کد خبر: 2567767
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۸

اوج‌گيری فعاليت‌های قرآنی در جهاد دانشگاهی

گروه فعاليت‌های قرآنی: سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به ثابت بودن رويكردهای اساسی جهاد دانشگاهی در دوران مختلف، گفت: زمانی كه فعاليت‌های قرآنی و فرهنگی در كشور با ركود مواجه شده، شاهد اوج‌گيری اين فعاليت‌ها در جهاد دانشگاهی بوده‌ايم.

حسين همتی، سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، با اشاره به اينكه جهاد دانشگاهی به عنوان يكی از اعضای فعال شورای هماهنگی فعاليت‌های قرآنی است، گفت: اين نهاد هميشه در همه جلسات به عنوان يك عضو فعال و پويا حضور دارد.
وی در ادامه افزود: در جهاد دانشگاهی كارهای ابتكاری بسيار زيادی به انجام رسيده است كه طراحی و اجرای آن برنامه‌ها تنها از عهده جهاد دانشگاهی بر می‌آيد و در واقع هيچ كسی نمی‌تواند فعاليت‌های بسيار ارزشمندی كه جهاد دانشگاهی از بدو تأسيس تاكنون داشته است را در زمينه‌های مختلف از جمله فرهنگی و قرآنی كتمان كند.
رئيس بخش دانشگاهی نمايشگاه بين‌المللی قرآن فعاليت‌های ارزشمند گذشته و حال جهاد دانشگاهی را دليلی برای بالا رفتن توقع مردم از اين نهاد عنوان و تصريح كرد: بالا رفتن اين توقع باعث شده است كه جامعه خواسته‌ها و نيازهای بيشتری را از جهاد دانشگاهی طلب كنند.
سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت با تأكيد بر اينكه قطعاً فعاليت‌های فعلی جهاد دانشگاهی كافی نيست، اظهار كرد: جهاد دانشگاهی دارای يك خصوصيت ويژه است كه ساير نهادها و دستگاه‌ها كمتر از آن برخوردار هستند و آن هم كلمه جهاد است، وجود اين كلمه در ابتدای هر دستگاهی حركت‌های جهادی را می‌طلبد، در حالی كه دستگاه‌های ديگر چنين خصوصيتی را ندارند.
وی خاطرنشان كرد: يكی ديگر از خصوصيات جهاد و حركت‌های جهادی اين است كه با تغيير دولت‌ها، رويكردها تغيير نمی‌كند و فعاليت‌ها بر اساس اصول اوليه‌ای كه طراحی شده است، پيش می‌رود، اما در دستگاه‌ها و نهادهای ديگر چنين رويكردی وجود ندارد و به تناسب تفاوت دولت‌ها شاهد تغييرات اساسی هستيم.
رئيس بخش دانشگاهی نمايشگاه بين‌المللی قرآن، در ادامه جهاد دانشگاهی، بسيج دانشجويی و نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه‌‌ها را سه نهاد فرهنگی در بخش دانشجويی عنوان كرد و گفت: اين دستگاه‌ها زمانی كه جامعه با ركود فرهنگی مواجه شده، فعاليت‌هايشان در اوج بوده است و اگر اين نهادها نبودند به يقين می‌توان گفت الان شاهد برخی فعاليت‌هايی كه اثرگذاری بالايی دارند، نبوديم.
همتی در ادامه در مورد اثرگذاری فعاليت‌های فرهنگی و قرآنی جهاد دانشگاهی افزود: به نظر بنده تأثيرگذاری فعاليت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی دارای بعد اثرگذاری به مراتب بيشتری از ساير فعاليت‌های اين نهاد بوده است، الان اگر شما نگاه كنيد متوجه خواهيد شد كه تنها منبع خبری در حوزه قرآن در جهان اسلام، يكی از زير مجموعه‌های جهاد دانشگاهی است و تنها منبع خبرهای قرآنی اكثر روزنامه‌ها، مجلات و سايت‌ها خبرگزاری ايكنا است و به همين دليل فعاليت‌هايی به اين عمق و گستردگی در هيچ جايی وجود ندارد.
سرپرست مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت تصريح كرد: در بعد اطلاع‌رسانی، ما شاهد پوشش فعاليت‌های مختلف قرآنی در قالب پرونده‌های ويژه خبری هستيم كه اجرای چنين برنامه‌هايی كار عظيم و بزرگی است و در حال حاضر در كشور اين فعاليت را خبرگزاری ايكنا بر عهده گرفته است، همچنين اگر نگاهی به نشريه تخصصی «رايحه» داشته باشيم، متوجه می‌شويم كه هر يك از شماره‌های اين نشريه به عنوان منبع و مرجع اصلی در همان زمينه شناخته می‌شود.
وی اظهار كرد: نشريه تخصصی «رايحه»‌ كه برخی شماره‌های آن در مورد افراد سرشناس و برجسته قرآنی است، در حال حاضر به عنوان تنها مبنع و مرجع در بين علاقه‌مندان به فعاليت‌های قرآنی مطرح شده است كه از غنای بسيار بالايی از لحاظ محتوايی برخوردار است.
رئيس بخش دانشگاهی نمايشگاه بين‌المللی قرآن در پايان خاطرنشان كرد: انتظارات قرآنی كه از جهاد دانشگاهی وجود دارد تا حدود زيادی برآورده شده است، اما كلمه جهاد اين را به ذهن متبادر می‌سازد كه هميشه فعاليت‌ها بايد در اوج باقی بماند، بنابر اين جهاد دانشگاهی نبايد به اين فعاليت‌ها اكتفا كند و به طور دائم بايد در راستای ارتقاء آنها گام بردارد.
captcha