کد خبر: 2582439
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۹

ايجاز و قطعيت در درمان؛ ويژگی منحصر به فرد رساله ذهبيه

گروه سلامت: مسئول مركز مطالعات طب اسلامی رضوی با اشاره به ويژگی‌های منحصر به‌ فرد رساله ذهبيه امام رضا(ع)، گفت: علوم پزشكی امروزی مبتنی بر علوم تجربی است در حاليكه رساله ذهبيه امام رضا(ع) دارای ايجاز و قطعيت در درمان بيماری‌ها است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمين احمد محمديان، مسئول مركز مطالعات طب اسلامی رضوی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به ويژگی‌های منحصر به‌ فرد رساله ذهبيه امام رضا(ع)، گفت: علوم پزشكی امروزی مبتنی بر علوم تجربی و با اما و اگر و احتمالات بسيار همراه است در حاليكه رساله ذهبيه امام رضا(ع) دارای ايجاز و قطعيت در درمان بيماری‌ها است زيرا منشا آن علم امام معصوم و برگرفته از علوم وحيانی است.
وی با اشاره به اينكه 13 الی 14 هزار حديث طبی وجود دارد، گفت: بسياری از اين احاديث طبی به دليل مشخص نبودن پشتوانه و سنديت به كار گرفته نمی‌شوند، ولی برخی ديگر از احاديث و روايات اگرچه سنديت آنها معلوم و مشخص است باز هم به كار گرفته نمی‌شوند.
محمديان با اشاره به اينكه سنديت يا فاقد سند بودن احاديث و روايات در حوزه طب بايد به عهده علما و كارشناسان دينی نهاده شود، افزود: پزشكان و پيراپزشكانی كه علم و آگاهی به علوم حديث و روايات وارده ندارند نمی‌توانند در اين زمينه ورود يابند بلكه بايد در مواردی همچون رساله ذهبيه كه سنديت به اثبات علما رسيده؛ نسبت به استفاده از آنها در درمان و شفای بيماران بهره‌ ببرند.
وی تصريح كرد: پزشكان و متخصصانی كه به دليل بی‌اطلاعی، جهل و يا به دليل عناد و لجاجت، بيماران و مراجعان خود را قربانی غرور خود در اصرار بر به كارگرفتن طب شيميايی می‌كنند بايد با رعايت حقوق بيماران، وظايف خود را در ارتقای دانش و آگاهی انجام دهند و بيماران را از بركات دستورات اسلامی و بيانات امامان معصوم عليهم‌السلام بی‌بهره‌ نگذارند.
وی با اشاره به اينكه سازمان بهداشت جهانی امروز به اين نتيجه رسيده كه بايد سبك زندگی افراد را تغيير دهد، عنوان كرد: اين تغيير سبك زندگی در زمينه بهداشت و سلامت را بيش از هزار سال پيش امام رضا(ع) در رساله ذهبيه بيان فرموده بودند و امروز، سازمان بهداشت جهانی تازه به اين نتيجه رسيده كه بيماری‌های بسياری ناشی از تغييرات نادرست در سبك زندگی است و بايد برای مصون ماندن از بيماری‌ها سبك زندگی را تغيير كند.
حجت‌الاسلام محمديان با اشاره به اينكه تغيير در سبك زندگی منجر به ابتلا به بيماری‌های خطرناكی چون ديابت شده است، افزود: عليرغم تلاش‌های پزشكی و علمی امروزه هنوز موفق به كاهش روند ابتلا به اين بيماری و درمان آن نشده‌ايم در حالی‌كه با تغيير سبك تغذيه زندگی و بهره‌مندی از دستورات موجود در اين زمينه نه تنها زمينه ابتلا به اين بيماری، بلكه بيماری‌های صعب‌العلاج ديگری كه امروز شاهد افزايش آنها هستيم نيز كاهش يافته و از بين می‌رود.
وی با اشاره به طول عمر و سلامت آيت‌الله محمدتقی بهلول گنابادی كه حدود 105 سال عمر با بركات و در كمال صحت و عافيت داشته‌اند، گفت: ايشان عليرغم تحمل مصائب و دشواری‌های بسيار در زندگی خود در سلامت كامل، عمری طولانی و با بركت داشتند و در پاسخ به راز سلامتی خود گفته بود، رساله ذهبيه را از حفظ هستم و بر اساس آن عمل كردم به طوری‌كه در اين سن هيچ مشكلی ندارم و از بيماری‌ها مصون هستم.
حجت‌الاسلام محمديان در پايان با اشاره به ويژگی منحصر به فرد رساله ذهبيه امام رضا(ع) به عنوان يكی از منابع غنی در طب اسلامی، گفت: اين رساله عليرغم ايجاز و اختصاری كه دارد كل علم طب را در 18 صفحه گنجانده است و راهكارهای ارائه شده در آن با احتمال و شايد و اگر همراه نيست بلكه دستوراتی قطعی در نسخه‌های آن مشاهده می‌شود كه قابل مقايسه با منابع محتمل مبتنی بر علوم تجربی همراه با آزمون و خطا كه امروزه پزشكان اصرار در به‌كارگيری آنها دارند نيست.
وی تاكيد كرد: رساله ذهبيه امام رضا(ع) برگرفته از علم امام معصوم و مبتنی بر علوم وحيانی است و ترديدی در صحت و تاثيرگذاری آن در درمان بيماری‌ها و يا پيشگيری از آنها وجود ندارد.
captcha