یحیی سخنگویی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تأکید بر اینکه تلفیق معلولان با سایر افراد جامعه باید در تمام سطوح مورد توجه قرار گیرد، یعنی بچههای نابینا، ناشنوا و معلولان جسمی ـ حرکتی ما در مهدهای کودک عمومی حضور داشته باشند، گفت: این یک اصل است که عموم مردم ببینند که افراد متفاوت از آنها نیز در جامعه حضور دارند و زندگی میکنند، بچههای عادی نیز از ابتدا باید با معلولیت و نحوه ارتباط و رفتار با معلولان آشنا شوند.
وی دلیل اینکه در برخی از مناطق معلولان در مدارس خاص تحصیل میکنند را اینگونه تشریح کرد که در این مناطق آموزش و پرورش شرایط لازم برای انجام تلفیق و فراهم آوردن امکانات کافی برای بچههای معلول در کلاسهای درس را ندارد و افزود: قطعاً در آینده باید این مشکل برطرف و معلولان به صورت یکسان در کنار سایر مردم به تحصیل بپردازند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سؤال که برای توانمندسازی ذهنی و روحی معلولان چه اقداماتی انجام دادهاید، گفت: خانواده و خود فرد معلول در مواجهه با معلولیت ممکن است واکنش هایی مانند انکار، گناه، خشم و پذیرش را پیشه کند یکی از کارهای انجام شده در این خصوص ارائه خدمات روانشناسانه به خانوادهها است تا خانوادهها را به این پدیده نزدیک و آگاهسازی و آشنایی لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: به خود معلولان نیز خدمات روانشناسی ارائه میدهیم تا از بُعد فرهنگی هم بتوانیم آنها را ارتقا دهیم. واقعیت این است که تعریف توانبخشی یعنی ارائه خدماتی هدفمند برای مدت زمانی محدود که به لحاظ حرفهای، جسمی و روانی توانمندی معلولان را تا جایی که مقدور است به بالاترین سطح ممکن ارتقا دهد.
سخنگویی افزود: برای پاسخ گویی به مباحث دینی در حوزه معلولیت نیز معاونت فرهنگی فعال است و معلولان میتوانند سؤال های دینی خود را با معاونت فرهنگی در میان بگذارند.