کد خبر: 2608674
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۹

مديريت الهی بر تعهد همراه با تخصص تأكيد دارد

گروه اجتماعی: معاون تهذيب حوزه‌های علميه آذربايجان غربی با اشاره به شاخص‌های مدير اصلح در مبانی اسلامی، اظهار كرد: آنچه در آموزه‌های دينی اسلام درباره مديريت مورد تأكيد قرار گرفته تعهد همراه با تخصص است.

حجت‌الاسلام حميد ارشاد، معاون تهذيب حوزه‌های علميه آذربايجان غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان غربی، با بيان اينكه موضوع مديريت به اشكال مختلف در اديان آسمانی و توحيدی مطرح شده است، اظهار كرد: كامل‌ترين و جامع‌ترين مبانی و مفاهيم كاربردی آن در مكتب مترقی اسلام مورد توجه و تأكيد قرار گرفته است تا بتواند جامعه را در مسير رسيدن به تعالی و پيشرفت مدنی و فردی راهنمايی كند.
وی در اين رابطه به نامه معروف اميرالمؤمنين حضرت علی(ع) خطاب به مالك اشتر در هنگام نصب وی به‌عنوان والی مصر اشاره كرد و گفت: حضرت امير(ع) در اين نامه كه اكنون به‌عنوان يك منشور عملی در سازمان ملل نصب شده است، تمامی مؤلفه‌های حكومت‌مداری و مديريت جامعه را در خطاب به مالك اشتر نخعی مورد توجه قرار می‌دهد.
حجت‌الاسلام ارشاد با تصريح اينكه اين نامه حاوی دستورالعمل‌های اجرايی برای مديريت و برنامه‌ريزی برای حكومت‌داری است، اضافه كرد: در اين نامه كه در خطبه 53 نهج‌البلاغه درج شده است، تمامی روش‌های نوين و جديد مديريت با تأكيد بر ريشه‌های الهی و دينی آن مورد بحث قرار گرفته است.
اين مقام مسئول با تأكيد بر اين‌که خاستگاه اصلی مبانی مديريت اسلامی ارزش‌های برگرفته از قرآن است، ادامه داد: آنچه در آموزه‌های دينی اسلام اساس مديريت عنوان می‌شود تعهد همراه با تخصص است.
حجت‌الاسلام ارشاد اضافه كرد: در جريان داستان يوسف پيامبر(ع) وقتی خزانه‌داری مصر به حضرت يوسف(ع) واگذار می‌شود خداوند در قرآن دو شاخص اصلی حفيظ و عليم بودن را برای مديريت بيان می‌كند، حفيظ يعنی تعهد داشتن و عليم به معنای آگاهی و داشتن دانش كافی است.
وی با بيان اينكه رويكرد اسلام در باب مديريت فقط تكنوكراتی(فن سالار) نيست، خاطرنشان كرد: مديريت در اسلام فقط فن مدار و تخصص‌گرا نيست و اين طور نيست كه فقط بر يك بعد مانند تخصص بدون درنظر داشتن تعهد تأكيد شده باشد بلكه در اسلام هدف توجيه‌گر وسيله نيست؛ لذا اميرالمؤمنين (ع) در يكی از خطبه‌های خود در باب حاكميت معاويه می‌فرمايد: مديريتی كه معاويه دارد براساس حقه، حيله و نيرنگ است و مديريت الهی نيست.
معاون تهذيب حوزه‌های علميه آذربايجان غربی در پايان با تأكيد بر لزوم برنامه‌ريزی براساس عقل و منطق‌گرايی برای حصول به اهداف در حيطه مديريت عنوان كرد: بالاترين شاخص در مديريت اسلامی كه همواره در سيره پيشوايان دينی نيز مورد اجرا قرار گرفته است تعهد و تخصص است.
captcha