علی عطشانی، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه استانداردها در سینما و تلویزیون با هم متفاوت است، اظهار کرد: تلویزیون به عنوان رسانهای ملی که باید به تمامی سلیقهها توجه کند، برخی مواقع نیازمند کارهایی است که در آنها تنها وجه سرگرمی آثار مدنظر است. یعنی تنها برای پدید آوردن شادیهای مقطعی تولید شوند. فیلم «پاشنه بلند» که من آن را برای تلویزیون ساختم و هم اکنون در شبکه نمایش خانگی عرضه شده نیز بر همین مبنا تولید شده است، البته باور دارم که این کار در میان تولیدات مشابهی که در این ژانر ساخته میشود، از کیفیت نسبتا خوبی بهره برده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در این فیلم به صورت سطحی با ماهواره برخورد شده است، بیان کرد: قابل کتمان نیست که ماهواره این روزها به مشکل جدی جامعه ما تبدیل شده است. این نکته را هم باید متذکر شد که متاسفانه در جامعه ما گرایش به سمت ماهواره دائما در حال زیاد شدن است. دلیل این معضل را هم در دو موضوع میتوان جستجو کرد. من در «پاشنه طلا» سعی کردم به طور غیرمستقیم به چرایی این معضل توجه کنم.
این کارگردان ادامه داد: دلیل اول اینکه چون این ابزار به عنوان یک وسیله ممنوع شناخته شده، گرایش به آن هم طبعا بیشتر شده، درضمن طبیعت انسان است که به سمت چیزی که منع میشود گرایش پیدا کند. دلیل دیگر اینکه کیفیت کارها به اندازهای ضعیف شده که تماشاگر ترجیح میدهد بیشتر وقت خود را صرف تماشای فیلمها و سریالهای ماهواره کند. برای همین تا این دو عیب رفع نشود نباید انتظار داشت با برخورد جبری، بتوان با ماهواره مقابل کرد.
عطشانی متذکر شد: اینکه شما معتقدید در این فیلم به صورت مستقیم، معضلات ماهواره ترسیم شده یک نظری شخصی است، چون من به شخصه همیشه از این قبیل پرداختها گریزان هستم، برای همین هم در فیلمهایم شعارگویی نمیکنم. نکته دیگر اینکه برخی مواقع دستوراتی از سیما برای فیلمسازان وجود دارد مبنی بر اینکه یک کارگردان حتما باید در کارش از صحنه نماز استفاده کند! این روش مسلما منجر به تبلیغ نماز خواندن نمیشود، بلکه نتیجه عکس نیز به همراه خواهد داشت.
کارگردان «دموکراسی تو روز روشن» اذعان کرد: سخن من نباید به هیچ عنوان به معنای نفی نظارت یا خطوط قرمز تلقی شود، چون در همه جای دنیا قوانین نظراتی وجود دارد، اما بحث من این است، فیلمسازی که در کشور ما فعالیت میکند به خوبی با این خطوط آشناست، پس هیچگاه سعی نمیکند آن را نادیده بگیرد. برای نمونه من فیلمنامه بسیار خوب دینی و قرآنی دارم، اما وقتی به جاهای مختلف آن را پیشنهاد میکنم با بهانههای مختلفی مواجه میشوم، پس چگونه از یک فیلمساز مثل من میشود توقع داشت که فیلمهایی با معانی دلخواهم بسازم؟!
وی در پایان اظهار کرد: با توجه به توضیحات فوق من به مسئولان سیما توصیه میکنم به جای شبکه زیاد کردن فکری به حال کیفیت کارها بکنند، چون این اقدام است که میتواند سد راه ماهواره باشد، والا با کانال زیاد کردن یا ماهوارهها را جمع آوری کردن نمیشود جلوی این هجمه فرهنگی را گرفت.