کد خبر: 2600661
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۷
راهکارهای تحقق ازدواج اسلامی/(17)

ضرورت احيای سبك زندگی اسلامی با افزايش اطلاعات دينی

گروه انديشه: مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در خارج از كشور با بیان اینکه با ارائه كتاب‌های روانشناسی غربی نمی‌توان سبك زندگی دينی و اسلامی داشت، تأکید کرد: ما بايد سبك زندگی اسلامی را احيا كنيم و اين ممكن نخواهد بود جز آنكه مطالعات دينی‌مان را افزايش دهيم.

حجت‌الاسلام مسلم داوودی‌نژاد، مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در خارج از كشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بيان اينكه ما بايد سبك زندگی اسلامی را احيا كنيم، اظهار كرد: با بالابردن اطلاعات ديني می‌توانيم اين سبك را احياء كنيم؛ بسياري از افراد جامعه كتاب‌های «آنچه زنان در مورد مردان بدانند» و «مردان مريخی و زنان ونوسی» را خوانده‌اند، اما احاديث اهل بيت(ع) در مورد روابط زوجين را نمي‌خوانند؛ در حالي كه با ارائه كتاب‌های روانشناسی غربی نمی‌توان، سبك زندگی دينی و اسلامی داشت.
داوودی‌نژاد با ذكر اينكه 6 هزار حديث همسرداری داريم، بيان كرد: در اين احاديث مستقيما روابط زوجين گفته شده است، بر همين اساس اگر افراد جامعه ما 10 درصد اين احاديث را در زندگی خويش به كار ببندند زندگی آن‌ها اسلامی خواهد شد.
وی با بيان اينكه بايد دانشمان را بالا ببريم و مهارت عمل را ياد بگيريم، ادامه داد: همايش‌ها و جلساتی به اسم سبك زندگی اسلامی برگزار می‌شود كه در آْن به نظر شخصی روانشناس و كارشناس غربي پرداخته مي‌شود و احاديث اهل بيت(ع) در مورد سبك زندگی اسلامی و طريقه زندگی آنها بيان نمی‌شود.
اين كارشناس مسائل دينی تصريح كرد: همين كه تصور می‌كنيم آگاهی‌های اوليه را داريم اين نشانه جهل ماست؛ لذا نياز است دانش، بينش، مهارت و عملكرد خويش را افزايش دهيم و در مقابل مشكلات زندگی تصميم درستي اتخاذ كنيم.
وي با اشاره به آيه 21 سوره روم «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ، و از نشانه‏هاى او اينكه از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفريد تا بدان‌ها آرام گيريد و ميانتان دوستى و رحمت نهاد آرى در اين [نعمت] براى مردمى كه مى‌‏انديشند قطعا نشانه‏‌هايى است»، گفت: هدف خلقت انسان ازدواج بود تا به آرامش برسد و اين آرامش با محبت و مودت واقعی بين زوجين حاصل می‌شود؛ اما متأسفانه بعضی افراد ازدواج نمی‌كنند و می‌خواهند محبت و آرامش را در مسير گناه و شيطانی به دست آورند.
داوودی‌نژاد به وظايف والدين و تأثير آنان در مراسم خواستگاری نیز اشاره كرد و افزود: ازدواج تنها پيوند فرد در مقابل فرد نيست بلكه پيوند خانواده در مقابل خانوده صورت می‌گيرد، از همين رو وظايف والدين اين است كه قبل از انتخاب همسر به فرزندان مشورت بدهند اما تصميم گيرنده نباشند زيرا همين فضای تصميم‌گيری باعث بروز كدورت در خانواده می‌شود.
وی با بيان اينكه در سبك زندگی اسلامی دوران نامزدی قبل از عقد نداريم، تصريح كرد: در اين آشنايی‌ها چهره واقعی افراد نمايان نخواهد شد زيرا در اين دوران دروغ‌های فراوانی گفته مي‌شود كه پس از ازدواج بروز خواهد كرد.
اين كارشناس مسائل خانواده با اشاره به اينكه نقش الگوسازی يك بحث مهم است، اظهار كرد: در جامعه امروزی الگوها تغيير يافته‌اند در اين الگوها ارزش‌ها،ضد ارزش شده‌اند؛ لذا بايد الگوها عوض شده و الگوهای دينی جايگزين شود؛ البته الگوهای خنثی و ضد دينی مثل يك بازيگر و يا ورزشكار می‌تواند الگوی تك بعدی بوده اما ديگر رفتار و منش او مناسب الگوپذيری نيست، بر همين اساس جوانان بايد دقت كنند اگر می‌خواهند هنرپيشه يا ورزشكاری را الگوی خود کنند، تمام ابعاد شخصيت او را برای الگوپذيری در نظر نگيرند.
داوودی‌نژاد با اشاره به اينكه می‌توان الگوهای ذهنی را به عينی تبديل كرد كه يكی از مصداق تشبيه ذهنی به عينی فيلم يوسف پيامبر(ص) است، در مورد نقش رسانه بيان كرد: متأسفانه رسانه‌های ما الگوهای نادرست را در سريال‌های ايرانی به نسل جوان القا می‌كنند و به راحتی بی‌عفافی را نشان می‌دهند.
مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در خارج با اشاره به اينكه در روايت داريم طلاق منفورترين حلال خداست، در مورد عدم نهی طلاق، بيان كرد: در باورهای دينمان داريم كه تمام تلاش برای رفع مشكل و جلوگيری از طلاق صورت گيرد و در پايان اگر هيچ راهی وجود نداشت سپس طلاق انجام شود.
داوودی‌نژاد بزه‌كاری، مواد مخدر، عشق‌های شديد قبل از ازدواج، سوءظن و مسائل زناشويی را از عوامل طلاق بيان كرد و افزود: وقتی فرد طلاق می‌گيرد در واقع خودكشی روانی می‌كند و اين خودكشی روانی هزينه‌های زيادی دارد. در اين باب برخی روانشناسان و كارشناسان مشاوره نيز بی‌تقصير نبوده و در صورت عدم كم‌اطلاعی، مراجعان خويش را به ديگر متخصصان ارجاع نمی‌دهند.
مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در خارج از كشور در پايان از تأليف كتاب‌های «سين‌جين خواستگاری»، «رازهای تسخير قلب همسر» و «رازهای ارتباط با جنس مخالف» سخن گفت و تصريح كرد: افراد مجرد می‌توانند برای راهنمايی بيشتر در خصوص خواستگاری از كتاب سين جين‌های خواستگاری استفاده كنند و افراد متأهل نيز از دو كتاب ديگر برای بهتر زندگی‌كردن بهره‌مند شوند.
captcha