کد خبر: 2567657
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۹

اختصاص فضای ثابت برای نمايشگاه قرآن؛ صرفه‌جويی در وقت و هزينه مراكز قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مهم‌ترين مشكل مؤسسات در حال حاضر كمبود فضاست، در مورد نمايشگاه قرآن هم اگر فضای ثابتی وجود داشت، هزينه كمتری صرف می‌شد و فضايی كه در اختيار مؤسسات قرآنی در نمايشگاه قرآن قرار دارد، خيلی كم است كه اين باعث می‌شود مؤسسات راغب به شركت در نمايشگاه قرآن نباشند.

نگار مطهررئوف، مدير مؤسسه نورالسماءالالهيه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، با مؤثر دانستن نقش ساختار مديريتی مراكز و مؤسسات قرآنی در زمينه حضور فعال‌تر اين مراكز در مجامع عمومی و نمايشگاه‌های قرآن گفت: مديران در هر زمينه‌ای برای موفقيت بايد به صورت عمومی و تخصصی به تمامی سطوح واقف باشند و هر دوره‌ای كه برگزار می‌شود، مديران، خود قبلاً معلم دوره‌های آموزشی بوده و در آن زمينه تدريس كرده باشند.
وی با اشاره به برخی از مشكلات مديران مؤسسات قرآنی گفت: برخی از مديران قرآنی به عنوان كار اصلی به فعاليت در زمينه امور قرآنی می‌پردازند، ولی برخی نمی‌توانند از بحث قرآنی هزينه زندگی خود را تأمين كنند و به انجام فعاليت ديگر هم می‌پردازند و اين امر به مديريت مراكز قرآنی آسيب می‌زند.
مطهر رئوف عنوان كرد: بحث بودجه‌ مراكز قرآنی چند سالی است كه مطرح است، ولی خيلی از بودجه‌های در نظر گرفته شده به مؤسسات قرآنی نمی‌رسد و مؤسسات سعی می‌كنند حداكثر استفاده را از حداكثر امكانات بكنند و توزيع بودجه خيلی مهم است و مهم‌ترين مشكل مؤسسات در حال حاضر كمبود فضاست و در مورد نمايشگاه قرآن هم اگر فضای ثابتی وجود داشت، هزينه كمتری صرف می‌شد، فضايی كه در اختيار مؤسسات قرآنی در نمايشگاه قرآن قرار دارد شده خيلی كم است و اين باعث می‌شود كه مؤسسات راغب به شركت در نمايشگاه قرآن نباشند و در حال حاضر 7 مؤسسه قرآنی در يك غرفه حضور دارند.
وی همچنين با اشاره به فعاليت مؤسسات قرآنی در زمينه توليد آثار مكتوب در نمايشگاه بين‌المللی قرآن گفت: ممكن است برخی مؤسسات قرآنی در زمينه پژوهش و تأليف كتاب توانايی داشته باشند، اما با توجه به كمبود امكانات مادی و معنوی، تنها به ارائه آموزه‌های قرآنی و برگزاری مسابقات قرآن اكتفا می‌كنند.
اين فعال قرآنی بيان كرد: تأمين هزينه های مادی مراكز و نهادهای قرآنی يا خيلی با تأخير است و يا اصلاً تأمين نمی‌شوند و در زمينه اجرای طرح‌های آموزشی نيز ممكن است، برخی طرح‌ها برای اجرا از سوی نهادهای متولی امور قرآنی به مراكز و مؤسسات قرآنی ابلاغ شود و بودجه‌ای نيز برای اجرای طرح در نظر گرفته شود، اما در ميانه راه اين مراكز معمولاً با كمبود امكانات مواجه می‌شوند و حمايتی نيز صورت نمی‌پذيرد.
وی در ادامه تصريح كرد: بايد دوره‌های ضمن خدمت كاربردی برای مربيان قرآن برگزار شود، نه اينكه فقط دوره‌های آموزشی برای ارائه مدرك باشد و دوره‌‌های تربيت مربی قرآن اكنون از تأثيرگذارترين دوره‌های آموزشی است كه در نمايشگاه قرآن نيز برگزار می‌شود، اما از معايب اين دوره‌های آموزشی اين است كه اين دوره‌ها به صورت كوتاه مدت برگزار می‌شود.
مطهر رئوف با بيان اين كه ارائه برنامه‌های آموزشی برای تربيت نسل جوان و كودكان در نمايشگاه قرآن تأثيرگذار است، خاطرنشان كرد: انجام فعاليت‌های گروهی در نمايشگاه قرآن باعث جذب بيشتر علاقه‌مندان می‌شود و در كل نمايشگاه قرآن تأثيرات خاص خود را دارد كه اين امر بايد پربارتر شود و به گونه‌ای باشد كه حداكثر مردم بتوانند از آن استفاده كنند و برای همگان جذابيت داشته باشد، البته بحث نمايشگاه نياز به كارشناسی بيشتر دارد.
captcha