کد خبر: 2605587
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷

راوی داستانی از قابوسنامه در كارگاه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» هستم

گروه هنر: يكی از داستان‌های كتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» مرحوم آذريزدی به نام «ماهی‌خوار توبه‌كار» برداشتی از كتاب ارزشمند قابوسنامه برای كودكان است كه آن را در كارگاه نمايش «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» روايت می‌كنم.

مهتاب شهيدی، هنرمند نقال و قصه‌گوی كودك و نوجوان در گفت‌و گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) گفت: تا ساعتی ديگر كارگاه هنری، ادبی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» شامل نمايش، بازآفرينی و تصويرسازی به همت خانه فرهنگ گل‌های منطقه 6 شهرداری تهران برگزار می‌شود كه در بخش نخست آن يكی از قصه‌های اين كتاب ارزشمند كودكان و نوجوانان را به شيوه نمايشی روايت می‌كنم.
وی ادامه داد: «ماهی‌خوار توبه‌كار» از جمله داستان‌های «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» است كه براساس يكی از روايت های قابوسنامه از سوی آذريزدی نقل شده است و در آن به روايت نمايشی آن خواهم پرداخت.
وی ادامه داد: دانش‌آموزان شركت كننده در اين كارگاه پس از شنيدن داستان با استفاده از تخيل و خلاقيت خود به بازآفرينی قصه خواهند پرداخت و سپس در كارگاهی جداگانه گروهی از دانش‌آموزان نيز با استفاده از ابزار هنرهای تجسمی به تصويرسازی و كلاژ با استفاده از داستانی كه نقل می‌شود می‌پردازند.
شهيدی تصريح كرد: شايد گفته شود كه نقل داستان‌های قديمی در زمينه رشد و تربيت كودكان و نوجوانان تأثير ندارد كه البته بايد بگويم با وجود آن كه فضای موجود در داستان‌های كهن ايرانی هيچ مشابهتی با فضا و امكاناتی كه كودكان و نوجوانان امروزی با آن سر و كار دارند ندارد اما مجموعه‌ای از مفاهيم تربيتی و اخلاقی همچون حسد، طمع‌كاری، دروغ، رياكاری و ... كه بايد انسان از آنها دوری كند و همچنين راستگويی، نوع‌دوستی، محبت، ايثار و ازخودگذشتگی و ... كه انسان بايد در زندگی خود آنها را سرلوحه اعمال خود قرار دهد در همه ادوار تاريخی بشر تكرار می‌شوند و هميشه برای مخاطبان تازگی دارند.
يادآور می‌شود، كارگاه نمايش و تصويرسازی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» مهدی آذريزدی، صبح امروز يكشنبه 28 مهر از ساعت 10 تا 12 در خانه فرهنگ گل‌ها و فرهنگسرای سرو برگزار خواهد شد.
captcha