به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیین بزرگداشت جرج جرداق، و نویسنده مسیحی مجموعه کتابهای «امام علی (ع)، صدای عدالت انسانی» دیروز، 10 آذرماه، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان و با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از شخصیتهای فرهنگی، هنری و مذهبی در سالن اجتماعات «یونسکو» در بیروت برگزار شد.
در این مراسم، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از جرج جرداق به عنوان شخصیتی که دربند پندارهای پیشساخته طایفهای، سیاسی، نژادی و فکری نماند، یاد کرد و گفت: جرج جرداق در جستجوی حقیقت و کمال بود و در نهایت وقتی به حقیقت میرسید، سر فرود میآورد.
ابراهیمی ترکمان جرج جرداق را به عنوان کسی که خود را در حافظه اندیشه و ادبیات جهان جاودان ساخت، نام برد و افزود: ظهور امثال جرج جرداق، ماحصل تأثیرات فکری و فضای تنوع فرهنگی لبنان است. اما با وجود ویژگیهای مثبت و متنوع فرهنگی، لبنان اکنون از جانب جریانات تکفیری در خطر است.
وی با اشاره به منشأ پیدایش جریانهای تکفیری، تأکید کرد: بدون شک پیدایش جریان تکفیری محصول سالها ترویج و تبلیغ اندیشه و مکتب فکری تکفیر با پشتیبانی مالی و سیاسی قدرتهای بینالمللی و منطقهای است.
ابراهیمی ترکمان ادامه داد: لذا مقابله با این مکتب فکری، نمیتواند سطحی باشد؛ بلکه نیازمند بسیج همگانی علما، اندیشمندان و نخبگان در منطقه و همکاری و همدلی توأم با برنامهریزی است.
وی در سخنان پایانی خود، طرح جهان عاری از خشونت که توسط رئیسجمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه و تصویب شد را مطرح و این طرح مهم را گام مناسبی برای هر گونه همکاری مشترک برای مقابله با خطر جریان تکفیری دانست.
بنا بر این گزارش، حسین شیخ الاسلام، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل در این مراسم، پیام علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت درگذشت جرج جرداق را قرائت کرد.
لاریجانی: جرج جرداق بیش از چهار دهه درباره امام علی(ع) تحقیق کرد
لاریجانی در این پیام تأکید کرد: جرج جرداق، چهره ادبی و فرهنگی ارزشمندی بود که بیش از چهار دهه از عمر خود را برای تحقیق و بررسی زندگی و آثار امام علی(ع) صرف کرد و کتابهای ارزشمند وی نشانگر ارادت و شیفتگی این اندیشمند فرهیخته به امام اول شیعیان است.
در ادامه این پیام آمده است: ایران از شاعر راحل جرج جرداق که افتخار لبنان است، تقدیر میکند و او با آثار ادبی انسانی که از خود به یادگار گذاشته است، برای همیشه زنده و جاودان خواهد ماند.
در بخش دیگری از این مراسم فیلمی از مراحل مختلف زندگی جرج جرداق و تألیفات و اجرای برنامههای شعرخوانی و سرودن قصائد با صدای این نویسنده فقید مسیحی و توضیحاتی که درباره نوشتن کتاب امام علی(ع)؛ صدای عدالت انسانی میدهد، پخش شد.
هادی جرداق نیز در ادامه مراسم به نمایندگی از اعضای خانواده این نویسنده برجسته مسیحی از ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران بهویژه مقام معظم رهبری، رئیسجمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان تشکر و قدردانی کرد.
در این مراسم فیصل طالب، مدیرکل وزارت فرهنگ لبنان نیز به نمایندگی از رونی عریجی، وزیر فرهنگ لبنان پیام وی را قرائت کرد.
پاتریک گریگوریوس سوم لحام، سراسقف مسیحیان رم کاتولیک در مشرق زمین (سوریه، لبنان و فلسطین) نیز در پیامی که شربل الحکیم آن را قرائت کرد، با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران، اقدام جورج جرداق در نوشتن کتاب امام علی(ع) صدای عدالت انسانی را ستود.
عدالت امام علی(ع) را حفظ کنیم
در این پیام آمده است: باید عدالتی را که امام علی(ع) معرفی کرده و جرج جرداق درباره آن نوشته است، حفظ کنیم و پاس بداریم.
در ادامه این پیام تأکید شده است: برگزاری مراسم بزرگداشت شاعر خلاق مسیحی توسط جمهوری اسلامی ایران گامی مهم در برابر خطر تاریکاندیشان است.
جوزف الهاشم، شاعر و وزیر سابق دولت لبنان نیز درباره ویژگیهای شخصیتی و آثار نظم و نثر جرج جرداق سخن گفت: جبران خلیل جبران، جورج جرداق، سعید عقل و جورج شکور از شاعران و اندیشمندان لبنانی هستند که درباره اهل بیت (ع) قلمفرسایی کرده و یا درباره آنها اشعار حماسی و قصایدی بلند سرودهاند.
در پایان این مراسم رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفیر ایران در لبنان لوح سپاس و یادبودی را به خانواده جرج جرداق اهدا کردند.
جرج سجعان جرداق، نویسنده، شاعر و روزنامهنگار مسیحی لبنانی که مجموعه کتاب «امام علی (ع)، صدای عدالت انسانی» را به رشته تحریر در آورده است، ماه گذشته در سن 86 سالگی در بیروت درگذشت.
جرج جرداق در سال 1931 میلادی در منطقه «مرجعیون» در جنوب لبنان متولد شد و در سال 1950 پا به عالم رسانه گذاشت و در روزنامهها و مجلات الصیاد، الشبکه، الانوار،الکفاح العربی، الجمهور الجدید، الامن، المجله السعودیه و الوطن و القبس کویت فعالیت کرد و قلم زد.
وی جوایز متعدد ادبی و فرهنگی در سطح بینالمللی و جهان عرب را به دست آورد و آخرین جایزه خود را به دلیل وضعیت نامناسب جسمی نتوانست شخصا دریافت کند.
پیکر جرج جرداق بعد از مراسم مذهبی یادبودش در کلیسای روم ارتدوکس منطقه «اشرفیه» بیروت پایتخت لبنان به زادگاهش مرجعیون درجنوب این کشور منتقل و در آرامگاه خانوادگی برای همیشه آرام گرفت.
یادآور میشود، آیین گرامیداشت جرج جرداق از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان به پاس تلاشهای این شاعر و ادیب مسیحی برای رسیدن به حقیقت و نگاشتن کتاب امام علی (ع) صدای عدالت انسانی برگزار شد.
جمعی از شخصیتهای فرهنگی، هنری و مذهبی از طوایف مختلف مسیحی، شیعی، سنی و دروزی لبنان از جمله محمد رعد، رئیس فراکسیون حزبالله در مجلس لبنان؛ حسین الحسینی، رئیس سابق پارلمان لبنان؛ محمد فتحعلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران و سیدحسن صحت، سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان و اعضای خانواده به ویژه همسر و فرزند و دوستان جرج جرداق حضور یافتند.