به گزارش خبرگزاری بين المللی قرآن(ايكنا) شعبه البرز، علی اسماعيلی، معاون فرهنگی وزير ارشاد در دولت دهم عصر روز گذشته پنج شنبه، در مراسم اختتاميه سومين جشنواره نهضت كتابخوانی رضوی در كرج گفت: طی 34 سال اخير بيش از 821 هزار عنوان در كشور به چاپ رسيده كه اين نشان دهنده اهميت كتاب و كتابخوان از ديدگاه مسئولان فرهنگی كشور است.
وی افزود: اسلام دينی است كه برای مبحث كتاب و كتابخوانی اهميت ويژه ای قائل است و اين امر در قرآن به عنوان بزرگ ترين معجزه بشريت، به خوبی مشهود است و حتی پيامبراكرم (ص) رسالت خود را با كتاب قرآن و دعوت مردم به خواندن آيات خداوند آغاز كرد كه اين امر در هيچ دوره از تاريخ بشريت تكرار نشده است.
اسماعيلی خاطرنشان كرد: با پذيرش اسلام از سوی ايرانيان مطالعه كتاب و ترويج فرهنگ كتابخوانی بيش از پيش مورد توجه قرار گرفت و اين روند تا كنون ادامه داشته است به طوريكه در حال حاضر ايران از لحاظ ميزان عناوين كتاب انتشار يافته رتبه اول را در منطقه و دارای رتبه دهم در جهان است.
وی ادامه داد: در سال 57 تنها يك هزار عنوان كتاب دركشور انتشار يافته بود اين درحالی است كه اين تعداد در سال 92 به 69 هزار عنوان رسيده است و هرچند آمار مطالعه كتاب در بين مردم به نسبت دهه های قبل رشد فزاينده ای داشته اما هنوز هم زيبنده نظام جمهوری اسلامی ايران نيست .
معاون فرهنگی وزير ارشاد دولت دهم ابراز يادآور شد: بايد شرايطی ايجاد شود كه مردم در كنار رفتن به كباب فروشی ها به كتابفروشی ها هم مراجعه كنند و سبد فرهنگی خود را پربار كنند .
وی در پايان گفت: به طور متوسط سالانه پنج ميليون نفر از نمايشگاه بين اللملی تهران بازديد می كنند اما بايد شرايطی ايجاد شود كه آمار اين بازديدكنندگان افزايش يابد و تحقق اهداف مذكور تنها با ايجاد نظامی منسجم برای ترويج فرهنگ كتابخوانی و افزايش سرانه مطالعه صورت می گيرد كه اين امر درگرو همكاری بين مردم و مسئولان فرهنگی كشوراست.