کد خبر: 2615700
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
وحید احمدی خبر داد:

انجام اصلاحات بر آیین‌نامه تقلب علمی/ ۱۳ درصد افزایش اعتبار پژوهشی دانشگاه‌ها

گروه دانشگاه: کارگروهی متشکل از حوزه معاونت‌های پژوهشی، دانشجویی و حقوقی و پارلمانی وزارت علوم تشکیل شده و در رابطه با آیین‌نامه برخورد با تقلب علمی مشغول بررسی است.

وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در رابطه با آیین‌نامه برخورد با تقلب علمی گفت: بر روی آن آیین‌نامه اصلاحاتی انجام شده و به شورای معاونان رفته است.
وی افزود: شورای معاونان نیز اصلاحات و نظراتی را ارائه دادند. کارگروهی متشکل از حوزه معاونت پژوهشی، معاونت امور دانشجویی وزارت‌خانه و معاونت حقوقی و پارلمانی تشکیل شده و مشغول بررسی نظر شورای معاونین و نظرات دیگر هستیم.
احمدی ضمن اشاره به محدودیتی که جلسه شورای معاونین برای این کارگروه تعیین کرده گفت: این مهلت هنوز به اتمام نرسیده و امیدواریم در این فاصله با تغییراتی که انجام شده به نتیجه برسیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به میزان بودجه پژوهشی مشخص شده برای این وزارتخانه، گفت: مقدار این اعتبار مشخص شده ولی به لحاظ انقباضی بودجه و مشکلاتی که دولت پیدا کرده است، ممکن است با تغییراتی مواجه شود.
70 درصد افزایش اعتبار؛ پیشنهاد وزارت علوم برای افزایش اعتبار پژوهشی
وی ادامه داد: پیشنهاد ما برای بودجه پژوهشی حداقل 70 درصد افزایش اعتبار بوده است که این پیشنهاد با آنالیزی که صورت گرفته ارائه شده است. کارگروهی تعیین شده که برای اولین بار شاخص‌های تعیین بودجه را در حوزه فناوری مشخص کرده‌اند و کار کاملاً تخصصی انجام شده که با چه معیارهایی به پژوهشگاه‌های مختلف بودجه تخصیص یابد. بعضی از این معیارها عبارتند از میزان تعداد استاد، مراتب علمی آن‌ها، طرح‌های اجرایی، شرکت‌های فناور و سرمایه در گردش.
احمدی افزود: معیارها تعیین شده، جدولی طراحی شده و بر اساس آن شاخص‌ها مشخص شده که به چه مقدار افزایش اعتبار نیاز است. پیشنهاد ما به‌طور میانگین حدود 70 درصد است که اضافه شود. این 70 درصد مقداری است که برای پارک‌ها و مراکز پژوهشی پیشنهاد شده، برای دانشگاه‌ها نیز پیشنهاد افزایش اعتبار پژوهشی را داشتیم که وارد مذاکره شده‌ایم.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به میزان اعتبار پژوهشی در نظر گرفته شده، گفت: اینگونه که تا الان گفته شده کل اعتبار پژوهشی حدود 13 تا 14 درصد افزایش پیدا کرده است و به‌طور خاص بودجه پارک‌های پژوهشی حدود 20 درصد افزایش یافته است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سهم‌ دانشگاه‌ها از اعتبار پژوهشی چقدر است، اظهار کرد: سهم دانشگاه‌های کل کشور قبلاً  از اعتبارات تحقیقاتی حدود 30 درصد کل اعتبارات پژوهشی بوده است اما الان مشخص نیست.
احمدی ضمن اشاره به اینکه ردیف بودجه خود ستاد وزارت علوم هیچ افزایشی نداشته است، گفت: این گزارش‌ها طبق جلسه‌ای است که با معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی داشتیم. دانشگاه‌ها 13 درصد و پارک‌های پژوهشی 20 تا 22 درصد افزایش اعتبار داشته‌اند، اما پیشنهاد ما حدود 70 درصد است. بودجه پیشنهادی برای خود وزارتخانه به لحاظ بدهی‌ها و کسری‌هایی که داریم تقریباً سه برابر بود.
معاون پژوهشی وزات علوم در مورد اعتباری که برای گرندهای پژوهشی به اساتید تعلق می‌گیرد و گاهی دیده شده که این اعتبارات صرف خرید وسایلی غیر از وسایل تحقیقاتی نظیر گوشی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی می‌شود، گفت: این تخلفی است که در دانشگاه‌ها رخ می‌دهد و باید رؤسا و معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها نظارت داشته‌ باشند. معمولاً خیلی کم است و اگر چنین اتفاقی افتاده است قطعاً باید تذکر داده شود.
احمدی گفت: البته اگر به‌طور مثال آزمایشگاهی به کامپیوتر نیاز دارد، این دستگاه نه به‌عنوان یک وسیله شخصی بلکه به‌عنوان وسیله کار درنظر گرفته می‌شود. اگر تخلفی صورت گیرد می‌توانند به دانشگاه و یا به وزارتخانه گزارش بدهند و ما به رؤسا انتقال می‌دهیم و قطعاً این تخلف کنترل می‌شود.

captcha