کد خبر: 2609331
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۶

نيازهای فرهنگی ـ دينی مخاطب اولويت انتشار كتاب قرار گيرد

گروه اجتماعی: مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی با بيان اينكه شناخت اولويت‌ها و ابزارهای تأثيرگذار می‌تواند ما را در گسترش فرهنگ مطالعه ياری دهد، عنوان كرد: بايد در انتشار كتاب‌ها، نيازهای فرهنگی و دينی تمام گروه‌های سنی جامعه به خصوص جوانان را در نظر گرفت.

حجت‌الاسلام سيدمحمود مرويان‌حسينی، مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بيان اينكه خداوند گفته‌ها، مطالب و حقايق دين و معجزه جاويد همه اعصار و دوره‌ها و نسل‌ها را در قالب قرآن بر پيامبر(ص) نازل كرده است، گفت: يكی از اهدف فرستادن پيامبران خواندن كتاب‌های الهی برای مردم است.
وی افزود: اسلام در دوره‌ای به جزيره عربستان وارد شد كه فقط 17 نفر قدرت كتابخوانی و كتابت را داشتند، ولی آن‌قدر به سرعت فرهنگ خواندن و نوشتن گسترش پيدا كرد كه يكی از شروط آزادی بردگان آموزش خواندن و نوشتن به ديگران بود.
مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اينكه از افتخارات مكتب اهل بيت(ع) اين است كه اصحاب، ياران و شاگردان خود را به فرهنگ مكتوب ارجاع می‌دادند و سفارش می‌كردند سخنان آگاهی بخش ايشان را ثبت كنند، يادآور شد: در آموزه‌های اسلامی از كتاب به‌ عنوان بهترين همنشين، سخنگوی زمان تنهايی انسان و پلكان رشد دانش و فضيلت نام برده شده است، همچنين پيامبر(ص) نيز كتاب‌ها را باغ‌ها و بوستا‌ن‌های اهل فضيلت می‌دانستند.
وی با بيان اينكه كتاب و نگاشته‌های هر فرد نشان دهنده خردمندی وی است، گفت: برای حفظ همه داشته‌های خود اعم از سنت و سيرت ائمه اطهار(ع) و دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس بايد آنها را مكتوب كنيم.
حجت‌الاسلام مرويان حسينی با اشاره به اينكه از افتخارات فرهنگ اسلامی اين است كه در قرآن به قلم قسم خورده شده و از كتاب به‌ عنوان غذای روح بشر و مايه رشد آدمی ياد شده است، ادامه داد: افراد اهل مطالعه، فعال، باهوش و آگاه‌تر از ساير افراد اجتماع هستند، بنابراين ايجاد ارتباط با فرهنگ مكتوب می‌تواند باعث دوام و پايداری دستاوردهای اجتماع شود.
وی با اشاره به اينكه مساجد نبايد فقط پايگاه عبادت و بندگی به معنای متعارف آن باشند، تأكيد كرد: اين مكان مقدس بايد عرصه علمی و معرفتی و جايگاهی برای برقراری پيوند و ارتباط ميان افراد اجتماع باشد.
مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اينكه افراد نبايد نگاهشان به فرهنگ كتاب و كتابخوانی يك نگاه اداری، تشريفاتی و تبليغاتی باشد، ادامه داد: اين افراد نه تنها در گسترش فرهنگ مطالعه در كشور مؤثر نيستند، بلكه يك نيروی بازدارنده محسوب می‌شوند، زيرا به جای نهادينه كردن فرهنگ كتابخوانی از ابزار تبليغات بهره برده‌اند.
حجت‌الاسلام مرويان‌حسينی با يادآوری اينكه رهبر معظم انقلاب اهتمام ويژه‌ای به فرهنگ كتاب و كتابخوانی دارند، افزود: ايشان با وجود مسئوليت‌ها و گرفتاريهای متعدد همواره مطالعات تخصصی فراوان در زمينه‌های مختلف دارند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف به خصوص در عرصه فرهنگ دفاع مقدس مطالعات فراوانی دارند و حتی نكاتی را در حاشيه اين كتاب‌ها يادداشت و در مراسم نكوداشت مقام نويسندگان از آنان تقدير می‌كنند.
مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی با تأكيد بر اينكه بايد در انتشار كتاب‌ها، نيازهای فرهنگی و دينی تمام گروه‌های سنی جامعه به خصوص جوانان را در نظر گرفت، گفت: در سال‌های اخير در كتاب‌های اهدايی اداره كل تبليغات اسلامی خراسان رضوی به كتابخانه‌های شبستان‌های مساجد توجه بيشتری به مباحث فرهنگی با رويكرد انقلاب اسلامی شده است.
حجت‌الاسلام مرويان‌حسينی با بيان اينكه انتشار كتاب‌های مفيد برای خانواده‌ها می‌تواند به آنها در انتخاب مسير درست زندگی كمك كند و تفكر منطقی را در مقوله‌های مهم زندگی افراد مانند ازدواج، اشتغال و ارتباطات اجتماعی آنها شكل دهد، ابزار كرد: روحانيون و افراد تحصيل كرده كتاب‌هايی را كه مطالعه می‌كنند به ديگران هديه داده و متناسب با نيازهای آنان توضيحاتی به ايشان بدهند تا به اين ترتيب سنت وقف كتاب برای شيفتگان معارف و اخلاق اسلامی به شيوه درست آن در جامعه نهادينه شود.
مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اينكه ما بايد برای ايجاد كتابخانه‌ها با سير تحولات اجتماعی و تكنولوژی همسو شويم، گفت: ارائه كتاب‌ها در قالب نرم‌افزارهای صوتی می‌تواند عرصه كتابخوانی را برای مردم جذاب كند و علاقه به كتابخوانی را در بين مردم رواج دهد.
وی با اشاره به اينكه فشارها و تحريم‌های دشمنان عليه ايران به خاطر وجود منابع انسانی متدين، حماسی و صاحب تشخيص و بالنده در جامعه ما است، افزود: بايد حضور خيران در عرصه كتاب فعال تر شود و زمينه ای به وجود آيد كه هر كس بتواند با هر مبلغی در اين كار خير مشاركت كند.
حجت‌الاسلام مرويان‌حسينی با بيان اينكه شناخت اولويت‌ها و ابزارهای تأثيرگذار می‌تواند ما را در گسترش فرهنگ مطالعه ياری دهد، عنوان كرد: بايد در انتشار كتاب‌ها، نيازهای فرهنگی و دينی تمام گروه های سنی جامعه به خصوص جوانان را در نظر گرفت.
وی ابراز كرد: اگر در خانواده‌ای فرهنگ مطالعه رواج پيدا كند، آمار طلاق، مشاجرات زوج‌های جوان و ... كاهش می‌يابد و فضائل اخلاقی، دفاع از حق، توسعه، آبادانی، نوآوری و خلاقيت افزايش پيدا می‌كند.
مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی با بيان اينكه ما بايد مراقب تحركات دشمنان از طريق سايت‌های گوناگون، ماهواره و نشريات ناسالم باشيم، اظهار كرد: دشمنان سعی دارند فرهنگ باطل خودشان را به مردم تزريق كنند، بنابراين ما بايد با ترويج فرهنگ كتابخوانی و آشنا كردن نسل جوان با كتاب‌های مرجع در جهت غنای فرهنگی جامعه گام برداريم.
captcha