به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ابوالقاسمی، معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همراه رایزنی فرهنگی کشورمان با شیخ عثمان جیان، خلیفه کل قادریه آفریقا و مختار دیوپ، رئیس سنتی شهر داکار دیدار و گفتوگو کردند.
در این نشست، شیخ جیان با اشاره به توطئههای امپریالیسم و غرب برای آسیبرساندن به نظام ایران گفت: گروههای جهادی در مالی و در مرزهای سنگال و همچنین داعش، تهدیدی برای مسلمانان بالاخص مردم ایران هستند؛ لذا برای مقابله با خشونتگرایی نیازمند اتحّاد بیش از پیش یکدیگر هستیم.
وی افزود: هماکنون نیاز مبرمی نسبت به آموزش و تعلیم مباحث اسلامی در سنگال احساس میشود.
تخریب زیارتگاهها خطری بزرگ است
شیخ جیان، تخریب زیارتگاههای مسلمانان را خطری بزرگ برشمرد و افزود: کسانیکه در تخریب زیارتگاههای مسلمانان نقش دارند، پیرو قرآن و مسلمان نیستند و از همه مهمتر اینکه نمیدانیم چگونه یک مسلمان میتواند به راحتی یک مسلمان دیگر را از بین ببرد.
خلیفه کل قادریه آفریقابا بیان اینکه ایران مانع پیشروی تکفیریها در خاک عراق شده است، برگزاری کنفرانسی مشترک با عنوان «دفاع از ارزشهای اسلامی» برای مقابله با خطرات تکفیریها را خواستار شد.
شیخ جیان تهاجم فرهنگی غرب علیه مسلمانان را از تهدیدات تکفیریها برشمرد و وظیفه مسلمانان را استفاده از ابزارهای فرهنگی دانست.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسمی نیز در ادامه با تأکید بر اهمیت دستیابی به علم و تکنولوژی، مشکل غرب با کشورمان را جلوگیری از رسیدن ایرانیان به علم و دانش روز بیان کرد.
فقر علمی معضل اصلی آفریقاست
وی معضل اصلی آفریقا را فقر علمی دانست و برای تبادل و انتقال تجربیات و همچنین همکاری در زمینههای آموزشی و تربیتی اعلام آمادگی کرد.
در دومین نشست بحث تقویت مدارس دینی و قرآنی عنوان شد که در حاشیه آن، رئیس سنتی داکار و رهبر تیره لیبو با بیان اینکه ایران الگویی سازنده برای سایر کشورهای اسلامی است، گفت: ایران تنها کشوری است که به آیه 60 سوره انفال «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ: و هر چه در توان دارید، آماده بسیج کنید» عمل میکند و امام خمینی(ره) مصداق قلب مطمئنه بود که توانست بر مشکلات فایق آمده و انقلاب اسلامی را پیروز کند.
لزوم تأسیس دارالقرآن در مسجد بزرگ داکار
در ادامه رئیس انستیتو اسلامی داکار خواستار تأسیس دارالقرآن در مسجد بزرگ داکار توسط رایزنی فرهنگی ایران شد و گفت: با ایجاد این دارالقرآن میتوان فرهنگ دینی و قرآنی را در میان قشرهای مختلف بالاخص مسلمانان ترویج داد.
در پایان، ابوالقاسمی با تشریح بخشی از توانمندیهای کشورمان در حوزه آموزش و چاپ کتب، قول مساعدت و همکاری در زمینه کمک به مدارس قرآنی سنگال و در اختیار قراردادن کتابهای علمی و برگزاری محافل قرآنی همراه با اعزام سخنران و گروه تواشیح را داد.