به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عباس سلیمی، پیشکسوت و خادمالقرآن در اولین گردهمایی مدیران دارالقرآنهای شرکت ملی گاز ایران که پیش از ظهر امروز، دهم آذرماه با حضور نمایندگان ادارات گاز استانهای مختلف کشور برگزار شد با بیان آثار و برکات قرآن در زندگی و کار روزمره گفت: امروز، سالروز شهادت آیتالله مدرس و وفات آیتالله خویی و وفات حضرت سلمان فارسی است که این عزیزان و بزرگان به خاطر تربیت قرآنی به این جایگاه والا، دست پیدا کردهاند و مورد احترام و عزت مردم قرار دارند.
وی ادامه داد: کارکنان شرکت ملی گاز ایران و به ویژه فعالان قرآنی این شرکت در یک نهاد و دستگاه حساس تأمین انرژی کشور، مشغول به فعالیت بوده و با توجه به اهمیت شغلی این افراد همین که در زیر سایه قرآن فعالیت کرده و برای ترویج این کتاب الهی قدم برمیدارند میتوان گفت لطف خداوند به شکل ویژه شامل حالشان شده است که جای شکر دارد.
فعالان قرآنی والاترین افراد جامعه هستند
سلیمی با اشاره به فعالیت قرآنی مسئولان دارالقرآنها و ادارات وابسته به شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: کسانی که در راستای فعالیتهای قرآنی چه در محل کار و چه در اجتماع و خانواده فعالیت میکنند والاترین و ثروتمندترین افراد جامعه هستند و این افراد باید با بینش و بصیرتی خاص به قرآن و آموزههای آن نگاه کرده و در این مسیر گام بردارند.
چگونه میتوان از شر شیطان رهایی پیدا کرد
این پیشکسوت قرآنی ابراز کرد: با توجه به آیات قرآن و احادیث مختلف، باید گفت که بزرگترین دشمن انسان، شیطان است که تلاش دارد انسان را از راه درست زندگی دور کند، طبق فرمایش پیامبر اکرم(ص) «شیطان مانند خون در رگهای انسان جریان دارد» و این امر، کار ما را بسیار سخت میکند و این فکر سالها ذهن بنده را درگیر کرده بود که با این شرایط، چگونه میتوان از شر شیطان رهایی پیدا کرد تا به فرمایش امام صادق(ع) رسیدم که میفرمایند: «راه برونرفت از دسیسههای شیطان، قرآن و نزدیکی با آیات شریف این کتاب الهی است».
وی گفت: بنا بر فرمایش پیامبر اکرم(ص) «هر وقت جوانی قرآن بخواند، قرآن با خون و گوشت او آمیخته خواهد شد» و طبق فرمایش خداوند در آیات قرآن، هر کجا حقی حضور داشته باشد باطل در آنجا جایی نخواهد داشت و وقتی قرآن در خون و گوشت افراد حاضر باشد شیطان باطل در جان و روح فرد، جایی نخواهد داشت.
قاری باید رابطه و تعامل خوبی با قرآن داشته باشد
سلیمی اشاره کرد: باید با همت و تلاش، قرآن را در بین جوانان نهادینه کنیم تا از دسیسههای دشمنان در امان باشند اگر در این راه به نتایج خوبی دست پیدا کنیم، شیطان هم کاری از پیش نخواهد برد.
وی به فعالان قرآنی شرکت ملی گاز ایران گفت: قرآنی بودن تنها، قرائت قرآن نیست، قاری باید رابطه و تعامل خوبی با قرآن داشته باشد و قرآن و آموزههای آن را با جان و دل، بفهمد و به دستورات آن عمل کند.
این فعال قرآنی گفت: طبق فرمایش امام راحل، نزدیکترین افراد به قرآن، فردی است که به قرآن عمل کند و دورترین افراد کسی است که قرآن را بخواند اما به آن عمل نکند.
باید تدبر در قرآن و عمل به آن را در دستور کار قرار داد
سلیمی با مخاطب قرار دادن مسئولان دارالقرآنهای ادارات گاز سراسر کشور تصریح کرد: فعالان قرآنی، اگر سخن از قرآن میگویند باید تدبر در قرآن و عمل به آن را در دستور کار خود قرار دهند و اگر خداوند این توفیق را به ما داده که در این مسیر حرکت کنیم بایدها و نبایدهای قرآنی را مو به مو اجرا و سبک زندگی خود را سبک زندگی قرآنی کنیم.
وی با اشاره به حق تلاوت قرآن گفت: کسانی که به قرآن و دستورات آن عمل میکنند حق تلاوت قرآن را به خوبی ادا کردهاند و اگر غیر از این باشد حق و حقوق تلاوت قرآن را ضایع کردهاند.
به 3 سئوال به درستی پاسخ دهیم
این پیشکسوت قرآنی یادآور شد: اگر قرار است پروژهای را شروع کنیم باید ابتدا به سه سئوال به درستی پاسخ دهیم اگر هر سه جواب مثبت بود، بعد شروع به انجام پروژه کنیم و این سه سئوال این است آیا میدانیم؟ یعنی برای انجام این کار دانایی لازم را داریم یا خیر، آیا میتوانیم؟ یعنی اگر دانایی را داریم آیا توانایی انجام این کار را داریم یا نه و سوال سوم این است که آیا میخواهیم؟ یعنی اگر دانایی و توانایی را در کنار هم داریم آیا خواستار انجام این کار هستیم یا نه، اگر نه؛ اصلا این کار و پروژه را انجام ندهیم زیرا با موفقیت و رضای خداوند روبرو نخواهد شد.
مهمترین آفت مدیریت در این 35 ساله اخیر
وی اضافه کرد: شما مسئولان قرآنی اگر دانش قرآنی دارید و این توانایی را هم دارا هستید که فعالیت قرآنی انجام دهید آیا واقعا خواستار توسعه فعالیتهای قرآنی در زیر مجموعه خود و جامعه هستید یا خیر؟ متاسفانه مهمترین آفت مدیریت در این 35 ساله اخیر این بوده است که افراد به این سه سئوال پاسخ درستی نداده و مشکلاتی را به وجود آوردهاند.
سلیمی بیان کرد: برخی مدیران دانش لازم را داشته، اما عرضه و اقتدار مدیریتی را دارا نبوده و آنطور که باید و شاید موفقیت را به دنبال ندارند.
قرآن کتاب زندگی، خردمندی، سعادت، عزت و اقتدار است
وی از مسئولان دارالقرآنهای شرکت ملی گاز خواست تا آموزههای قرآنی را در بین کارکنان ادارات اشاعه داده و این فرهنگ را ایجاد کنند که قرآن، کتاب زندگی، خردمندی، سعادت، عزت و اقتدار است و برای سعادت دنیوی و اخروی باید از این کتاب به نحو احسن استفاده کرد.
سلیمی در پایان گفتههای خود از شرکتکنندگان در این گردهمایی خواست هفت نکته مهم اعتقاد راسخ به قرآن، اخلاص، پرداختن به احادیث، سرلوحه قرار دادن عمل قرآنی در تمامی کارها، ولایتمداری، توسعه افق دید فعالیتهای قرآنی، توسعه مفاهیم قرآنی به صورت موضوعی و تعلیم روایات قرآنی به جامعه را در دستور کار قرآنی خود قرار داده و جامعه را به سمت توسعه دانش قرآنی هدایت کنند.