کد خبر: 2592529
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۷

انتشار پنجمين و ششمين شماره فصل‌نامه صدرا

گروه انديشه: پنجمين و ششمين شماره از فصل‌نامه صدرا به همت مركز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا با ده‌ها گفت‌و‌گو و مقاله علمی در خصوص تحول در علوم انسانی و مسئله آزادانديشی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، پنجمين و ششمين شماره از فصل‌نامه صدرا به همت مركز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا با ده‌ها گفت‌و‌گو و مقاله علمی در خصوص تحول در علوم انسانی منتشر شد.
براساس اين گزارش، مقالات و گفت‌و‌گوهای اين شماره به اين قرار است: «علامه جعفری و پاسخ به پرسش‌های امروز ما: آزادی! از؟ برای؟ تا كجا؟» در گفت‌وگو با علامه جعفری، «تحليل در مقابل تخويف (نقدهايی بر فضای آزادانديشی)» در گفت‌و گو با حجت‌الاسلام و المسلمين محسن غرويان و «فطرت آزاد: بحثی در نسبت ميان آزاد انديشی با دين فطرت و عقل» در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام و المسلمين عبدالصمد جودتی از گفت‌وگوهای اين شماره هستند.
«محدودسازان نوانديشی» در گفت‌وگو با عطاءالله رفيعی آتانی، «آرمان ميانه» در گفت‌وگو با سيدمحمد مير‌سندسی، «در تندباد تفكر غربی: نگرشی بر نحله‌های فكری ايران معاصر» در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمين مصطفی اسكندری، «گنج آزادانديشی و رنج‌های نابرده‌ای كه بايد برد» در گفت‌وگو با محمد فنايی اشكوری، «تحجر و تهجر؛ موانع روشنفكری اصيل انقلاب اسلامی» در گفت‌و گو با حجت‌الاسلام و المسلمين مهدی رجايی‌نيا و «تفكر و مسئوليت؛ مسئوليت‌های اصيل روشنفكری اصيل انقلاب اسلامی»در گفت‌و گو با سيدحسين شرف‌الدين از ديگر گفت‌و گوهای اين مجلد هستند.
از ديگر مطالب اين نشريه عبارتند از: «مكتب آزاد انديشی؛ معنا، مبنا و رسالت» در گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام و المسلمين رضا غلامی، «آزادانديشی؛ حريم‌ها و حرمت‌هايش» در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام و المسلمين سيدمهدی ساداتی‌نژاد، «عيار علم ما؛ دردها و مرهم‌ها» در گفت‌وگو با يعقوب توكلی، «با به كارگيری ايده غربی خدای رخنه پوش مخالفم» در گفت‌و گو با مهدی گلشنی، «تفكر؛ از سپيد سپيد تا سياه سياه در باب معيارها و مصاديق روشنفكری» در گفت‌وگو با عظيم عابدينی و «روش‌های مواجهه با دستگاه فكری غرب» در گفت‌و گو با محمود حكمت‌نيا.
«انقلاب اسلامی و رمز تداوم آن؛ كنكاشی در نگاه آينده‌نگرانه شهيد مطهری به مقوله آزادانديشی» از حسين احمدی‌منش، «آزادی انديشه و آزادی از انديشه؛ كنكاشی در منظومه فكری آيت‌الله جوادی آملی» از حجت‌الاسلام و المسلمين عباس فتحيه، «تبارشناسی مفهوم روشنفكری در غرب:حذف خداوند از جهان زيست ذهنی روشنفكران» از مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمين علی ابوالحسنی(منذر)، «تلاطم انديشه‌ها؛ روشنفكران و روشنفكرنمايان پس از انقلاب اسلامی» از سليمان خاكيان و «آزادی از نفسانيات؛ خشت اول آزاد انديشی» از حجت‌الاسلام و المسلمين غفاری‌فر از ديگر مقالات اين نشريه است.
ديگر مطالب اين شماره عبارتند از: «اسلام و مكتب آزاد انديشی در نگاه حسن رحيم‌پور ازغدی» از محمدرضا معتضديان، «آزاد انديشی؛ پيشران اهداف انقلاب اسلامی»از فرزاد جهان‌بين، «ما و آينده علوم انسانی؛ نگاهی آينده‌شناسانه به مسائل علوم انسانی در ايران» از حجت‌الاسلام و المسلمين محمود ملكی، «تفكر در مسير اخلاص؛ الگوی شناخت روشنفكری اصيل اسلامی» از حجت‌الاسلام و المسلمين عليرضا پيروزمند، «اثبات در برابر انكار؛ آراء سعيد زيبا كلام در ترازوی نقد روش شناختی» از سيدمحمدتقی موحد ابطحی، «از تبار آئينه؛ روشنفكری اصيل اسلامی در آئينه رهبران فكری انقلاب اسلامی»از مسعود پور فرد و«نقدی بر دو تن؛ انتقاداتی بر رويكردهای مقدم حيدری و ملايری در باب علم دينی»از ابراهيم دادجو.
«آزاد انديشی و معضل سياه چاله‌های فرهنگی»از محمدرضا معتضديان، «اخلاق در ساحت تفكر؛ در باب مولفه‌های آزاد انديشی» از مهدی عليزاده، «حوزه ديروز، حوزه امروز؛ فراز و فرود در تحول علوم انسانی»از مسعود معينی‌پور، «آزاد انديشی در سايه سار علم دينی؛ آزاد انديشی، علم را از مرحله گمان به مرحله يقين می‌برد»از علی مهديان، «علم دينی؛ چالش‌ها و تنگناها» از عليرضا شفاه، «اسلامی‌سازی علوم انسانی؛ امكان يا امتناع، جريان‌شناسی رويكردهای گوناگون در حوزه‌های علميه» از عبدالوهاب فراتی، «غفلت از اخلاق؛ تاملاتی در نسبت ميان سبك زندگی، علوم انسانی و اخلاق» ازحجت‌الاسلام و المسلمين سيد مهدی موسوی،«غرب عليه غرب؛ قيام نظريه پردازان متاخر علوم انسانی غربی عليه متقدمان خويش»از حجت‌الاسلام و المسلمين سيد احمد رهنمايی، «آينده علوم انسانی در ايران؛ سناريوهای محتمل» از حجت‌الاسلام و المسلمين محمدرضا فلاح،«بركشيدن نقاب از رخسار مدرنيسم؛ نگاه هنرمند حقيقت‌جو به ماهيت علم غربی و ضرورت تحول در علوم انسانی» از علی عربزاده و «از علم جديد عبور خواهيم كرد؟ سه ره يافت در تعريف دانشی ديگر» از محمدعلی روزبهانی از جمله مقالات و گفت‌و گوهای اين شماره ها از فصل‌نامه هستند.
يادآور می‌شود، پنجمين و ششمين شماره فصل‌نامه صدرا به همت مركز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا و با سردبيری عطاءالله آتانی و مديرمسئولی رضا غلامی در 320 صفحه منتشر شده است.
captcha