کد خبر: 2608873
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴
سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی از ديدگاه نمايندگان//18

ضرورت داشتن نگاه اصلاحی از بعد اجتماعی در ترويج سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی

گروه اجتماعی: عضو هيئت علمی پژوهشكده حوزه و دانشگاه با تأكيد بر ضرورت توجه به سياست،‌ اقتصاد، روش‌های آموزش و ... و ارتباط آن‌ها جهت تدوين نسخه جامع در ترويج سبك زندگی اسلامی گفت: بعد از تمام تلاش‌هايی كه در اين زمينه صورت گرفته است هنوز يك نگاه اصلاحی از بعد اجتماعی به آن نشده و همه به اين موضوع يك نگاه علمی دارند.

حجت‌الاسلام و المسلمين محمد كاويانی‌ ارانی، عضو هيئت علمی پژوهشكده حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با اشاره فرمايشات مقام معظم رهبری مبنی بر ترويج سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی، عنوان كرد: تعبير سبك زندگی اسلامی مربوط به آنچه منصوب به اسلام و آموزه‌های اسلامی است، می‌شود و تعبير سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی آن است كه با نگاه به ويژگی‌های يك مسلمان و ايرانی بودن چه روش زندگی را می‌توان برای فرد تجويز كرد.
وی تصريح كرد: بسياری از آداب و رسوم و هنجارهای اسلامی از قديم در فرهنگ ايرانی وجود داشته همچنين بسياری از سنت‌های ايرانی مثل چهارشنبه‌سوری از نگاه اسلام پذيرفته است و دليل آن اين است كه اسلام از اوايل ظهور خود در ايران نيز طلوع كرد و مورد پذيرش ايرانيان قرار گرفت و آن‌چه بين هنجارها بين ديدگاه اسلام و ايران تفاوتی ندارد و مورد قبول هر 2 باشد زياد هستند و می‌توان از ‌آن‌ها در سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی استفاده كرد.
حجت‌الاسلام كاويانی ارانی با بيان اينكه اگر بخواهيم سبك زندگی را اصلاح كنيم بدون توجه به سياست، اقتصاد، روش‌های آموزش و ديگر موضوعات و ارتباط آن‌ها با يكديگر نمی‌توان يك نسخه كامل و جامع آماده كرد، گفت: بعد از اين همه تلاش‌هايی كه در اين زمينه صورت گرفته است هنوز يك نگاه اصلاحی از بعد اجتماعی به آن نشده و همه به اين موضوع يك نگاه علمی دارند.
عضو هيئت علمی پژوهشكده حوزه و دانشگاه عنوان كرد: البته نبايد تلاش‌هايی كه تاكنون برای اصلاح سبك زندگی فعلی به سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی صورت گرفته را ناديده گرفت، چراكه فعاليت‌های خوبی بوده است و برای اصلاح سبك زندگی بايد تلاش كرد تا گام‌های اول و مطالب آماده شده را به مرحله اجرا رساند.
حجت‌الاسلام كاويانی ارانی گفت: تفاوتی كه در سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی و سبك زندگی غربی وجود دارد اين است كه غرب به آنچه كه هست نگاه می‌كند ولی سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی به آنچه كه بايد باشد و درست است اهميت می‌دهد.
وی ذكر كرد: چيزی‌كه مسلم است هنوز نياز به تحقيق و پژوهش احساس می‌شود تا بسياری از سؤالاتی كه در سبك زندگی ايرانی ـ- اسلامی هنوز پاسخی برای آن پيدا نشده است را بيابيم و گام بعدی حضور در ميدان اجرا و پياده كردن اين سبك در زندگی مردم بوده كه كمك و فعاليت همه دستگاه‌ها و نهادهای كشور را می‌طلبد.
نويسنده كتاب «سبك زندگی تجويزی اسلام و ساخت ابزار سنجش آن» ابراز كرد: برای نهادينه‌شدن سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی تلاش‌هايی كه بايد انجام شود بسيار زياد است و يكی از مهم‌ترين ‌كارهايی كه بايد در اين زمينه انجام داد اين است كه برای اجرايی شدن اين سبك زندگی يك هماهنگی بين تمام دستگاه‌ها ايجاد كرد تا در خوشبينانه‌ترين حالت و با بهترين نتيجه بعد از 4 دهه تلاش بتوان وجود سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی را بين مردم ديد.
وی با تصريح اينكه فقط با مطالعه و گفت و شنود در مورد اين سبك زندگی نمی‌توان آن را در كشور نهادينه كرد، افزود: بايد پس از آماده شدن يك نسخه كامل و جامع برای نهادينه‌شدن آن تلاش كرد كه هنوز پس از انجام شدن اين همه كار، بسيار سؤال بدون پاسخ در اين سبك زندگی باقی مانده است.
حجت‌الاسلام كاويانی ارانی اظهار كرد: فرمايشات مقام معظم رهبری از نگاه يك مصلح اجتماعی است كه برای درمان يك مشكل اجتماعی پيشنهادی را ارائه می‌كند كه اين محدود به انجام پژوهش و مباحث علمی استبود.
سردبير مجله علمی پژوهشی مطالعات اسلام و روان‌شناسی تصريح كرد: همان‌طور كه يك پزشك برای درمان بيمار خود علاوه‌ بر بيماری فعلی بايد چيزهای ديگری چون بيماری‌های ديگر، داروهای مصرفی فعلی، وضعيت جسمانی فعلی بيمار، اثرات سوء داروها، وجود پيش‌زمينه درمان و بسياری از مسائل ديگر را درنظر بگيرد تا بتواند دارويی برای او تجويز كند، برای تجويز سبك زندگی نيز بايد خيلی بيش از اين تحقيق، پژوهش و كار علمی صورت گيرد، چراكه درمان سبك زندگی در مقياس اجتماعی بوده و درمان بيماری در مقياس فردی است كه ما هنوز مقدار زيادی از اين تحقيقات و پژوهش‌ها را انجام نداده و بسياری سؤال بی‌پاسخ داريم.
وی خاطرنشان كرد: در تجويز سبك زندگی نكته‌ای كه از آن غافل بوديم توجه به دوره كودكی بوده است، چراكه با توجه به ويژگی‌های اين دوران می‌توان سبك زندگی را بهتر برای فرد شكل داده و آن را تثبيت كرد.
وی تأكيد كرد: برای داشتن يك سبك زندگی برتر بعضی از مسائل بديهی بوده و پاسخ آن‌ها نيز پيدا شده است و برای آن‌چه كه درباره آن ترديد وجود ندارد بايد تلاش كرد، به‌عنوان مثال می‌توان به بد بودن دروغ‌گويی، داشتن وجدان كاری، داشتن نظم در تمامی امور، احترام به قوانين رانندگی و بسياری از اين دست مسائل اشاره كرد.
حجت‌الاسلام كاويانی افزود: در مباحثی مانند «علوم انسانی از نگاه دين چيست؟»، «ديدگاه اسلام درباره آموزش و پرورش و آموزش عالی» و بسياری از اين‌گونه سؤالات هنوز در سبك زندگی اسلامی ـ ايرانی بدون پاسخ مانده كه بايد برای يافتن جواب جامع و قانع‌كننده تلاش كرد و آن را در سبك زندگی ايرانی ـ اسلامی جا داد.
captcha