به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، مراسم افتتاحیه کارگاه آموزشی سبک زندگی دینی ویژه مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مازندران، هشتم آذرماه در سالن آمفیتئاتر اردوگاه شهید رجایی شهرستان فریدونکنار با حضور قائم مقام، مدیر فرهنگی و آموزش، مسئولان فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) مازندران برگزار شد.
هادی حسینزاده، مدیر فرهنگی و آموزش کمیته امداد امام خمینی(ره) مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی تقویت و تحکیم بنیان خانوادهها است، گفت: ایجاد روحیه آیندهنگری جهت برنامهریزی شغلی و تحصیلی و ازدواج فرزندان، جلوگیری از انزوا و به حاشیه کشیدن خانوادهها به جهت برونرفت از آسیبپذیری اجتماعی و فرهنگی و ایجاد فرصتهای تازه برای خلق ارزشهای نو و ایجاد روحیه تعاون و همکاری اعضای خانواده است.
وی افزود: رویکرد این کارگاه آموزشی ارتقاء سطح مهارت فردی، جمعی و کیفی زندگی است که با همکاری فرمانداری، کمیسیون امور بانوان استان، ادارهکل تبلیغات اسلامی، بسیج خواهران و بهزیستی برگزار میشود.
حسینزاده به هجمههای فرهنگی به صور مختلف در جامعه کنونی اشاره کرد و ادامه داد: خانوادههای باید با درایت و اندیشه از آسیبهای تهاجم فرهنگی مصون بمانند و دچار آسیبهای اجتماعی از قبیل اعتیاد، طلاق و... نشوند.
وی ادامه داد: آمار طلاق در خانوادههای کمیته امداد دو درصد است که آمار خیلی پائینی نسبت به خانوادهها در خارج از خانوادههای کمیته امداد دارد.
علیاصغر امیریکیا، قائممقام ادارهکل کمیته امداد امام خمینی(ره) مازندران نیز در ادامه این مراسم با اشاره به هنجارها و ناهنجاریهای موجود در جامعه و شناسایی موانع فردی، خانوادگی و فرهنگی و اقتصادی در جامعه، گفت: خانواده سنگ بنای جامعه بزرگ انسانی است، زمانی این خانواده آسیب میبیند که رابطه سالم اعضای آن خدشهدار میشود و توافق و تفاهمهای بقیه اعضا از بین برود.
وی افزود: عوامل و دلایل مختلفی باعث تنش تفاهمها خواهد شد که با شناخت وآموزش مهارتها میتوان از آسیبهای خانواده پیشگیری کنیم. در آموزههای دینی رضایت زندگی خانوادگی مطرح است که ما باید آنچه را که مانع استحکام خانواده میشود شناسایی کرده و آن را از بین ببریم.
امیریکیا اظهار کرد: در آغاز زندگی مشترک ما شاهد تفاوتهای مختلف خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی هستیم و همگرایی و ناهمگراییهایی را در این خانوادههای نوپا مشاهده میکنیم که برخی از تفاوتهای آن قابل حل است.
وی با اشاره به مهمترین موانع فردی، افزود: بدگمانی و بیاعتمادی، بدزبانی و دشنام، لجاجت و سرسختی، تحقیر، عیبجویی، سرزنش و ملامت، عدم گذشت، بیغیرتی و غیرت نابجا، بیعفتی و اعتیاد از جمله مواردی هستند که باعث بروز مشکلات در خانواده میشوند.
قائممقام ادارهکل کمیته امداد امام خمینی(ره) مازندران موانع خانوادگی و فرهنگی را همنشینی با افراد منحرف، الگوگیری از آنها، دخالت نابجای اطرافیان، تأثیر برخی از رسانهها، رشد سرگرمیهای مجازی دانست و گفت: عوامل اقتصادی نظیر چشم و همچشمی، تجملگرایی و اسراف، خساست در مردان از مواردی است که میتواند سهم بسزایی در از همپاشیدگی اساس خانواده داشته باشد.
امیریکیا ادامه داد: خانوادههای نمونه و موفق خانوادههایی هستند که محیطی امن و با آرامش برای اعضایش وجود داشته باشد و دارای حاکمیت مودت و رحمت باشند. لذا برای استحکام این ویژگیها در خانواده بنای آن را باید بر پایههای ایمانی و تربیت دینی استوار کرد تا اینکه اخلاق کریمانه بر خانواده حاکم شود.
وی در پایان با بیان اینکه برای تحقق چنین خانواده موفق و نمونهای همه اعضا باید به حقوق و تکالیف خود پایبند باشند تا اینکه خانوادهای به این گونه نمونه و الگو شود، عنوان کرد: با بررسی نقشهایی که زنان در خانواده ایفا میکنند میبینیم که دامنه تأثیرگذاری آنها در کل روابط خانوادگی بسیار زیاد است و این امر در موفقیت و اعتلای خانواده بسیار مؤثر و سازنده است.
در پایان این مراسم گروه تئاتر سیاوشان جهاد دانشگاهی واحد مازندران نمایشهای طنز سوءتفاهم و آمارگیری را به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا گلمحمدی تواندشتی با مضامین اجتماعی به بازیگری مهران مهدینژاد، میلاد عبدی و امیر کرمانی به روی صحنه بردند.