اين گزارش، از مسائل مهمی كه از ابتدای تدوين فقه به آن پرداخته شده، مسئله‌ اخذ اجرت بر واجبات و مستحبات خصوصاً واجبات و مستحبات عبادی است كه دارای مصاديق مهمی مانند نيابت با اجرت در حج، صوم، صلاة و زيارات ائمه‌ معصوم عليهم السّلام، اجرت بر جهاد و واجبات نظاميه، اجرت بر اذان و امامت جماعت، اجرت بر تحمل و اداء شهادت، اجرت بر افتاء و قضاوت و ... می‌باشد.
با آن‌كه گفته شده عدم جواز اخذ اجرت بر واجبات نزد فقهای مشهور يا اجماعی است، ولی تبيين وجه آن با توجه به اين‌كه در آيات كريمه و روايات شريفه مطلبی با اين كلّيت وارد نشده از پيچيدگی‌های فقه به شمار می‌رود و اين با مشاهده‌ی فتوای آنان به جواز اخذ اجرت بر برخی واجبات مانند واجبات نظاميه مضاعف می‌شود. لذا رسيدگی به تمام ابعاد موضوع، جز با تسلط كامل بر ابواب مختلف و انغماس در دريای عميق فقه ميسّر نمی‌باشد.
اساطين بزرگ فقه در ميان متاخرين، مانند صاحب رياض، صاحب مفتاح الكرامة، كاشف الغطاء، شيخ انصاری، سيد يزدی، محقق نايينی، محقق ايروانی، محقق اصفهانی، سيد خويی، امام خمينی رضوان الله تعالی عليهم و ... هر كدام با درك صائب و فهم ثاقب خود به بررسی موضوع پرداخته و وجوهی را در فساد يا احياناً صحّت چنين معامله‌ای ذكر كرده‌اند كه مباحث مطرح شده در آن از اهميت ويژه‌ای برخوردار بوده و كارايی زيادی در ساير ابواب فقه علی الخصوص معاملات دارد.
رساله‌ حاضر كه محصول دروس خارج فقه آيت الله سيد محمدرضا مدرسی طباطبايی يزدی، است، به نحو عالمانه‌ای نظرات اين مراجع و فقهای عالی قدر را مطرح و سپس به نقد و بررسی آن پرداخته و آخرين دستاورد‌های فقهی را پيرامون اجرت بر واجبات و مستحبات همراه با فروعات مناسب آن به نمايش گذاشته است. از ويژگی‌های بارز اين كتاب می‌توان به نو بودن موضوعات و عدم وجود سابقه پژوهش در اين باره اشاره كرد.
انتشار اين رساله به عنوان پنجمين مجلّد از مقالات فقهی، همچون مقالات فقهی كه مشتمل بر تحقيقاتی پيرامون (اوقات فضيلت نماز‌های پنج‌گانه، مغرب شرعی و تلفظ صحيح حرف ضاد) است و مقالات فقهی كه بررسی فقهی احكام رشوه، غش و كم فروشی را بر عهده دارد و مقالات فقهی كه مشتمل بر بررسی گسترده‌ی فقهی غيبت و مقالات فقهی كه اختصاص به بررسی گسترده‌ی فقهی كذب و قول به غير علم دارد، فرصت مغتنمی را برای دانشمندان به‌ويژه اهل تفقه فراهم آورده تا از آراء و استدلال‌های ارائه شده در اين كتاب استفاده و به فراخور سطح علمی خود از آن بهره‌مند شوند.
captcha