به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اعضای کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دیدار کردند.
در این دیدار که در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، جمعی از اعضای کمیسیون هنر و معماری به بیان نظارت خود پرداختند که مهمترین آن به شرح ذیل است:
توجه بیشتر به شعر و ادب فارسی، فعالتر شدن فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران بهمنظور ارتقای سطح کمی و کیفی هنر، الگوگیری از آموزش مطلوب موسیقی دانشگاهی برای استفاده از این الگو در سایر زمینهها، توجه به موسیقی اقوام ایرانی بهعنوان میراث فرهنگی معنوی، مدیریت و برنامهریزی بهمنظور استفاده بهینه از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان در حمایت از نخبگان هنری، قدردانی از آفرینندگان آثار هنری فاخر به نحو مناسب، ثبات در مدیریت هنری کشور بهعنوان یکی از لوازم برنامهریزی علمی و مستمر در این حوزه و جلوگیری از دخالتهای بیمورد سیاسی در بخش هنر.
بنا بر این گزارش، بعد از سخنان اعضای کمسیون هنر و معماری، حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر با تأسیس کمیسیون هنر و معماری، ورود شایستهای به این حوزه مهم داشته است.
وی افزود: در بخش هنر و تولید آثار هنری، ما هم با چالشهای نظری و فکری و هم با چالشهای اجرایی و مدیریتی مواجه هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در سابقه تاریخی تمدن اسلام و ایران، هنرمند بهعنوان تولید کننده زیبایی در تماس با ذات احدیت که منشأ و سرچشمه همه زیباییها است، دست به خلق اثر هنری میزند.
قیاس هنر اسلامی و هنر غربی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در نگاه اسلام، هنر تنها هنگامی دارای ارزش است که مروج و مقدم دینداری و خداپرستی باشد.
وی افزود: متأسفانه در دوره جدید تمدن غرب که دوری و انقطاع از خداوند یک ارزش و مزیت محسوب میشود، آثار هنری سخیف و غیرانسانی و مروج و خشونت، روابط جنسی نامشروع و پوچیگرایی در مقیاس فراوان تولید و تکثیر شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آثار هنری استاد محمود فرشچیان گفت: استاد محمود فرشچیان یکی از مصادیق بارز هنرمندترین افراد است که عمر خود را در ترویج عالیترین و لطیفترین پیامهای معنوی در زیباترین قالبهای هنری گذرانیده است.
حجتالاسلام محمدی عراقی با اشاره به پیشنهاد استاد فرشچیان در مورد تأسیس دانشگاه هنرهای سنتی گفت: باید هرچه سریعتر این دانشگاه تأسیس شده و کار خود را آغاز کند.
وی افزود: باید با الگوگیری از اسنادی مانند نقشه جامع علمی کشور و ... اسناد بالادستی مدیریت هنری کشور تدوین، تصویب و اجرا شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نگاه متعالی و مشفقانه رهبر معظم انقلاب اسلامی به حوزه هنر، باید بهعنوان یک فرصت بینظیر، مغتنم شمرده شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جامعه هنری بهعنوان اولین رصدکننده مشکلات بخش هنر باید ضمن نگرش منصفانه به مشکلات، راهکارهای اجرایی برای رفع این مشکلات را به مدیران دستگاههای دخیل ارائه دهد.