به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی،امروز، 14 آذرماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با دعوت آحاد افراد جامعه به تقوا و رعایت حقوق همدیگر در زندگی خانوادگی و اجتماعی گفت: در زندگی تنها عدل کفایت نمیکند بلکه گذشت و احسان نیز لازم است و این اخلاق اسلامی و تقوای خانوادگی و اجتماعی ماست.
وی با تأکید بر ضرورت پرهیز از ریز و درشت گناه اظهار کرد: امام علی(ع) میفرمایند در زندگی فقط از یک چیز بترسید و آن هم گناه است. آمریکا، تحریم، تکفیریها ترس ندارند بلکه همه باید از گناه باید بترسیم و گناه مانند منطقه مین است که نباید در آن قدم گذاشت.
صدیقی با اشاره به فرارسیدن روز دانشجو گفت: از افتخارات دانشجویان کشور ما این است که هویت ضداستکباری دارند. در فاصله کمی پس از کودتای 28 مرداد 1332، جنبش دانشجویی خودش را نشان داد و سه تن از دانشجویان در راه مقابله با آمریکا جان خود را از دست دادند. این ریشه جنبش دانشجویی با هویت ضد استکباری ادامه یافت تا با نهضت امام (ره) و در زیر پرچم امام(ره) دانشگاه در کنار حوزه و مردم این انقلاب را به ثمر رساندند.
وی افزود: امروز هم دانشگاههای ما سنگر مبارزه با زیادهخواهیهای دنیای غرب است و توقع آن است که رشد علمی جهشی دانشگاهها حفظ شود و محیط دانشگاهها اخلاقی و دینی باشد که اگر سیاستزده شود به جای توجه به دشمنان اصلی و بزرگ و به تعبیر امام(ره) که فرمود هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید دچار مسائل حاشیهای میشود.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: برخی احزاب و سکولارها دوست دارند دانشگاهها را باشگاه احزاب کنند که این دور از عقلانیت و واقعبینی و اهداف شهداست؛ سیاستزدگی، ایجاد تنشها و دوقطبیها در دانشگاه خیانت است، از طرفی سیاستگریزی هم در شأن یک مسلمان نیست.
صدیقی تأکید کرد: هوشیاری سیاستمدارانه برای آحاد مردم و خصوصا حوزه و دانشگاه در این مسیر باشد که دنیای سلطه در هیچ جبههای بر ما تفوق نداشته باشد. اگر در جبهههای فرهنگ، اقتصاد، سیاست و دفاع آنها بر ما سلطه پیدا کردند یعنی ما از خط اسلام بیرون هستیم، لذا فضای عمومی دانشگاهها باید در مسیر اعزاز انقلاب و به زیر کشیدن زورمداران از اریکه قدرت باشد.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: توقع مردم ولایتمدار و شهیدداده از دانشجویان و مسئولان دانشگاهها این است که دانشجویان الگو و ممتاز در علم و اخلاق باشند و این روز را در جهت تعمیق روحیه تنفر از امریکا بزرگ بدارند و در تداوم راه شهدای دانشجو پافشاری کنند.
صدیقی در ادامه این خطبه به مسئله حقوق بشر اشاره کرد و گفت: مسئله حقوق بشر فریبی از سوی غربیها برای غارت دنیاست؛ بشر آنان بشری نیست که خدای متعال ترسیم کرده است. آنان نه بشر را میشناسند، نه حق را میشناسند و نه حق بشر را ادا میکنند و گرفتار تناقض در این مسئله هستند.
وی به سوابق ضد حقوق بشری امریکا در استفاده از سلاح اتمی در جنگ جهانی دوم و نسل کشی، انجام کودتاها و اعمال فشارها بر مردم سایر کشورها اشاره کرد و گفت: اخیرا هم پلیس امریکا یک جوان سیاهپوست بدون سلاح و تسلیم شده را با شش گلوله کشت و دادگاه نیز این فرد را تبرئه کرد؛ این تبعیض نژادی و عدالتکشی در داخل کشور خودشان است.
صدیقی افزود: آمریکا بیشترین تعداد زندانیان را دارد و 61 درصد آنها را رنگینپوستان و سیاهپوستان مظلوم تشکیل میدهند. حال اینها چگونه رویشان میشود دم از حقوق بشر بزنند و مدعی مبارزه با تروریسم شوند؟ در حالی که خودشان تولیدکننده و پرورشدهنده تروریسم و تروریستها هستند. در جریان ائتلاف ضد داعش هم آنها چندین تن سلاح از طریق هواپیما به داعش کمک کردند.
وی تصریح کرد: یک جریان فریبکار، دروغگو و زیادهخواهی میخواهد بگوید من پرچمدار حقوق بشر هستم اما جهان به پرچمداری ایران اسلامی اجازه این کار را نخواهد داد و به غرور و انانیت آنها پایان خواهد داد.
صدیقی در ادامه به فجایع این روزهای فلسطین اشاره کرد و گفت: توطئه اخیر صهیونیستها این بوده است که اطراف مسجدالاقصی را با یهودیان تندرو محاصره کردند و در این مناطق به آنها خانه دادهاند و آنها به داخل مسجدالاقصی را پیدا کردند و جلوی مسلمانان را میگیرند.
خطیب جمعه تهران ابراز کرد: نمیدانم سران کشورهای اسلامی تا چه زمانی میخواهند این ننگ را بپذیرند. چرا این همه بیتفاوتی و همراهی با نظام جعلی، کودککش و خانهویرانکن انجام میدهند. بخواهند یا نخواهند نفسهای آخر اسرائیل است و مظالم زیاد این غده سرطانی روزی جمع میشود و به شکل انفجاری عظیم مایه نابودی اسرائیل به همین زودیها خواهد شد.
