کد خبر: 2614362
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۵
قزوه:

«خلیل عمرانی» نام آشنایی برای اهالی ادبیات انقلاب است

گروه ادب: مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری معتقد است که خلیل عمرانی نام آشنایی برای اهالی ادبیات انقلاب است و حوزه هنری با توجه به رسالتش باید به این شخصیت‌ها بپردازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با اشاره به برگزاری بزرگداشت مرحوم خلیل عمرانی در روز شنبه، 15 آذر در حوزه هنری، اظهار کرد: یادمان نرود که حوزه هنری، حوزه هنری انقلاب اسلامی است و دقیقا به کسانی که در خط ادبیات و هنر انقلاب زحمت کشیده‌اند بیشتر توجه دارد.
عمرانی سه دهه انقلاب را درک کرد
وی ادامه داد: خلیل عمرانی شاعری است که سه دهه انقلاب را درک کرد و حضور مطرح در عرصه مطبوعات، جشنواره‌ها و ادبیات داشته است. چندین کتاب منتشر کرده و در تمام کتاب‌هایش، موضوع انقلاب جزء دغدغه اصلی وی بوده است. همچنین در کنگره‌های شعر جنگ حضور داشته و شخصیتی است که در منزل خود انجمن ادبی داشته و با هزینه شخصی خودش برای کودکان زیادی معلمی کرده و آنان را با شعر انقلاب آشنا کرده است. شاید در حال حاضر حدود 50 شاعر جوان را بتوان نام برد که معلم‌شان خلیل عمرانی بوده است.
قزوه اظهار کرد: اگر حوزه هنری دقت نکند، ممکن است دیگر نهادها و سازمان‌ها خیلی به این گونه شخصیت‌ها نپردازند. جناح‌های دیگر بر روی کسانی که توان علمی و ادبی کمی دارند، سرمایه‌گذاری کرده و بزرگ‌‌شان می‌کنند. ما نیز برای مطرح کردن شخصیت‌های ادبی، باید توجه کنیم کارشان در حد و اندازه‌ای باشد که با هنر، شعر و ادبیات انقلاب هماهنگی داشته باشد و پایبندی و دلسوزی برای نظام را داشته باشند و آثارشان به لحاظ ادبی در حد و اندازه مطرح شدن باشد که خلیل عمرانی همه این شرایط را دارد.
وزارت ارشاد به شاعرانی همچون منوچهر آتشی توجه کند
این شاعر کشورمان ضمن ابراز تاسف از اینکه نسبت به برخی شاعران غافل شده‌ایم، گفت: به طور مثال در بوشهر که زادگاه خلیل عمرانی است، شاعر مطرحی مانند منوچهر آتشی هم حضور دارد و بیشتر وظیفه ارشاد و نهادهای دیگر است که به این شخصیت‌ها در زادگاه‌شان بپردازند و توجه کنند. ما به عنوان حوزه هنری انقلاب اسلامی باید به دنبال شخصیت‌هایی همچون عمرانی باشیم. البته در مورد آتشی هم اگر کاری از دست‌مان بر بیاید، باید انجام دهیم و احترام ایشان و بزرگداشت شخصیت‌هایی همچون ایشان برای ما هم واجب است، اما وظیفه نهادهای فرهنگی دیگر هم هست که در این زمینه فعالیت کنند.
شاعر «با کاروان نیزه» تصریح کرد: ممکن است نام خلیل عمرانی برای برخی از مردم کشورمان آشنا نباشد، اما برای کسانی که به طور حرفه‌ای با ادبیات انقلاب اسلامی کار می‌کنند، خلیل عمرانی نام آشنایی است و شاعران جوان بوشهر همه به عنوان معلم به ایشان می‌نگرند.
شاعر انقلاب باید پای مواضع نظام بایستد
وی با اشاره به موضع‌گیری‌های سیاسی خلیل عمرانی در مقابل دشمنان نظام، عنوان کرد: ایشان چون شاعر و دلسوز نظام است، در مقابل فتنه 88 موضع مشخص گرفت و موضع وی هم ربطی به دولت آن زمان ندارد و بحث جدی انقلاب است. شاعر انقلاب باید پای مواضع نظام بایستد و خلیل عمرانی نیز پای این مواضع ایستاد. او موضع مقام معظم رهبری را داشت و انسان انقلابی سالم بود و زندگی‌اش را وقف انقلاب کرد.
مراسم بزرگداشت خلیل عمرانی در روز شنبه، 15 آذر در تالار سوره حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ برگزار می‌شود.

captcha