کد خبر: 2615195
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲
حداد عادل:

مدرس عالمی درجه اول، مفسر قرآن و مروج نهج‎البلاغه بود

گروه سیاسی: منتخب مردم تهران در مجلس اظهار کرد: شخصیت مدرس را اگر بخواهیم بیان کنیم وی مردی با ایمان، عابد، زاهد و اهل دعا بود و قلبی خدا آشنا داشته است؛ وی عالمی درجه اول و مفسر قرآن و مروج نهج‌البلاغه بوده و بسیاری از علمای بعدی از محضر ایشان استفاده کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، غلامعلی حدادعادل، در سخنرانی پیش از نماز جمعه این هفته تهران، در خصوص دهم آذر؛ سالروز شهادت آیت‌الله شهید مدرس، روز مجلس و در تبیین اندیشه‌های آن شهید بزرگوار اظهار کرد: هفته‌ای که گذشت بامناسبت‌های گوناگون همراه بود که یکی از آنها هفته معلولان بود و بنده هم از این فرصت استفاده می‌کنم و به همه معلولان کشور این هفته را تبریک می‌‌گویم و معتقدم دولت، مجلس و همه مردم نسبت به معلولان وظیفه دارند و مجلس هم در هفته قبل قوانینی برای حمایت از آنها تصویب کرد.
وی ادامه داد: دوشنبه هفته گذشته سالروز شهادت آیت‌الله سید‌حسن مدرس بود. دهم آذر به همین مناسبت روز مجلس نامیده شده و مجلس ما افتخار می‌کند که انتساب به شهید بزرگواری همانند مدرس دارد. ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ زندگانی شهید مدرس می‌کنیم. وی در سال 1287 هجری قمری در یکی از روستاهای استان اصفهان در خانواده‌ای ساده روستایی به دنیا آمده اما اجداد او از سادات طباطبای و عالمان دین بودند.
وی افزود» مدرس تحصیلات مقدماتی خود را در قمشه و سپس در شهر اصفهان دنبال می‌کند و بعد از آن به نجف می‌رود و مدت طولانی از محضر علمای طراز اول نجف همانند مرحوم میرزای شیرازی استفاده می‌کند و همگان از هوش و استعداد و مراتب علمی او تعریف کرده‌اند. مدرس سپس به اصفهان برگشته و مشغول تدریس می‌شود. سال‌های حضور مدرس در اصفهان سال‌هائیست که ایران کم کم به سمت انقلاب مشروطیت پیش می‌رود.
این نماینده مجلس اظهار کرد: وی علاوه بر فعالیت‌های دینی به فعالیت‌های سیاسی می‌پردازد و یکی از فعالیت‌های او مبارزه با بی‌رحمی‌های خاندان قاجار بخصوص ظل‌السلطان در اصفهان بوده است و بعد از آن با نهضت علمای اصفهان در مشروطیت همراه می‌شود. مدرس در راه پیروزی مشروطیت پرچم مبارزه را به دست می‌گیرد و شهرت مدرس از نظر علمی و سیاسی در ایران و نجف می‌پیچد.
وی افزود: در مجلس دوم قرار می‌شود که مراجع عزام پنج نفر از مجتهدین و علمای طراز اول را برای نظارت بر قوانین مجلس به مجلس معرفی کنند. مدرس یکی از این پنج مرجع است که به مجلس راه پیدا می‌کند. این چیزی همانند شورای نگهبان امروزی بود که متأسفانه دیگر اجرا نشد اما مدرس به سبب حضورش در تهران و مجلس شناخته می‌شود و بعد از آن چندین دوره به عنوان وکیل مردم تهران به مجلس راه پیدا می‌کند.
حدادعادل اظهار کرد: این سال‌هائیست که رضا خان کودتا کرده است و آرام آرام از نرده‌بان قدرت بالا می‌رود و بعد قصد شاه شدن دارد. قبل از شاه شدن موضوع جمهوریت را مطرح می‌کند. مدرس از ابتدا متوجه نقشه انگلیسی‌ها شده است و می‌داند چه سرنوشت شومی در انتظار ایران است و به همین دلیل در برابر رضاخان می‌ایستد و با اینکه از خاندان قاجار دل خوشی ندارد شخصی را به پاریس می‌فرستد تا احمد شاه را به ایران برگرداند تا در مقابل رضاخان بایستد اما موفق نمی‌شود و نهایتا رضاخان در ایران به سلطنت می‌رسد و روز به روز پایه‌های قدرت رضاشاه محکم می‌شود.
وی افزود: در مجالس بعدی حتی به مدرس اجازه ورود به مجلس هم داده نمی‌شود و بعد از اینکه مدرس را خانه‌نشین می‌کنند در سال 1307 وی را غریبانه دستگیر کرده و به خراسان می‌برند و در قلعه مخروبه‌ای در شهر خواف زندانی می‌کنند. وی بیش از 9 سال زندانی بوده است و در زندان بسیار بر وی سخت گرفتند و بعد از 9 سال زندانی بودن او را به کاشمر منتقل کردند و در کاشمر بود که در دهم آذر 1316 به شهادت رساندند.
حدادعادل خاطرنشان کرد: مدرس از روز ورودش به تهران تا روز دستگیری 18 سال در عرصه سیاست و دین فعال بوده است و شخصیت مدرس را اگر بخواهیم بیان کنیم وی مردی با ایمان، عابد، زاهد و اهل دعا بود و قلبی خدا آشنا داشته است. وی عالمی درجه اول و مفسر قرآن و مروج نهج البلاغه بوده است و بسیاری از علمای بعدی از محضر ایشان استفاده کرده‌اند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدرس یک فقیه سخت‌کوش در تدریس بوده است و علت اینکه وی را مدرس می‌گفتند همین بوده است و وی جامع معقول و منقول بوده است. او اوضاع جهان و بوِیژه جهان اسلام را می‌شناخته است و به مسائل اجتماعی و اقتصادی توجه داشته است و صرفا به امور دینی نپرداخته است.
نماینده تهران در مجلس اظهار کرد: مدرس عالم به زمان و معتقد به حکومت دینی بوده است و دیانت را عین سیاست و سیاست را عین دیانت می‌دانسته و بی‌جهت نیست که سکولارها که این نسخه استعماری را در کشور ترویج می‌کنند دل خوشی از مدرس ندارند و همه کسانی‌که به جدایی دین از سیاست فکر می‌کنند طبعا با او مخالفند.
حداد عادل ادامه داد: مدرس الگوی نمایندگی مجلس در جمهوری اسلامی ایران شناخته شده است. ما در مجلس تصویر نورانی او را بالاتر از عکس بقیه شهدای مجلس بر تارک مجلس نصب کرده‌ایم تا نمایندگان مدام این الگوی شایستگی نمایندگی را پیش چشم داشته باشند و امروز خطاب به روح بلند او می‌گوئیم اگر هفتاد و چند سال پیش، تو را مظلومانه تبعید کردند و به شهادت رساندند و از کسی صدایی برنخاست امروز ملت ایران با پیروی از امام خمینی(ره) با تقدیم بیش از یک میلیون شهید و جانباز و آزاده انقلاب اسلامی را در ایران به پیروزی رساند و حکومت اسلامی را که آروزی تو بود در ایران محقق کرد و ملت ایران ازخون مدرس شهید خونخواهی می‌کند.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: پیام مدرس به ما این است که شما که پای آمریکا را از ایران قطع کردید اجازه ندهید به بهانه تحریم‌ها دوباره پایشان به ایران باز شود.

captcha