صدیقی در تشریح مسئله مذاکرات هستهای و تمدید آن گفت: آمریکا هیچ طلبی از ایران ندارد. آنها اموال ایران را بلوکه کردهاند، تحریمهای ظالمانه اعمال کردهاند و حال هم میخواهند مذاکرات را طولانی کنند. تیم مذاکرهکننده ما نیز با رهنمودهای رهبری تاکنون روشنگرانه برخورد کرده و نشان داده ایران اهل اقتدار و منطق است.
وی اضافه کرد: اما اساس قضیه این است که آنها از ابتدا غاصب هستند. ما از چه کوتاه بیاییم؟ کجا خلاف نظامات بینالمللی عمل کردهایم؟ داشتن انرژی هستهای صلحآمیز هم حق ما و هم حق همه کشورهاست. داشتن سلاحهای کشتار جمعی و هستهای هم طبق فتوای رهبر معظم انقلاب هم برای ما و هم برای سایرین حرام شرعی است.
صدیقی افزود: آنها خودشان سلاح هستهای دارند و اسرائیل را نیز به 200 کلاهک اتمی تجهیز کردهاند. آنها قلدرمابانه میخواهند چه بگیرند و چه بدهند؟ آیا پولی که به ما میدهند ارزش این را دارد که عقبنشینی کنیم و ذلت را بپذیریم. تیم مذاکرهکننده زیر لوای عزتمدار ولایت فقیه و حمایت قاطبه مردم به همه میگویند که ما بر حقوق هستهای خود پا میفشاریم و کوتاه نخواهیم آمد.
وی یادآور شد: ما مسئله تحریم را برای خودمان تابو نمیدانیم و موجب وحشت ما نیست. تنها راه بیمه شدن در مقابل تحریمها، مقاومت و احیای اقتصاد مقاومتی است. ملتی که هشت سال در جنگ تحمیلی در مقابل همه قدرتها ایستاد و با سربلندی پیروز شد، بعید است در این جنگ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و روانی همان عرضه را نداشته باشد.
صدیقی اظهار کرد: من از دولت محترم و همه نخبگان میخواهم دو چیز را دراولویت قرار دهند. مسئله کشاورزی باید احیا شود و کانالهای آب باید ترمیم شود. دیگر اینکه تولید نباید بخوابد و باید در مسئله یارانهها، تولید در اولویت اول قرار بگیرد تا هم اشتغال تأمین شود و هم خودکفایی حاصل گردد. اگر بتوانیم نیاز دارویی و غذایی خود را تأمین کنیم آنگاه تحریم نه تنها مضر نیست بلکه ما را هم خواهد ساخت.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام صدیقی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به ضرورت رعایت تقوای الهی و مراقبت از زندگی با حفظ واجبات فردیف خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی گفت: انسانی که تقوا را در بعد ترک گناه رعایت نمیکند نمیتوان به واجبات وی هم امید داشت. زیرا شرط قبولی اعمال، رعایت تقواست.
صدیقی در ادامه بحث خود در خطبههای پیشین درباره سوره حمد گفت: «حمد» یک منزل از منازل سالکین الی الله است و به تعبیر امیرالمومنین علی(ع)، خدای متعال حمد را کلید یاد خودش قرار داده است. قران ذکرالله است و حمد افتتاح ذکر خداست. در احادیث هم داریم که دعایی که قبل از آن تحمید خدا نباشد ابتر و ناقص است.
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: از امام صادق(ع) پرسیدند محبوبترین اعمال در پیشگاه خدا کدام است؟ امام(ع) فرمودند بهترین عمل این است که نمکشناس باشید و محبت او را در وجود خود بیابید.
وی خاطرنشان کرد: هم حمد فاعلی و هم حمد مفعولی مخصوص ذات احدیت است. هم کسی نعمت را انگونه که هست نمیشناسد تا ادای حمد کند و هم اینکه کسی جز او نعمتی ندارد. هر که هر چه دارد از خدا دارد. بنابراین او خود را حمد میگوید و هم جز او کسی محمود نیست و محمود خود حق تعالی است.
صدیقی با اشاره به آیه 79 سوره اسرا که میفرماید «وَمِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّکَ عَسَى أَن یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقَامًا مَّحْمُودًا» (و پاسى از شب را زنده بدار تا براى تو [به منزله] نافلهاى باشد امید که پروردگارت تو را به مقامى ستوده برساند) گفت: مسئله نماز شب هم از امور سازنده است. اگر کسی میخواهد خود را به خدا نزدیک کند و الودگیهایش را شستشو دهد، سحرها استغفار کند. این تهجد بر پیغمبر(ص)واجب بوده است.
وی افزود: امیرالمومنین علی(ع) بیان کردند که اگر خواستید به مسئولان حکومتی بد گرفتار نشوید و ادارات شما پالک باشند و نه روشهخوار، باید خودتان آزاده باشید. آزاده ان است که اسیر هوا و هوسها و مال و منال دنیا نیست.
صدیقی در پایان اظهار کرد: لذا نماز شب تخلق به اخلاق الله میدهد.اگر علاوه بر فرایض، نوافل را نیز جدی بگیرید و دائمی کنید محبوب خدا میشوید و اگر محبوب خدا شدید خدا میفرماید من خودم چشم، زبان، گوش و دست بندهام میشوم و دیگر آن گوش و دست و زبان، گوش و دست و زبان حق میشود.